(18) kommenttia

Ylikulkusillan hankkeeseen esitetään aikalisää ja menossa olevan urakkakilpailun keskeyttämistä

Kirkkonummentien silta on huonokuntoinen ja sen uusimista on kiirehditty.

Monimutkaiseksi kääntynyt Kirkkonummentien uuden sillan rakennushanke aiotaan ottaa uudestaan valmisteluun ja keskeyttää menossa oleva urakkakilpailu.

Uuden sillan toteutustavasta on sovittu Väyläviraston kanssa, joka pisti käyntiin Kirkkonummen kunnalta saamiensa ohjeiden mukaan urakkakilpailun.

Mutka tuli matkaan maanantaina kunnanvaltuustossa, joka palautti yhteistyösopimusasian ja sillan kustannusarvion uudelleen valmisteluun.

Valtuustossa kyseltiin erityisesti sillan kustannuksista ja tarkemmista suunnitelmista.

> Siltahanke meni solmuun valtuustossa – Väyläviraston edustaja piti Kirkkonummen toimintaa sekavana (Viisykkönen 19.4.)

Silta oli tarkoitus toteuttaa niin kutsutulla STK-mallilla, jossa kilpailutuksen jälkeen urakoitsija suunnittelee sillan ja rakentaa sen. Urakkamallissa ei kilpailutusvaiheessa ole vielä tarkkoja suunnitelmia.

Väylävirastolle oli annettu sillasta yleissuunnitelma, joka on tehty vuonna 2014. Siinä sillan pituus on noin 230 metriä, kun taas nykyinen silta on runsaat 50 metriä.

Kunnassa on päädytty esittämään, että kilpailutus keskeytetään ja mietitään vielä eri vaihtoehtoja ja hintaa, jos silta rakennetaan selvästi suunniteltua lyhyempänä.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsittelee silta-asiaa 26.4.

> Miksi uusi silta radan yli on monta kertaa pidempi kuin nykyinen? – Näin sitä perustellaan (Viisykkönen 21.4.)

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

On todella tärkeää kiirehtiä uuden sillan suunnittelua ja rakennustöiden käynnistämistä.
Nykyinen silta on painorajoitettu ja huonokuntoinen.
Uusi silta on kallis,mutta välttämätön investointi kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.
Keskustan liikennemäärät ovat kasvussa.
Liikenne oppimiskeskuksiin, Uimahalliin,
Fyyriin ja Hyvinvointikeskukseen kulkee siltaa pitkin.

Elina Utriainen
Olis aika saada ne vanhat jääräpäät pois olet kyllä niin oikeassa kaikki on niitä vastamäkeen hiitäjiä
Mukana sotkemassa
Käykääpä kuuntelemassa valtuustokokouksen facebook -kuntasivu. Jos jaksatte kuunnella. Mitä jaarittelua! Kymmeniä vuosia valtuustossa olleet "päättäjät" ajattelevat ääneen ja aikaa kuluu. Puhua pitää puhumisen vuoksi. Ja tietysti palauttaa kun ei ehkä ole asiaan vielä(kään) kunnolla perehtynyt. Ja näitä tarvitaan jatkossakin 51 asioistamme päättämään. Määrä, ei laatu?
Sukat pyörii
Mikä on valtuuston työtapa, kun yhdellä kuulemisella on valmis hylkäämään monen asiantuntijaelimen päätökset? Nyt meni pahasti metsään! Amatöörit vaaliehdokkaat tekemässä suurta haittaa kunnalle! Voisivatko lehdet julkistaa äänestyspöytäkirjat - ainakin kuka äänesti mitäkin?
OH
Näillä suunnitelmiilla ja eritoten päättäjien kyvyilla saamme odottaa uutta siltaa hamaan tulevaisuuteen....
Voi ristus
Tässä varmaan taas sama porukka kun junavarikon vastustajat voi hyvää päivää tätä porukkaa kuka vielä äänestää
Anonyymi
Aivan uskomatonta puuhastelua taas. Tämä olisi voinut olla kunnan ensimmäinen onnistunut rakennusprojekti pitkään aikaan. Millä tiedolla ja ennen kaikkea millä kyvykkyydellä ja millaisella päättäjien koulutuspohjalla tämä aikalisä päätettiin?
Abra
Onneksi tulossa vaalit eli onko niin, etteivät päätöksentekijät uskalla tehdä päätöksiä? Mikä meillä mättää?
Uskomstonta pallottelua poliitikot
Tämä uusi silta tuo asiakkaita City markettiin eikä Prismaan, sentakia turha hanke. Kävely/pyörätie Tolsasta oli tärkeä koska tulee Prisman rappusille.
Näin päättäjät ajattelee.
Katsoin asian käsittelyn aiemmin kunnan toimielimissä. Yhdyskuntatekniikan lautakunta käsitteli asian 25.3. Hyväksyi päätösehdotuksen mukaisesti. Kunnanhallitus käsitteli 12.4. Hyväksyi päätösehdotuksen mukaisesti. Ja nyt sitten kunnanvaltuuston käsittelyssä kaikki menikin hurlumhei. Vaikka paljolti samoja päättäjiä kyseessä. Ei ymmärrä!
Näin meillä Kirkkonummella
Voi ei tätä kirkkonummelaista päätöksentekotyyliä. Taas. Ollaan tietävinään asiasta kuin asiasta aina valmistelijoita ja asiantuntijoita paremmin. Ei uskalleta kantaa vastuuta. Hei, siksihän teidät on sinne valittu! Pallottelu ja pyörittely kirkkonummelaiseen tapaan nostaa lopullista hintalappua. Täytyy vaan toivoa, että vanha silta kestää. Itse ainakin kesäkuun kuntavaaleissa harkitsen ääneni saajaa entistäkin tarkemmin.
Uskallusta toivova
Säälittävää pelleilyä. Kunnan valtasuoni on kohta tukossa, leikkaus siirretään ja toivotaan, että potilas jaksaa odottaa. Esitettyjen kysymysten perusteella valtuusto ei erota siltaa viemäristä, tuijottavat hintaa ja yrittävät laskea piilossa sormilla montako on 11 miljoonaa.
Köyhällä ei ole varaa halpaan, siltahanke pitää saada käyntiin heti. Ainoa vaihtoehto on ottaa huomioon kaikki mahdolliset tulevaisuuden skenaariot, koska jälkikäteen muutokset tulevat todella kalliiksi.
Kaupunkiinfrainsinööri
Kannattaa kyllä odottaa käy samoin kun kirjastossa sehän kuuluu formaattiin
Toimin kunta
Onpa hassua, ettei kunnan tärkeimmälle rakennuskohteelle saada järkevää päätöstä....tosin toimiihan tuo vanhakin silta edelleen varsin hyvin....
Olli, rakmest
Kuntakeskuksen asukkaalta loistava analyysi. Mutta mehän olemme aivan itse äänestäneet nämä siltainsinöörit valtuustoon. Ja meno on ollut samaa 1990-luvun lopulta saakka, jolloin muutimme Kirkkonummelle.
Luovutan
Jaahas, sitten voidaankin unohtaa koko kuntakeskuksen kehittäminen. Nyt kun tälle laitetaan stoppi niin koko hanke voi myöhästyä usealla vuodella. Ja läntistä alikulkua ei voida jostain syystä toteuttaa ennen siltaremonttia, joten sekin sitten viivästyy hamaan tulevaisuteen. Väylävirasto varmaan ottaa nokkiinsa, eikä kiertoliittymiä saada koskaan liikennevalojen tilalle. Kaavahankkeet voidaan keskeyttää, koska katuverkostoa ei päästä kehittämään eikä nykyinen kaksikaistainen silta vedä tulevia asukasmääriä. Ja pahimmassa tapauksessa silta ehtii mennä niin huonoon kuntoon, ettei siitä saada edes autolla ajaa, joten prismaankin joutuu koukkaamaan tolsan kautta.
kuntakeskuksen asukas
Ja paljonkos tähän taas tussahti veronmaksajien rahaa??? Suurin osa valtuutetuista asuu muualla, ei kohtaa arjessa äänestäjiään eli ei tilivelvollisuutta??
Joopa joo..
Riippusilta tai liaaniköydet paras vaihtoehto.
Tarzan

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä