(17) kommenttia

VN: Naapurit valittavat sotilaskoirien kouluttamisesta talon pihalla – Omistaja: Kotona tämä on vain harrastus

Siuntiossa on naapureiden kiista koirien kouluttamisesta omakotitalon pihalla edennyt viranomaisten ratkaistavaksi. Naapurit haluaisivat kieltää koirien koulutuksen.

Evitskogissa Siuntion puolella asuvan puolustusvoimien koirakouluttajan koirista on valitettu kuntaa jo viime syksynä.

Naapurit ovat häiriintyneet koirien haukunnasta ja väittävät, että suojelu-ja sotilaskoiria koulutetaan talon pihalla.

Koirakouluttaja kiistää Västra Nylandissa jyrkästi, että koulutustoimintaa harjoitettaisiin kotona. Hänen mukaansa ammattimainen koulutus tapahtuu muualla.

Kouluttaja sanoo VN:ssa, että kotona Siuntiossa hän treenaa vain oman sotilaskoiransa kanssa harrastusmielessä ja toisaalta hänellä on velvoite pitää koiran taitoja yllä myös vapaa-aikanaan.

Kouluttaja muistuttaa lisäksi, että sotilaskoirat koulutetaan hiljaisiksi, koska ne eivät saa paljastaa ”työssään” joukkojen sijaintia.

Naapureiden valitukset ovat tiistai-iltana Siuntion rakennus-ja ympäristölautakunnan käsittelyssä.

Ympäristötarkastaja ja valvontaeläinlääkäri ovat käyneet paikalla päällä tutustumassa tilanteeseen, eikä heillä ole huomautettavaa.

Siuntion ympäristötarkastaja esittää lautakunnalle, että koirien koulutuskieltoon ei ole perusteita.

> Hundskall ledde till grannbesvär som förkastas av kommunen (VN 13.6.)

(17) kommenttia

Kommentit (17)

Sivut

Olisi hyvä katsoa peiliin jos on oikeasti sitä mieltä että ei ole itse aiheuttanut mitään häiriötä tai että tuo kyseinen koulutus on sellaista ettei koiraa siinä vahingoiteta tai tahallaan provosoida niin hyvä niin en usko että näin on. Ollaan kuitenkin omakotitaloalueella jossa voi harrastaa mutta ei kaikkia harrastuksia - harrastus voi olla mitä tahansa. Uskon kyllä että naapurit eivät tahallaan ole tehneet valitusta joten toivonkin että viranomaiset ovat skarppina päätöksen suhteen jotta se toteutuu juuri niinkuin on sanottu eli ei ammattimaista toimintaa ja niinkuin koirakouluttaja tuossa viisykkösen kirjoituksessa ilmoittikin että vain Harrastaa vain omien koirien kanssa ja ettei ole aiheuttanut mitään häiriötä tässä jutussa on tehty naapureista joita asia on koskenut ikäänkuin syyllisiä vaikka niinhän se ei välttämättä ole he ovat kokeneet tuon koirakoulutuksen raskaana ja jos on pieniä lapsia voi olla että lapsikin reagoi tuollaisiin mätkimisiin ja haukkumisiin.
Ei savua ilman tulta
Sellainen vinkki että Siuntion kunnan sivuille pääsee katsomaan tuon valituksen sekä siitä tehdyn päätöksen jos jotakuta kiinnostaa siinä on päätöksessä selkeät toimintaohjeet ja säännöt jatkoa ajatellen koskien koirakouluttajan toimintaa on määritelty päivät kellonajat jne. joten hienosti toimittu Siuntion kunnalta. Siinä on myös mainittu että valitus ja liitteet ovat salaisia.
Julkinen
voisiko tän jutun jo poistaa ei ihme että maailmassa käydään sotia ku muutama talous ei tuu toimeen keskenään tehkää sovinto ja kaunat pois ois kivempi asua kaikkien naapureiden tässähän kohta syyttömätkin on tehty syyllisiksi niin muuten kuka on se syytön ;)
please
"Raja" tuo on täysin totta koska laki on täysin yksiselittinen näissä asioissa koiran hallintaan ja kiinnipitoon liittyen. Jo yksi kerta voi riittää että aiheuttaa elinikäiset vammat. Koiranomistajana tiedän että on huolehdittava siitä ettei koira pääse koskaan aiheuttamaan mitään muille koirille tai ihmisille sitä ei kukaan tahallaan halua. Etenkin sitten tässä tapauksessa niinkuin julkisuudessa on tullut ilmi kyse on ns. työkoirista eli sotilaskoirista joten em. toteutuminen on vielä tärkeämpää koirat kannattaa pitää aidatulla alueella niin ei ainakaan tule ongelmia tästä asiasta.
ei haukku haavaa tee
Minusta on väärin että kyseisessä tapauksessa oli kunta ensin ilmoittanut valittajien nimet ja liitteet salaisiksi nyt on kuitenkin jossain julkisessa koirakouluttajan sivuilla kirjoitus ja mainittu myös henkilöistä joilla ei ole osaa eikä arpaa näihin asioihin, kannattaisi nyt kyllä laittaa piste tälle asialle jos on luotettu että nimiä tai muuta ei julkaista pitää myös pystyä luottamaan kunnan lausuntoon. Jatkossa ei kukaan enää uskalla puolustaa oikeuksiaan silloin kun kohdellaan huonosti oli kyseessä sitten naapuri tai joku muu asia, lisäksi on äärimmäisen tärkeää että henkilö/henkilöt jotka joutuvat kohtaamaan vääryyttä voivat asiasta valittaa ja saavat näin oikeutta muutenhan ne jotka kiusaavat tai häiriköivät voivat jatkaa temmeltämistään. Kenenkään nimiä ei saa kertoa julkisesti siitä voi joutua myös vastuuseen muuten on ok että myöskin väärät valitukset eivät saa tuulta purjeisiin.
puolueeton

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx