(5) kommenttia

Vantaa haluaisi myydä oman osansa Porkkalanniemen virkistysalueesta, josta se omistaa kolmasosan

Porkkalanniemen virkistysalue on kuvassa vasemmalla ja Helsingin oikealla.

Vantaan kaupunki harkitsee Porkkalanniemellä sijaitsevan Vetokannaksen virkistysalueensa myymistä.

Vantaa omistaa Porkkalanniemellä maata 52 hehtaaria. Alue on nykyisin osa Porkkalaniemen virkistysaluetta, jonka koko on noin 150 hehtaaria. Alue on aivan Porkkalaniemen kärjessä.

Vetokannaksen alueen myyntiaikeet ovat osa laajempaa kokonaisuutta.

Vantaa kartoittaa parhaillaan lukuisten kiinteistöjen myyntiä paikatakseen talouttaan. Mitään päätöksiä ei ole vielä tehty.

Vetokannaksen aluetta pyritään Vantaan kaupunginhallituksen mukaan ensisijaisesti myymään tahoille, jotka säilyttävät alueet yleisessä virkistyskäytössä.

Yksityiselle taholle Vetokannaksen aluetta olisi hyvin vaikea myydä, koska osa siitä on luonnonsuojelualuetta ja loput kaavassa virkistysaluetta.

Porkkalanniemen virkistysalueella maat omistavat Vantaan lisäksi Kirkkonummen ja Nurmijärven kunnat sekä Metsähallitus, jonka alue on Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen (UUVI) vuokraama.

UUVI on Uudenmaan kuntien yhdessä omistama yhdistys, jolla on useita ulkoilualuita kuten esimerkiksi Inkoon Kopparnäs.

Porkkalanniemen virkistysalue viitoitettiin ja kohennettiin retkeilykäyttöön neljä vuotta sitten.

Vantaan omistama Vetokannaksen alue on Porkkalaniemen virkistysalueen pohjoisosa.

Porkkalanniemen 150 hehtaarin virkistysalue on yhtenäinen alue, eivätkä retkeilijät välttämättä tiedä minkä tahon omistamalla alueella kulloinkin liikkuvat.

> Piilossa ollut virkistysalue "avataan" Porkkalanniemellä − alueelle yhä vaikea päästä ja löytää (Viisykkönen 24.10.2018)

Helsingin kaupungilla on Porkkalanniemen kärjessä oma Lähteelän virkistysalue, jota kaikki saavat vapaasti käyttää. Alue on noin 150 hehtaaria.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Ellei suosiolla niin pakkolunastuksella,
Kirkkonummella etuoikeus ostaa.
Ja määrätä hinnan.
Kuka nyt ulkoilualueen ostaa?
Ej rakennusoikeutta !
Myynti alueellisesti järkevä päätös. Tosin taustalla voi olla sekin että Vantaa ei näe alueella mitään tulevaisuutta koska on nähnyt vuosikymmeniä mitä tämä Kirkkonummen kunnan ja suhareiden touhu on. Ei pyöräteitä ja toimivaa infraa …samoja selityksiä ja konsultteja vuodesta toiseen mutta mitään ei tapahdu. Haasteena tässä kaupassa saattaa olla se, että todella velkaisella kunnalla ei taida nyt oikein olla rahaa tällaiseen ja Espoollehan tuo alue aikanaan lopulta päätyy kuitenkin pakkoliitoksen myötä.
Velka
Paras kun Vantaa luovuttaa suosiolla maan Kirkkonummelle

Kaava: virkistysalue
Omaan kuntaan omat maat
Vaikeata on myydä yhtenäistä omaisuutta !
Ei onnistu !

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä