(4) kommenttia

Pikkuveli Siuntio naapurissa käänsi taloutensa reilusti plussalle – tilanne Kirkkonummea parempi

Talousvaikeuksissa ollut Siuntio käänsi taloutensa suunnan viime vuonna selkeästi parempaan suuntaan. Siuntio teki reippaasti ylijäämäisen tilinpäätöksen.

Vuosi 2016 oli Siuntion kunnan talouden tervehdyttämisen kannalta merkittävästi ennakoitua parempi.

Siuntion kunnan viime vuoden tilikauden tulos on ylijäämäinen noin 2,7 miljoonaa euroa. Näin ollen myös edellisiltä vuosilta taseeseen kertynyt alijäämä runsaat 2,2 miljoonaa on saatu katettua.

Taseessa ylijäämää on nyt 461 000 euroa.

Tulosta syntyi viime vuonna hyvin yksinkertaisella reseptillä: tulot kasvoivat ennakoitua enemmän ja menot olivat arvioitua pienemmät.

Verotulot kasvoivat Siuntiossa viime vuonna yli 5 prosenttia ja veroeuroja kertyi kunnalle vajaat 30 miljoonaa.

Siuntion veroprosentti on 21,50. Kunnalla on erittäin suuria menoeriä luvassa muun muassa kaikkien koulujensa sisäilmaongelmien takia.

Kirkkonummellakin viime vuoden talous koheni yllättäen reilusti plussalle, mutta takavuosien alajäämiä jää katettavaksi tuleville vuosille.

Kirkkonummella kertyi ylijäämää yli 4 miljoonaa euroa, kun odotus oli alun perin muutama kymmenen tuhatta. (Lue: Viisykkönen 13.2.)
 

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

siuntiossa ei ole juuri mitään palveluja ja homekouluja löytyy kauppoja 1 apteekki 1 kioski pieni terveyskeskus ei mitään erikoislääkäripalveluja päiväkoteja ei tarpeeksi lapsille tekemistä no joo käsipallo!!!!!! ei julkista bussiliikennettä esim. espoon suuntaan ei vaateliikkeitä ei mitään pankaa näihin nyt ne ylimääräiset rahat ja teiden korjauksiin
pois
Tässä on se paha puoli, että ylijäämä menee sitten muiden kriisikuntien hoitoon, johon lasken Siuntionkin yhä kuuluvan. Ei saada noilla ylijäämillä omaa kuntaa kehittää ja tulossa on vielä kuitenkin koulujen kohtalo.
Rannetyrä
hyviä uutisia meille siuntiolaisille olen ylpeä ja iloinen että asun siuntiossa nyt sitten ahneus iski: tahtoo julkista liikennettä (bussi) espooseen, tahtoo lisää kauppoja vaikka lidl, joku vaatekauppa vaikka kappahl jne. se ois mahtavaa S-Market ei vain riitä lisää palveluja omaan kuntaan saadaan lisää rahaa :)
smile
hyvä siuntio! hyvä esimerkki pienestä kunnasta joka on hoitanut budjettinsa hyvin ehkä saadaan homekoulutkin kuntoon. hyviä uutisia myös kirkkonummesta joten positiiviset uutiset lämmittää aina mieltä.
happy

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä