(0) kommenttia

Kirkkonummi ostaa Helsingiltä pienen pätkän merenrantaa

Viime kesänä Kirkkonummen kunnan omistamalla ranta-alueella pidettiin nuorten PM-purjehdukset. Helsingin kaupungilta ostettava ranta-alue on taka-alalla.

Kirkkonummi on kohta muutaman kymmenen metriä enemmän merikunta. Kirkkonummi ja Helsingin kaupunki ovat neuvotelleet usean tontin maanvaihdon Strömsbyssä.

Kirkkonummen kunta saa maanvaihdolla yli 18 hehtaaria rakentamaton maata Strömsbystä ja Helsingin kaupunki vaihtokaupassa seitsemän yritystonttia samalta alueelta. (kartta löytyy kuvana, klikkaa pikkukuvaa)

Vaihtokauppaan kuuluu niin sanottu Jollaranta, jonka on ollut vuokralla Kantvikin Purjehtijoilla junioripurjehtijoiden harrastustoimintaa varten.

Helsingin kaupungin noin kolmen hehtaarin rantapalstan vieressä on Kirkkonummen kunnalla jo oma rantatontti, johon raivattiin ja kunnostettiin tänä vuonna ”purjehdusareena” parkkipaikkoineen.

Kirkkonummen kunnan on tarkoitus ryhtyä vuonna 2018 kaavoittamaan Strömsbyn ranta-alueita. Prikinrannaksi kutsutulle alueelle kaavaillaan merihenkistä asutusta ja veneilyyn liittyviä toimintoja.

Helsingin maille veneiden talvisäilytystä

Helsingin kaupunki on jatkossakin Strömsbyssä iso maanomistaja. Helsinki suunnittelee mailleen veneiden huolto-ja talvisäilytystoimintaa.

Nyt neuvoteltu kauppa tehtäisiin ilman välirahaa. Maiden vaihtoarvoksi on sovittu 668 000 euroa.

Helsinki tuli suureksi maanomistajaksi Strömsbyssä vajaat 20 vuotta sitten. Kaupunki teki maanvaihdon Finnlines-varustamon kanssa.

Finnlines puolestaan yritti perustaa 1990-luvun alkupuolella suursatamaa Kantvikiin yhdessä Kirkkonummen kunnan kanssa.

Kantvik kilpaili Helsingin kaupungin Vuosaaren satamahankeen kanssa. Kantvikin suursatama-ajatukset haudattiin, ja Helsinki rakensi oman satamansa Vuosaareen.

LISÄTTY (3.11.) Kirkkonummen kunnanhallitus hyväksyi maanvaihdon. Asia etenee valtuustoon.

> 51-Arkisto (22.5.2015) Tähän syntyy Kirkkonummen ”purjehdusareena”


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä