(2) kommenttia

Miksi Siuntio menettää suosituimmat Y-junat? VR haluaa tilaa express-junalle

Y-juna jatkaa Helsinki-Siuntio -välillä, mutta vuorot harvenevat.

Nykyisen Y-junan korvaavissa uusissa Y-junavuoroissa Helsinki-Siuntio –välillä on ihmetelty, miksi kaksi parasta työmatkavuoroa jää pois. Vastaus ilmenee VR:n perjantain tiedotteesta.

VR kertoi perjantaina, että Helsingin ja Turun välille tulee uusi pikakaukojuna, joka taittaa matkan runsaassa puolessatoista tunnissa. Kaksi pikavuoroa päivässä ajetaan Pendolinolla, jota ei tällä hetkellä ole rantaradan liikenteessä.

Uusi Turun-juna on sovitettu aamulla parahiksi työmatkalaisille. Juna on Helsingissä kello 8.46. Iltapäivällä Pendolino lähtee Turkuun Helsingistä kello 16.10.

Juuri näihin samoihin aikoihin kulkee nykyisin Y-junan suosituimmat työmatkavuorot, mutta eivät enää 27.3. lähtien Siuntioon saakka.

Helsinki-Kirkkonumm –välillä nämä kaksi parhainta ja nopeinta Y-junavuoroa korvataan uudella X-junavuorolla.

VR on toistuvasti korostanut kuinka Y-juna hankaloittaa kaukojunien kulkua nimenomaan Kirkkonummelta eteenpäin Turun suuntaan.

Rata muuttuu nimittäin yksiraiteiseksi Kirkkonummella, eivätkä junat pääsee ohittamaan toisiaan kuin harvoissa ohituspaikoissa.

Yksiraiteinen rata on altis häiriöille: Kun yksi juna viivästyy, toisetkin myöhästyvät.

Vaikka lähijunaliikenne jatkuu Siuntioon myös maaliskuun jälkeen, Y-junaa ei ole enää kuitenkaan express-juna tiellä kello 8:n ja 17:n aikoihin yksiraiteisella osuudella, kun Pendolino kiitää Helsingin ja Turun välillä.

VR kertoo, että matka-ajan nopeutuminen nykyisestä on mahdollista Pendolinon uusitun kallistusjärjestelmän ansiosta. Myös välipysähdykset Salossa, Karjaalla ja Kirkkonumella ja Espoossa jäävät pois.

Rataosuudelta on myös yhteistyössä Liikenneviraston kanssa poistettu viisi nopeusrajoitusta. Express-vuoro pysähtyy lähdön jälkeen vain Kupittaalla ja Pasilassa ennen Helsinkiin saapumista.

> Kaukojunien pysähdykset loppuvat K-nummella lähes kokonaan

> Uusi käänne: Siuntio saa lähes entisen Y-junan syksyllä - katso aikataulut!

 

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Se tämä arvomaailma kun on erilainen eri tahoilla.
Onko muutaman ihmisen kulku välillä Turku - Helsinkin, että pääsee puolisen tuntia nopeammin Arvokkaampaa, kuin ....
Koululaisten kolulumatkojen sujuva / turvallinen kulkeminen kodin ja koulun välillä , TAI
Veronmaksajan työmatka sujuvasti julkisella. Tämä työmatkailu julkisella vähentää päästöjä ja ruuhkia tieosuudella. Pysäköinnin ongelmaankin se helpottaa.
Raha, valta ja arvotus tässä menee jotenkin aivan uskomattomasti pieleen.
Arvomaalima
Pöhköön lehmänkauppaan ovat ministeriössä ja omistajaohjauksessa jälleen kerran sortuneet. Karjaalaiset, Inkoolaiset ja Siuntiolaiset poistetaan kulkemasta, jotta Turusta saataisiin ongittua muutama hassu lisää - veikkaanpa, että nettovaikutus on negatiivinen. Siis matkustamäärissä, ei tietenkään VR:n tuloksessa - samat rahat se edelleen vedättää, nyt vain maksajana myös kunnat.
Roope Rantala

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx