(17) kommenttia

VN: Naapurit valittavat sotilaskoirien kouluttamisesta talon pihalla – Omistaja: Kotona tämä on vain harrastus

Siuntiossa on naapureiden kiista koirien kouluttamisesta omakotitalon pihalla edennyt viranomaisten ratkaistavaksi. Naapurit haluaisivat kieltää koirien koulutuksen.

Evitskogissa Siuntion puolella asuvan puolustusvoimien koirakouluttajan koirista on valitettu kuntaa jo viime syksynä.

Naapurit ovat häiriintyneet koirien haukunnasta ja väittävät, että suojelu-ja sotilaskoiria koulutetaan talon pihalla.

Koirakouluttaja kiistää Västra Nylandissa jyrkästi, että koulutustoimintaa harjoitettaisiin kotona. Hänen mukaansa ammattimainen koulutus tapahtuu muualla.

Kouluttaja sanoo VN:ssa, että kotona Siuntiossa hän treenaa vain oman sotilaskoiransa kanssa harrastusmielessä ja toisaalta hänellä on velvoite pitää koiran taitoja yllä myös vapaa-aikanaan.

Kouluttaja muistuttaa lisäksi, että sotilaskoirat koulutetaan hiljaisiksi, koska ne eivät saa paljastaa ”työssään” joukkojen sijaintia.

Naapureiden valitukset ovat tiistai-iltana Siuntion rakennus-ja ympäristölautakunnan käsittelyssä.

Ympäristötarkastaja ja valvontaeläinlääkäri ovat käyneet paikalla päällä tutustumassa tilanteeseen, eikä heillä ole huomautettavaa.

Siuntion ympäristötarkastaja esittää lautakunnalle, että koirien koulutuskieltoon ei ole perusteita.

> Hundskall ledde till grannbesvär som förkastas av kommunen (VN 13.6.)

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Olisi hyvä katsoa peiliin jos on oikeasti sitä mieltä että ei ole itse aiheuttanut mitään häiriötä tai että tuo kyseinen koulutus on sellaista ettei koiraa siinä vahingoiteta tai tahallaan provosoida niin hyvä niin en usko että näin on. Ollaan kuitenkin omakotitaloalueella jossa voi harrastaa mutta ei kaikkia harrastuksia - harrastus voi olla mitä tahansa. Uskon kyllä että naapurit eivät tahallaan ole tehneet valitusta joten toivonkin että viranomaiset ovat skarppina päätöksen suhteen jotta se toteutuu juuri niinkuin on sanottu eli ei ammattimaista toimintaa ja niinkuin koirakouluttaja tuossa viisykkösen kirjoituksessa ilmoittikin että vain Harrastaa vain omien koirien kanssa ja ettei ole aiheuttanut mitään häiriötä tässä jutussa on tehty naapureista joita asia on koskenut ikäänkuin syyllisiä vaikka niinhän se ei välttämättä ole he ovat kokeneet tuon koirakoulutuksen raskaana ja jos on pieniä lapsia voi olla että lapsikin reagoi tuollaisiin mätkimisiin ja haukkumisiin.
Ei savua ilman tulta
Sellainen vinkki että Siuntion kunnan sivuille pääsee katsomaan tuon valituksen sekä siitä tehdyn päätöksen jos jotakuta kiinnostaa siinä on päätöksessä selkeät toimintaohjeet ja säännöt jatkoa ajatellen koskien koirakouluttajan toimintaa on määritelty päivät kellonajat jne. joten hienosti toimittu Siuntion kunnalta. Siinä on myös mainittu että valitus ja liitteet ovat salaisia.
Julkinen
voisiko tän jutun jo poistaa ei ihme että maailmassa käydään sotia ku muutama talous ei tuu toimeen keskenään tehkää sovinto ja kaunat pois ois kivempi asua kaikkien naapureiden tässähän kohta syyttömätkin on tehty syyllisiksi niin muuten kuka on se syytön ;)
please
"Raja" tuo on täysin totta koska laki on täysin yksiselittinen näissä asioissa koiran hallintaan ja kiinnipitoon liittyen. Jo yksi kerta voi riittää että aiheuttaa elinikäiset vammat. Koiranomistajana tiedän että on huolehdittava siitä ettei koira pääse koskaan aiheuttamaan mitään muille koirille tai ihmisille sitä ei kukaan tahallaan halua. Etenkin sitten tässä tapauksessa niinkuin julkisuudessa on tullut ilmi kyse on ns. työkoirista eli sotilaskoirista joten em. toteutuminen on vielä tärkeämpää koirat kannattaa pitää aidatulla alueella niin ei ainakaan tule ongelmia tästä asiasta.
ei haukku haavaa tee
Minusta on väärin että kyseisessä tapauksessa oli kunta ensin ilmoittanut valittajien nimet ja liitteet salaisiksi nyt on kuitenkin jossain julkisessa koirakouluttajan sivuilla kirjoitus ja mainittu myös henkilöistä joilla ei ole osaa eikä arpaa näihin asioihin, kannattaisi nyt kyllä laittaa piste tälle asialle jos on luotettu että nimiä tai muuta ei julkaista pitää myös pystyä luottamaan kunnan lausuntoon. Jatkossa ei kukaan enää uskalla puolustaa oikeuksiaan silloin kun kohdellaan huonosti oli kyseessä sitten naapuri tai joku muu asia, lisäksi on äärimmäisen tärkeää että henkilö/henkilöt jotka joutuvat kohtaamaan vääryyttä voivat asiasta valittaa ja saavat näin oikeutta muutenhan ne jotka kiusaavat tai häiriköivät voivat jatkaa temmeltämistään. Kenenkään nimiä ei saa kertoa julkisesti siitä voi joutua myös vastuuseen muuten on ok että myöskin väärät valitukset eivät saa tuulta purjeisiin.
puolueeton
Siinä mielessä ymmärrän, että on riski jos tuollainen koira karkaa naapurin pihalle ilman ohjaajaa - miten se käyttäytyy ?

Muuten ok
raja
ymmällään kiittää nyt selkis ei aina tiedä mitä mikäkin tarkoittaa :)
jakeluauto myöhässä
Ymmällään. Pointti oli se että sillon hän ei koulua koiraan siinä pihassa ammattimielessä koska koira ei oikeassa koulutuksessa hauku. Valittamisen ilosta taas joku valittaa. Turhiksi todetuista valituksista pitäisi ottaa valittajalta maksu
Mie vaan.
Nimimerkille Ymmällään:
Sillä on sitä tekemistä tämän jutun kanssa että kun koira on koulutettu hiljaiseksi siitä ei lähde ääntä joka voisi häiritä naapureita.
Parre
onpa kurja juttu että mennään tämmöseen toivottavasti oma naapuri tulee kertomaan jos joku mättää eikä tee tollasta selän takana tsemppiä kohteeksi joutuneelle ei ainakaan paranna naapurivälejä tuntuu tosi kurjalta tempulta
fear play
haukkuvatko yöllä? hakataanko koiria? ovatko vaarallisia ihmisille? juoksevatko muiden tonteilla? onko haukkuminen jatkuvaa ? jos näihin vastaus on ei - ei mitään aihetta toimenpiteisiin taitaa olla ajojahti käynnissä muuttakaa muualle
pulinat pois
kaikesta ihmiset viitsivätkin valittaa. Eihän sitä pian uskalla edes kulkea omalla pihallaan,
kun aina joku on kyttäämässä. Hyvä vaan kun koiria koulutetaan hyvään tarkoitukseen.
Anonyymi
Millä tavalla koiran kanssa ulkoilu ja leikkiminen, tai kouluttaminen, voi ketään häiritä.
Jukka
Mitähän tarkoittaa että sotilaskoirat koulutetaan hiljaisiksi koska jne. mitä tekemistä sillä on tämän jutun kanssa.
Ymmällään
Joskus olisi ehkä hyvä kysyä naapureilta (en tiedä onko kysytty) mutta jos ei niin silloin saattaa aiheutua ongelmia. Ja tietenkään tällainen toiminta ei saa aiheuttaa naapureille turhaa häiriötä normaaliin elämiseen. Eli ei joku saa tyrannisoida tontillaan muita. Mutta tässäkin tapauksessa oli todettu että ei ole ammattimaista koulutusta niin asiahan on ihan ok jos se ei häiritse, itselläni kyllä koirat haukkuvat välillä enemmän tai vähemmän. Lupa kaiketikin pitää olla ammattimaiseen koulutukseen ja naapureiden suostumus siihen että koulutus saattaa aiheuttaa häiriöitä ja se ei saa olla jatkuvaa. Jokaisella oma järki sanoo missä menee raja ettei häiritse muita, olen nähnyt kyseisiä koulutuksia ja tiedän että ne saattavat joskus kaikkine ruoskineen ja läiskimisineen ja päälle vielä koirien valtava haukkuminen aiheuttaa häiriöitä ja jopa tunnereaktioita.
käykää tutustumassa koulutukseen myös viranomaiset
Kivat naapurit ja mukava kylä tuntuu olevan ollaan silleen avoimia ja reiluja. Tsemppiä haukuille koirat haukkuu ja karavaanit kulkee.
että silleen
Tää on just tätä nyt joku naapuri on alkanut valittamaan niinku meillekin joskus aikoinaan naapuri valitti ruohonleikkurista että ei sais niin usein leikata nurtsia mutta onneksi kaikki kai tekee sitä ja sitten kun se ei riittänyt alettiin valittamaan savusta kun lämmittää sauna hitto kyllä otti pattiin. Toi on tosi tärkeetä koulutusta hyvä että tällaista tehdään me ei ymmärretä sitä että sotilaskoirat on suuressa roolissa kun jotain muutakin kuin sodassa ne tekee varmaan ns. siviilissä tärkeitä juttuja on poliiseilla olevia koiria, rauniokoiria jne. kaikkia on pakko kouluttaa ja pitää taitoja yllä ok jos on häirinnyt niin kai siitä ois sitten voinu puhua varmaan naapurin kanssa päätös on ihan oikeen
järki päässä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä