(0) kommenttia

Yle: Kaukolämpö on Kirkkonummella kalliimpaa kuin monin paikoin ja hinta uhkaa nousta

Suomenojalla palaa vielä kivihiili, mutta sitä ei tuoda enää Venäjältä.

Sähkön hinnasta on puhuttu paljon, mutta Venäjän sota Ukrainassa tuo hintapaineita myös kaukolämpöön, mikä tuntuu erityisesti Helsingin seudulla.

Ylen tekemän hintavertailun mukaan Espoossa ja Kirkkonummella on kaukolämmön hinta noussut selvästi yli maan keskiarvon.

Hintakaula on kasvanut kuluneena kesänä. Fortum nosti reippaasti kaukolämmön hintaa Espoossa ja Kirkkonummella heinäkuun alussa.

> Sota aiheuttaa lämpölaskuun reippaan korotuksen myös Kirkkonummella (Viisykkönen 30.5.2022)

Kirkkonummella keskiverto rivi- tai pienkerrostaloasunnon (110 m2) kaukolämpölasku on vuodessa nykyhinnoin 1 045 euroa, kun taas koko maassa hinta on keskimäärin 904 euroa.

Kirkkonummella käytettiin pitkään keskivertoa halvempaa kaukolämpöä. Vuoden 2018 jälkeen hinta ollut kalliimpaa kuin keskimääriin koko maassa.

Lämpölaskut ensi talvelle ovat vielä auki, sillä yhtiöt korottavat yleensä hintojaan syksyllä. Suurin osa kaukolämpöyhtiöistä ei ole vielä nostanut tänä vuonna hintoja.

Erot eri paikkakuntien välillä johtuvat pitkälti siitä, mitä polttoainetta kaukolämmön tuotantoon käytetään.

Fortum käyttää Espoossa ja Kirkkonummella vielä suurelta osin kivihiiltä ja kaasua, joiden hinta on Venäjän sotatoimien takia noussut eniten.

Parhaimmassa asemassa ovat kotimaisia polttoaineita käyttävät kaukolämmön tuottajat.

> Ylen juttu

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä