(2) kommenttia

VBO:n alkuvuosi sujui hyvin – Pickalan ABC on ollut jopa yllätys

ABC Pickala valmistui viime vuonna. Tyyliltään se poikkeaa tyyppi-ABC:stä ja on pyritty sovittamaan siuntiolaiseen maisemaan.

Osuuskauppa Varuboden-Osla on tyytyväinen alkuvuoden myyntiinsä ja tulokseensa. Kauppaa tehtiin tammi-kesäkuussa 4,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

VBO:n myynti oli alkuvuonna 171,8 miljoonaa euroa.  Erityisen hyvin VBO pärjäsi liikennemyymälä- ja polttonestekaupassa, jossa kasvua oli 14,3 prosenttia,

− Siuntiossa toimiva ABC Pickala on ollut meillekin jopa yllätys. Uusittu liikenneasema on otettu erittäin hyvin vastaan, sanoo VBO:n toimitusjohtaja Hannu Krook.

Osuuskauppa avasi kesällä ABC-kylmäaseman myös Kirkkonummella, mutta sen myynti ei näy vielä alkuvuoden luvuissa.

Uusi asema synnytti heinäkuussa kovaakin hintakilpailua bensakaupassa. (Viisykkönen 14.7.)

Vaihtelevat säät näkyivät VBO:kin myynnissä. Ravintola-, rauta- ja puutarhakauppa kärsivät kylmästä keväästä ja myynnin lasku oli 5,4 prosenttia.

Alkuvuoden operatiivinen tulos oli edellisvuotta parempi ja osoittaa voittoa 3,9 milj. euroa.

– Alkuvuotemme on lukujen valossa edennyt hyvin. Olemme onnistuneet vahvan edellisvuoden jälkeenkin kasvamaan, Krook sanoo.

Osa kasvusta on Krookin mukaan yleistä kaupan positiivista kehitystä, mutta omaakin ansiota on mukana, koska myynti on kasvanut markkinaa nopeammin.

Osuuskaupan asiakasomistajatalouksien määrä oli kesäkuun lopussa 67 792. VBO maksoi Bonuksia yhteensä 4,0 miljoonaa euroa eli 300 000 euroa vuodentakaista vähemmän.

Maksetun bonuksen määrän laskuun on vaikuttanut vuodenvaihteessa voimaan tullut lakimuutos, jonka johdosta savukkeista ei ole enää saanut bonusta.
 

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

ABC tuli tarpeeseen. Alueen asukkaille tuli mahdollisuus käyttää tarvitsemiaan palveluja ABC:llä. ABC:llä on kiva käydä mm työmatkan varrella. Mökkikansa tarvitsee palveluja
Hyvää asiakspalvelua tarjoava henkilökunta on toteuttanut liikenneaseman palvelun.
Jatkakaa samaan tapaan,, hyvä asiakaspalvelu tuo hyvää mainetta ja asiakkaita riittää
Palvelu
Valitettavaa vain että S-Ryhmä on aivan viime aikoina siirtynyt yhä enemmän kasvottomaan ja tylyyn toimintapolitiikkaan jossa esim. tuottajat muserretaan nääntymisen rajamaille ja henkilökuntaa kohdellaan vastuuttomasti esim. irtisanomalla perhevapailta palaavat välittömästi. Samalla julkista kuvaa rakennetaan vastaamaan parhainta pyhäkouluoppilasta "Vastuullisuus-ohjelmalla" vaikka totuus esiriipun takana on hyvin raadollinen ja vähemmän mairitteleva. Todennäköisesti tämä tulee iskemään takaisin jollain aikavälillä sitä mukaa kun tämä todellisuus avautuu asiakaskunnalle.
Asiakasomistaja

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä