(5) kommenttia

Kaapelityöt siirtyvät Siuntioon – maan alle kätketään yli 100 kilometriä sähkökaapelia

Maakaapelointia on aiemmin tehty muun muassa Kirkkonummella. (kuva: Caruna)

Sähköverkon maakaapelointi siirtyy Siuntioon, missä sähköverkkoa siirretään maan alle säältä suojaan ensi kevääseen jatkuvana urakkana.

Sähköverkkoyhtiö Caruna parantaa Siuntiossa noin 1 200 asiakkaan sähkönjakelun luotettavuutta.

Parannushanke työllistää yhtiön mukaan suoraan noin 52 henkilöä, ja sen arvo on noin 5,3 miljoonaa euroa.

Siuntiossa viedään maan alle noin 105 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennetaan noin 85 puistomuuntamoa.

− Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa, kertoo hankepäällikkö Olli Kujanperä.

Maakaapelointihankkeen kaivuutyöt aloitetaan kesäkuussa, ja ne kestävät arvion mukaan toukokuuhun 2018.

Kaapelointeja tehdään laajalla alueella. Ensimmäiset kolme projektia tehdään Billskogin, Pellasin ja Karskogin läheisyydessä.

Myöhemmin loka- ja marraskuussa työt aloitetaan Malmin, Degerbyn, Gåsarvin, Tyyskylän, Gårdsbölen ja Flytin alueilla sekä taajamissa että maaseudulla.

Vanhan verkon purkutöitä tehdään kaapeloinnin valmistuttua, mutta pääosin ne ajoittuvat syksylle ja talvelle 2018.

Carunan urakka on kokonaisuutena mittava. Koko maassa on tarkoitus kaivaa maahan 82 000 kilometriä sähköverkkoa vuoteen 2028 mennessä.

> Rahastuksesta syytetty Caruna: Kirkkonummella lisää kaapelia maahan (Viisykkönen 11.2.2016)
 

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

On hyvä asia, että kaikki ilmajohdot poistetaan ja sijoitetaan maan alle. Se takaa turvallisen sähkön saannin kuluttajille. Haitalliset ilmajohdot, kun poistuvat vapautuvat leveät sähkölinjat metsän kasvulle, joita Suomessa on jopa miljoona hehtaaria, mikä antaa lisään hakkuu mahdollisuuksi uusille perustettaville puunjalostusteollisuuslaitoksille.
Mitä nyt tulee tuohon yritysten rahojen kähmintään, se on tosi ikävää. Sillekö ei sitten mahdeta mitään? Siinähän on montakin mahdollisuutta. Muuttamalla yhtiölainsäädäntöä, siten ettei se olisi mahdollista ja samalla ylisuuret johtajienkin palkat muuttuisivat normaaleiksi tavallisten kansalaisten tapaan palkoiksi. Tasa-arvoista.
nimim. "kaikki voidaan korjata"
Paska firma tuo Caruna, kaapelityön nimissä niittää luvatta metsää.
Gaabeli
Carunan on pakko tehdä jotain että näyttää todella siltä että rahoja on mukamas tarvittu samaan aikaan jaetaan melkoisia rahasummia johtaville henkilöille, joten oikeudenmukaisuun pitäisi Suomessakin olla summat ovat olleet valtavia ja se ettei tavallinen kansalainen voi tehdä asialle mitään on todella epäoikeuden mukaista, pitäisi tällainen saada normaalin kilpailun piiriin löytyy varmaan yrityksiä jotka kykenevät näitä siirtohommia ja kunnostuksia jne. tekemään mutta pienemmällä kustannuksella. Ei normaali siirtokaapeli tarvitse jatkuvasti huoltoa tai korjausta ja ne rahat mitkä on kerätty pitäisi riittää pitkäksi aikaa. Sähkölaskusta menee 200 euron summasta 150 euroa kaikkeen muuhun.
harmittaa
Andrey niin totta nyt jo siirtomaksut ovat pilvissä !! Normaali sähkölasku kulutuksessa on vain 30-50 euroa ja koko lasku on 200 euroa joten loppu on sitä itteesä eikös näillä jo maksetuilla rahoilla saada rakennettua noita siirtojuttuja luulisi ainakin
luulo ei ole tiedon väärtti
Odotellaan tupla tai triplalaskuja ( siirto)))))
Andrey

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä