(5) kommenttia

Siuntio saa Y-junaliikenteen arkisin ennalleen – kaikkein kaivatuimmat työmatkajunat aloittavat jälleen

Siuntioon saadaan joulukuussa uusia junavuoroja. (arkistokuva)

Viime vuonna karsittu Y-junaliikenne Siuntiosta Helsinkiin on palautumassa arkiliikenteessä ennalleen ensi joulukuussa. Kaivatuimmat aamu-ja iltapäivävuorot palaavat.

Kun Y-junaliikenne päätettiin lopettaa kokonaan Karjaalle viime vuonna, saatiin Siuntion ja Kirkkonummen välille säilytettya osa Y-junavuoroista.

Aamun suosituin vuoro Siuntiosta kello 8:n aikoihin ja Helsingistä Siuntioon kello 16:n maissa jäi uupumaan Y-junavuoroista.

Vuorot korvattiin liityntäbusseilla Siuntio-Kirkkonummi -välillä, mikä pidensi matkustusaikaa oleellisesti.

Junien lähiliikennettä hoitava HSL lupaa, että ensi joulukuun alussa kaksi Y-junavuoroa alkaa taas liikennöidä Siuntioon.

Varsinaisia uusia junavuoroja ei rantaradalle tule, vaan tällä hetkellä Helsingin ja Kirkkonummen välillä kaksi kertaa päivässä kulkeva X-juna käy kääntymässä Siuntiossa Kirkkonummen sijaan.

Osastonjohtaja Tero Anttila HSL:stä kertoo, että aamu-ja iltapäivävuoro Siuntioon on saatu sovitettua teknisesti rantaradan muihin VR:n kaukojunavuoroihin.

Alun perin kello 8:n ja 16:n Siuntion Y-junavuorot jäivät pois, kun VR:n viime vuonna aloittamat Ekspress-vuorot ajavat samoihin aikoihin Turun ja Helsingin välillä. (Lue: Viisykkönen 26.1.2016)

Ensi joulukuun muutosten jälkeen Y-junaliikenne Siuntioon on palautettu samalle tasolle, kuin puolitosta vuotta sitten lukuun ottamatta viikonvaihdetta.

− Siuntion junavuoroista viikonvaihteessa ei ole vielä mitään suunnitelmia. Aiemmin matkustajamäärät olivat niin pieniä, että on suuri rahakysymys palauttaa viikonvaihdeliikennettä, Anttila toteaa.

Rantaradalla aloitti kaksi viikkoa sitten uusi lähijunavuoro Helsingistä Karjaalle.

Juna lähtee joka ilta kello 23.03 ja se pysähtyy Siuntiossa.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Så länge Ekonomerna har makten i samhället råddas allting till då pengarna är de viktigaste kriteriet, inget sunt förnuft användes, den mänskliga faktorn är också glömd för länge sedan.
stön
Junavuorojen lisäys on hyvä asia. Nyt kun vielä voisi ostaa lipun, että pääsisi matkustamaan.
Vai täytyykö ensin Kirkkonummelta käydä edellisenä päivänä lippu ostamassa, että pääsee aamulla junalla Helsinkiin ?
Lipunmyynti
Förstår inte varför det sku råddas med tåglinjerna från första början
Suck
No, kyllä kunnan johto ja Länsi-Uudenmaan Liitto voivat myös mennä itseensä kun eivät tällaista asiaa saaneet kunnolla ratkottua. Jos koko Siuntion kasvustrategia on perustunut junayhteyteen luulisi että asiaa olisi ajettu ponnekkaammin, ja aikaisemmin.

Se on sitten eri asia, että miksei rantaradalla yleensäkin mene junat useammin. Länsi-Espooseen tulee metro menemään viiden minuutin välein...
Kirstunvarija
Paljonko vahinkoa on Bernerin sanut aikaan.On perhettä joka on joutunut muuta pois paikakunalta.Vahimgot on rahalisesti aika isot.Tähän viellä kaikki ylimäräiset autolla kuljetukset ja puhumatta kaikki ylimäräiset työtunnit viranhoitajillä.Kulkia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä