(25) kommenttia

Tältä näyttäisi Meri-Kirkkonummi – kaikille avoin merenranta, 300 uutta venepaikkaa, uimaranta ja ravintola

Visio uudesta venesatamasta. Nykyisin alue on lähes rakentamaton. Aallonmurtajan kärkeen on ideoitu paikka ravintolalle. (kuva: Aikari Oy)

Kirkkonummen keskeisen ja vielä rakentamattoman merenrannan suunnitelmat alkavat hahmottua. Nyt meren äärellä on pieni purjehdustukikohta, tulevaisuudessa iso venesatama ja asuntoja.

Kirkkonummella on iät ja ajat koettu isoksi puutteeksi se, että merelliseksi mainostetussa kunnassa on vaikea saavuttaa kaikille avointa merenrantaa. Merelliset ulkoilualueet ovat kaukana.

Lähin kohde olisi Kantvik ja Strömsby, jossa Kirkkonummi ja Helsingin kaupunki omistavat maata.

Meri-Kirkkonummen kohokohdaksi on suunniteltu niin sanottua Jollarantaa, jossa veneseuralla on tällä hetkellä pieni tukikohta lähinnä kevytvenepurjehtijoille.

Alueelle olisi alustavan selvityksen mukaan mahdollista rakentaa mittava veneilykeskus.

Paikka on avoimen meren äärellä, ranta on syvä ja sinne on helppo tulla veneellä ja jopa joukkoliikenneyhteydet on mahdollista järjestää.

Venesatama tarvitsee ison aallonmurtajan, mutta toisaalta mitään ruoppauksia ei tarvita. Sijainti on altis tuulelle ja aallokolle.

Venesatamaan voisi rakentaa noin 300 venepaikkaa ja rantaan kaikki tarvittavat palvelut myös vierasvenesatamaa varten. Yleinen uimaranta sijoittuisi myös rannalle.

Pitkän aallonmurtajan päällä olisi oiva paikka ravintolalle.

Lähistöllä metsän takana on jo nykyisin veneilyyn liittyviä palveluita ja niitä mahtuisi alueelle lisää ja suora yhteys ”veneilyklusterialueelta” rantaan voidaan rakentaa.

Jollarannan suunnittelu liittyy laajempaan koko Kantvikia kattavaan kaavoitukseen.

Venesatamaselvityksessä on katsottu lisäksi toista uutta satamapaikkaa, jonka Helsingin kaupunki omistaa.

Nykyisen Hupisaaren venesataman vastapäätä lahden perälle on kaavailtu venelaitureita ja rannalle asuntoja. Hupisaari on tarkoitus varata jatkossakin venesatamaksi.

> Lue lisää: Uutta Kirkkonummea: Asuntoja merenrannalla venesatamassa (Viisykkönen 12.5.2016)

Venesatamien suunnitelmat ovat osa Kantvikin osayleiskaavaa, joka kattaa Kantvikin ja Sepänkannaksen taajamat, Strömsbyn teollisuusalueen sekä Pilvijärven ja Pippurin haja-asutusalueet. 

Nykyisin alueella on asukkaita noin 3 500. Yleiskaavan suunnitelmissa on varauduttu noin 4 000 uuteen asukkaaseen parinkymmenen vuoden aikana.

Kantvikin osayleiskaavan valmisteluaineisto on tulossa julkisesti nähtäville. Yhdyskuntatekniikan lautakunta käsittelee asiaa 28.10.

> Näin kirkkonummelaisille tulisi vihdoin pääsy merenrantaan – ”rantaraitti” avaa uuden ulkoilureitin uimarannalle (Viisykkönen 20.10.2017)

> Kirkkonummi ostaa Helsingiltä pienen pätkän merenrantaa (Viisykkönen 29.10.2015)

(25) kommenttia
Kommentit (25)

Kommentit (25)

Kyllä Masalalaiset ovat tervetulleita mukaan Kanttvikkiin viettämään mukavia
päiviä uudessa kunnallisessa uimarannassa kyllä se on tarkoitettu
käytettäväksi kaikille Kirkkonummelaisille
Tavataan uimarannalla.
En voi ymmärtää että tuo mutarantainen
ja matala kapeikkolahti Långvik olisi
niin houkutteleva kesähuvilapaikka
miltä Långviikin Loordi saa sitä kuulostamaan.
Kun vertailee sitä Kantviikkiin, kauniilla
rannolla ja syvät vedet missä on helppo
liikkua isolla purjeveneellä.
Ja avomeri hyvin näkyvissä joka paikalta.
Kyllä Kantvik on paras paikka.
Ehdottoman kannatettava ajatus, joskin sijoittuminen teollisuusalueen kainaloon varmasti vie hohtoa. Lisäksi Kantvik on poskettoman kaukana ollakseen kiinnostava luxus-kohde, verrattuna esim. Sarfvik-Långvik -alueeseen. Näille alueille on kysyntää yllin kyllin ja kunnan tulisikin ymmärtää poistaa rajoitteet näiden alueiden kehittämisessä. Esim. Kesämökki-tonttien muuttaminen okt-tonteiksi. Ei Helsinkiläiset / Espoolaiset ison rahan asukkaat halua teollisuusalueilla Siuntion rajalle.
Långvikin lordi
Suomessa saa liikkua ihan vapaasti,vaikkei olisi kieltä ollenkaan,rantaa riittää kyllä jokaiselle.
voi voi
Olisiko ollut ajankohtaista suunnitella tällainen jo 30 vuotta sitten...saattaisi olla nyt jo puoliksi valmis?
Kantvikin kulmilta
Kirkkonummen rannat merien sekä järvien on tarkkaan miehitetty hienostolle, sehän se on ollut Ruotsinkielisten tapa, jotta ei köyhä kansa pääse nauttimaan. Hienoa jos nyt vihdoin joskus tulee kaikille avoin mesta :)
mammeli
Humaljärvellä on ollut uimaranta volsin päässä.Säästösyistä se kai suljettiin.Pyörä ja kävelytie rakennettu melkein perille asti,joten rannalle pääsisi kätevästi.
Ei ymmärrä.
Taas kerran Kirkkonummella, joka toinen tontti asuintontiksi joka toinen pienteollisuus. En näe mitään motiivia viedä Meri Kirkkonummi paikkaan missä on jo isoja tehtaita kuten Gyproc, Suomen Sokeri ja Nokia.
Onnea vaan uusille asukkaille.
Onpa hieno suunnitelma, ehkäpä joku pääsee jopa nauttimaan joskus tulevaisuudessa tuosta kokonaisuudesta...
Staffan
Olen odottanut Humaljärveen kunnan uimarantaa.Osaako kukaan vastata,miksi sieltä ei kuntalaiselle löydy uintipaikkaa? Olisihan sinne lyhyempi matkakin useista Kirkkonummen taajamista esim. lasten kansa uimaan.
Uintia rakastava
Hieno juttu, toivottavasti suunnitelmat etenevät toteutukseen asti!
Utelias Vili
Iso peukku, tätä on odotettu.
Setämies
Veneiljänä, jonka kotimarina on Hupisaari, ihmettelen marinan suunniteltua sijaintia. Vallitseva tuulensuunta lienee lounaasta ja paikka on hyvin avoin näille tuulille.
Hannu Valtanen
Jumppa se löysi heti ensimmäisen huonon puolen ja kohta alkaa se varsinainen syiden etsintä ja vastustus
Näin se menee
Mites muuten sen Porkkalaan merikylän suunnitelman kävi? Sinne entisen Varubodenin kaupan hollille oli tulossa vierasvenesatamaa, Porvoo risteilyjä ja puuhamaata jos toistakin. Hanke hiljalleen haudattu?
Transu Karvakuono
Ei sitten tästäkään suunnitelmasta löytynyt mitään hyvää.Perusvalittajat pääsivät taas ääneen.Tuskin noille rannoille perusjampat pääsevät,pitää olla pätäkkää reilusti,että jonkinlainen boksi irtoaa.Hyvä hanke,kannatetaan.
hyvä hanke
Hienoa että etenee ja onnea projektille. Valitettavaa on että mahdollista idylliä pilaa iltaaurinkoon sijoittuva karmaisevan ruma vanha sokeritehtaan rakennelma..
Kall Järvinen
Siinähän vieressä Kantvikin satama johon: "Kantvik Shipping on hakenut ympäristölupaa toiminnan muuttamiseksi Kantvikin satamassa. Satamaan suunnitellaan uutta toimintaa, joka koskee puutavaran haketusta, kierrä­tys­hakkeen varastointia sekä mahdol­li­suuksia varastoida myös muita mahdollisia kierto­ta­louteen liittyviä bulk-eriä sataman kiinteistön alueella." Eli romutetaan vanhat pesukoneet jne.
Eikä sitten yhtään melua ja liikennettä tuo lisää?
Virtanen
No nyt on hyvät suunnitelmat! Toivottavasti olen vielä hengissä jos/kun valmistuu.
peukut
Arvatenkin sinne rakennetaan max. 50 m2 kerrostaloluukkuja ja tietysti vuokralle.
Anonyymi
Aivan mieletöntä!! Tämä etenee vihdoin!! Nyt poliitikot tarkkana, että tämä menee läpi!
Mahtavaa
Tällekin velkarahalla toteutetulle hankkeelle taas onnea. Sinne sitte sopii kunnan eliitin ja poliitikkojen ”Puppen ja Pallen” taas rakennella uusia kartanoita rannoille kun vuokra-asunnot on yksissä tuumin keskitetty Masalaan. Mielenkiinnolla odotan minkälaisen liverryksen / sadun kunnan arkkitehdit ovat tästä alueesta säveltäneet kaavaehdotuksen. No hyvää on se, että saadaan asiallisia virkistysrantakohteita kuntaan. Ongelma vaan pk-seudulla se, että esim. venepaikkojen vuokratasot ovat käsittämättömiä. Mallia voisi ottaa esim. Kuopiosta, josta venepaikan saa muutamalla kympillä keskustasta ja satamat ovat monin verroin viihtyisimpiä kun täällä.
Velka erääntyy
Vauuuuu:))
Peukku
Jo on aikakin. Sauna olisi myös kiva.
Uimari
Asukasmäärän kaksinkertaistaminen edellyttää investointeja liikenneväyliin. Upinniementie ei nykyisillä risteysratkaisuilla tule toimimaan, vaan tarvitaan liikenneympyröitä tai liikennevaloja.
Jamppa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä