(4) kommenttia

Poliisi paljasti ennakkoon peltipoliisin kameran paikan 51:llä – pitkälti yli 100 autoilijaa jäi kuitenkin kiinni

Noin 120 peltipoliisia oli päällä vuorokauden ajan tehovalvonnassa. (arkistokuva)

Poliisin järjestämä vuorokauden tehovalvonta ylinopeuksista ja siitä tiedottaminen ennakkoon ei ollut kiirinyt kaikkien autoilijoiden tietoon. Siuntiossa 51:llä kamera räpsähteli tiuhaan.

Keskiviikosta torstaiaamuun jatkuneessa vuorokauden tehoiskussa poliisi oli kertonut, että kamera on päällä esimerkiksi Siuntiossa Pikkalan kohdalla ja Kehä III:lla Mikkelässä lähellä Turunväylää.

Ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo Twitterissä, että Pikkalan peltipoliisi kirjasi 114 ylinopeutta ja Espoon tolppakamera 102.

Kyseiset tolpat olivat Pastersteinin listalla kärjessä.

Ylipäätään poliisi oli tyytyväinen valvontatempaukseen.

Koko maassa ylinopeudet laskivat viime vuoden yli 5 000:sta tapauksesta reiluun 4 000:een, vaikka kameroita oli tolpissa ja autoissa käytössä enemmän kuin koskaan aiemmin.

> Ylinopeuksien tehovalvonta käynnissä – Poliisi: Kantatie 51 pystyttiin kahdessa vuodessa rauhoittamaan peltipoliiseilla (Viisykkönen 23.8.)

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Peltipoliisit voidaan korvata asettamalla autoihin nopeusrajoittimet ja rekisterikeskukseen kirjautuisi ylinopeus kullakin nopeusrajoitus alueella. Ylinopeudesta sakkolappu tulisi automaattisesti ajajan kännykkään. Trafi pysäyttäisi tarvittaenna ajamisen kokonaan autolta maksamattomista sakoista.
nim. "keisari aarnio ja peltisotilaat"
Hah toi tallaajan juttu oli sikahauska olisin ajatellut sen niin ettei peltinen poliisi korvaa koskaan ihan oikeaa poliisia niin se menee....jäi vähän vaivaamaan tallaajan juttu saiko apua jostain
lonely rider
Mie aattelin että kun oli vähän sellainen tunne ku auto sammu että apua tarvitsisin tuolla tienpäällä ja sitten mie näin tuon peltipolliisin siinä ihan hollilla tien poskessa aattelin että tuohan se varmaan auttaa juttelin pitkän tovin sille polliisille vuan ei vastanna mikähän sillä oli outo oli se asustekin mutta ku sanottiin että peltipolliisi lopulta miun pinna palo ja mie aloin huutammaan helkutin lujjaa että etkö sie kuule tanankele hypin ja pompin taisin vähän ravistellakin sitä polliisia kiukkuspäissäni ei tapahtunna mittään joten mie lähin kahtomaan apua jostain muualta kato ku auto sammu ja oli yö että niin minä mieleni pahotin
tallaaja
me olemme reikäpäitä kovemmat sakot ja valtio saa rahaa ja enemmän oikeita poliiseja jää rikollisetkin herkemmin kiinni minusta on aina sydäntä lämmittävää ja turvallista kun näen poliisin ihanaa että olette olemassa
tosi fani

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä