(20) kommenttia

Masalaan valmistuu myös toivottuja osakehuoneistoja – vuokra-asunnot kuitenkin hallitsevat yhä rakentamista

Projektipäällikkö Lauri Takalan mukaan asunnoissa on panostettu huonekorkeuteen ja isoihin parvekkeisiin.

Kirkkonummen suurin rakennusbuumi on viime vuosina ollut Masalassa ja tälläkin hetkellä rakentaminen jatkuu vilkkaana. Masalaan on noussut erityisesti pieniä vuokra-asuntoja.

Myös omistusasuntoja rakennetaan par´aikaa. Vantaalaisella keskisuurella rakentajalla T2H Oy:llä on meneillään iso kohde Framnäsintiellä urheilupuiston vierellä. Alueelta purettiin vanhoja asuntoja pois.

Rivi- ja kerrostalokortteliin voidaan rakentaa noin 240 asuntoa, joista ensimmäiset ovat valmistumassa. Rakentamisen jatko riippuu markkinatilanteesta.

Projektipäällikkö Lauri Takala T2H:sta kertoo, että kysyntä on Masalassa ollut hyvä. Ensimmäiset rivitaloasunnot ovat käyneet parhaiten kaupaksi.

T2H on ollut Masalan asuntomarkkinoilla ennenkin. Yhtiön rakensi aiemmin omistusasuntoja Masalan korkeimmalle mäelle 8-keroksiseen taloon. Yhtiö rakentaa asuntoja myös Sarvvikissa.

Yhtiö on perinteinen asuntogrynderi, joka hankkii tontin, rakentaa ja myy asunnot. Tuotannossa on vain omistusasuntoja.

Asunnoissa on tavaramerkkinä korkeat huoneet. Esimerkiksi kerrostalon yläkerran asunnoissa huoneissa on korkeutta neljä metriä.

Pienimmät asunnot ovat Masalassa noin 26-neliöisiä ja suurimmat runsaat 80 neliötä.

T2H luottaa Masalan vetovoimaan. Liikenneyhteydet ovat Takalan mukaan erittäin hyvät ja asuntojen hintakin on yksi kilpailutekijä.

Halvimmillaan Masalan pikku asuntojen velaton hinta on runsaat 110 000 euroa. Espoossa metroasemien tuntumassa samankokoisten asuntojen hinnat liikkuvat jo 200 000 euron paikkeilla.

Maalassa Ljusdalantien ja Masalantien kulmassa on myös menossa Lapti Oy:n omistusasuntokohde, johon valmistuu ensi vuodeksi 26 rivitaloasuntoa.

Sekä Lapti että T2H ovat keskisuuria rakentajia, jotka ovat viimeisen 10 vuoden aikana kasvaneet paljon.

Perinteisemmällä rakentajalla Bonava Oy:llä on ollut vuosia Masalassa rakennuskohde, jonka käynnistymistä on odoteltu hartaasti.

Bonavan tontti on ehkä Masalan kaikkein näkyvin paikka kirkon alapuolella. Maisemaa rumentanut vanha kauppa on jo purettu pois.

> Masalan keskellä sijaitseva talorumilus puretaan – uutta ei päästä heti rakentamaan valituksen takia (Viisykkönen 28.2.2022)

Bonavalle on nyt myönnetty rakennuslupa kahdelle kerrostalolle ja rakennuskaava on voimassa.

Yksikönjohtaja Antero Nuutinen Bonavalta kertoo, että todennäköisesti kerrostalot rakennetaan vuokra-asunnoiksi.

− Asiaa valmistellaan. Näyttäisi siltä, että vuokra-asunnoille olisi Masalassa edelleen kysyntää, Nuutinen sanoo.

Pienten vuokrakerrostaloasuntojen rakentaminen on puhututtanut Masalassa viime vuodet. Tinanpuiston alueelle S-marketin lähistölle on noussut useita vuokratalokohteita, joita kiinteistösijoittajat ovat rahoittaneet.

Pienimmät asunnot ovat noin 20-neliöisiä. Tällä hetkellä vuokraovi.comissa on Masalassa tarjolla 60 vuokra-asuntoa.  Omistusasuntojakin on myynnissä saman verran.

Kirkkonummen kunta on laittanut Masalassa uusimpiin rakennuslupiin ehdot, joiden mukaan taloihin on rakennettava erikokoisia asuntoja.

Esimerikiksi uusimmassa Bonavan kohteessa on yksiön minimikooksi määritelty 30 neliötä ja kaksion 46.

> Kirkkonummelle on avattu iso vastaanottokeskus ukrainalaisille – kerrostaloasuntoja käytetään majoitukseen (Viisykkönen 1.7.2022)

(20) kommenttia
Kommentit (20)

Kommentit (20)

Sellaista kuntaa ei Suomessa liene,jossa kuntalaiset hurraahuutojen kera ylistäisivät päättäjiään.Se on vain tämän edustuksellisen demokratian mukanaan tuoma harmi.Kun olet antanut valtuutuksen 4:ksi vuodeksi ,voit vain tyytyä tehtyihin päätöksiin.Aina voi valittaa ja vaatia oikaisua,senhän me suomalaiset osaamme.Lukuisat esimerkit puhuvat puolestaan.
Taannoin eräs Namukylä oli valtion holhouksessa,mutta yhdistymisestä vielä kaukana.Kyllä Kirkkonummikin näistä vaikeista vuosista selviää,se vain vaatii teräviä kyniä penaaliin ja kuntalaisilta perusasioiden hyväksymistä.Joka euron perään ei pidä itkeä.Päivänpolitiikasta löytynee hyvä esimerkki,summat hieman eriluokkaa.
Masala forever
Masala forever -> nykyisellä velkaantumistahdilla ja kaavoitusmallilla kuntaliitos on vaan ajan kysymys - eikä siinä välttämättä lupia enää arvon herroilta siinä vaiheessa kysellä. Espoon autuudesta en tiedä mutta asioiden hoito siellä on kuitenkin sentään jollakin järkevällä tasolla. Kirkkonummella ainoa onnistunut hanke viimeisen 30-vuoden aikana, josta ei vielä ole tullut isompia ongelmia taitaa olla Fyyri? ja sekin velkarahalla tehty.

Ongelma näissä asioissa on kuntatalouden lukutaidon ohella se, että ihmisille ei oikein realisoidu se millä tahdilla nämä pussihousut silppuavat meidän jokaisen veroäyrejä huonolla ja asiantuntemattomalla päätöksenteolla ja johtamisella. Jos forever Masala sinäkin sen näkisit kk palkastasi kuukausittain tämän niin veikkaan, että nämä päätökset ja ns. ”Kirkkonummelainen tekemisen” taso alkaisi kiinnostaa ihan eri tavalla.

Erinomaista on se, että Viisykkönen nostaa näitä asioita esille niin hyvässä kun pahassakin.
Hopea ei ole häpeä
Höpö höpö Espoo on yhtä kaukana kuin maa on kuusta.Kuntaliitosten aika meni jo aikoja sitten.Kirkkonummella on edelleen vetovoimaa ja tulevaisuus edelleen kehittyä.Minkä autuuden se Espoo meille toisi?Espoollakin on omat ongelmansa ja tuskin siitä olisi meidän pelastajaksi.Pyrkikää vaikuttamaan,älkääkä käpertykö nurkiinne voivottelemaan.Hieman yhteisöllisyytä kehiin niin hyvä tulee.Asukasyhdistystä kokoon ja aloitteita valtuustolle epäkohtien korjaamiseksi,siitä se lähtee.
Masala forever
”Masala forever” yrität edelleen oikeuttaa päätöksentekijöiden vahingolliset päätökset piiloutumalla järjestelmän (demokratia) taakse. Tässähän ei ole kysymys demokratiasta vaan epäonnistuneista ja asiantuntemattomista päätöksistä, joissa myös sinä olet iloisessa maksumiehen tai naisen roolissa sikäli kun Kirkkonummella asut.

Olin mukana tilaisuudessa, jossa Masalalaisille esiteltiin nykyisen uudisrakennetun Masalan kaavaa. Luvattiin ja hehkutettiin omistusasumisen perustuvaa puutarha kaupunginosaa, johon tulee muutama yksittäinen vuokra-asunto. Tulikin sosiaalisesti tuettu vuokrakasarmi. Yritysmaailmassa tätä kutsutaan erehdyttämiseksi tai petokseksi. Se siitä etukäteen tutustumisesta ”forever”.

Hehkutat kovasti tuota demokratiaa. Noh…viime kunnallisvaaleissa äänestysprosentti taisi olla 55%:n luokkaa ja puolueiden jäsenmäärä on pudonnut n. 0,3%:n väestömäärästä. Vahvasti siis näyttää siltä, että tämä hehkuttamasi demokratia ui lähes yhtä syvissä vesissä kun tämä yksi Suomen velkaisimmista kunnistakin.


Tunnelin päässä näkyy Espoon valot
Demokratia on siitä ihmeellinen päätöksentekojärjestelmä,että siinä päätökset tehdään vaaleilla valituilla edustajilla.Suomen kunnissa toistaiseksi ainakin noudatetaan tätä järjestelmää.Päätöksistä voi valittaa ja niihin voi ennakolta vaikuttaa kaikki kuntalaiset.
Olisiko parempi luopua vaikuttamisesta ja antaa päätöksentekooikeus pelkästään yksinoikeudelle tai "olikargeille".Tutustuminen ennakolta tuleviin hankkeisiin olisi parempi vaihtoehto kuin jälkikäteen rutiseminen.
Masala forever
Masala forever - vaalit ovat tässä asiassa sivuseikka. Jos yrityksissä toimiva johto / hallinto toimii yrityksen omistajien tai etujen vastaisesti niin lähtö tulee nopeasti. Luikkiminen piiloon muotoseikkojen ja hiearkioiden taakse heikon päätöksen ja johtamisen osalta on todella vahingollista ja vastuutonta riippumatta siitä onko kysymyksessä kunta tai yritys.

Viittaa vahvasti siihen, että olet joko paikallinen päätöksentekijä, poliitikko tai heidän kannattajansa?
Pukki kaalimaan vartijana
Masala forever -> edustajat valittiin juuri ja eipä tainnut kovin moni vaihtua ja moniko asuu Masalassa = hölmöily jatkuu ja valittu linja pitää. Masalasta ollaan hyvää vauhtia rakentamassa Kirkkonummen omaa pikku Kontulaa. Ratkaisun täytyy olla täysin tietoinen, koska kukaan normaali järjellä varustettu ei yksinkertaisesti pysty tekemään näin vahingollisia päätöksiä.

Kirkkonummi on yksi Suomen velkaisimmista kunnista, koulujen ja julkisten rakennusten jatkuvat uudelleen rakentamiset, jatkuvat budjetti ylitykset julkisissa hankkeissa, tiestö ruvella, kasvavat sosiaaliset ongelmat ja rikollisuus, kaksi kaavoitukseltaan epäonnistunutta keskustaa, joita nyt rakennetaan velkarahalla uudelleen jne. Tällä cv:llä ei pääse töihin kun Kauniaisiin…

Kunnan toimiva johto (kunnanjohtaja etunenässä) ja hallinto vastaa aina viime kädessä näistä ratkaisuista. Jos se alkaa toimia/ on toiminut jo pitkään veronmaksajien (rahoittajien) etujen vastaisesti, jopa vahingollisesti ja ei kykene suoriutumaan tehtävistään niin vaihtoehtoja on tasan yksi. Kirkkonummella tätä touhua on katsottu järkyttävän pitkään läpi sormien.
Kalliiksi tulee
"Edellytämme puhtaita luottotietoja" lukee etuovin.fin vuokra-asuntojen ilmoituksissa. varsinkin JOO-nimisen vuokrayhtiön asunnoissa , mitä suurin osa noista on.
gestisjonne
Härskiä toimintaa....Niin pihalla kuntapolitiikasta kuin vain voi olla.Juurihan sinne valtuustoon valittiin uudet edustajat,joko ne nyt on aivan saamattomia.Päättäjien tulee ajaa koko kunnan etua ei vain jotain kulmakuntaa.Järkevää on keskittää juuri Masalaan uudistuotantoa,siellä on hyvät kulku-yhdeydet ja palvelut.Ei pitäisi olla niin lyhytnäköinen,tulevaisuus on Masalassa asuville parhaimpia alueita Kirkkonummella.
Masala forever
En olisi uskonut että Masalasta saa vielä pahemman kuin mitä se oli joskus 2000-luvun alussa. Mutta saatiin ja kehitys on kiihtynyt.

Huumeet alkavat näkyä katukuvassa liiankin selkeästi, mutta sehän oli selvää että näin kävisi jo kaavoitusvaiheessa. Masalantiellä tyttö piikitteli vanhassa Fiatissa parkkipaikalla tutun firman pihassa kun hän oli menossa himaan pitkän päivän jälkeen 18:30-aikoihin. Kauppaa käydään täysin avoimesti loisaukiolla S-marketin edessä. Nuori pariskunta oli ruokaostoksilla K-marketissa keskellä päivää, pirisilmät oli isot kuin japanilaisessa piirretyssä, näyttivät melkein pandoilta. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Frankfurt
Mäen päällä olevaa rakennusta ollaan purkamassa. Eikö arkkitehtisuunnittelua kerkiäisi muuttaa niin, ettei kirkon edustalla oleviin taloihin tulisi ainuttakaan yksiötä?
Suunnittelua
Nimimerkki surullinen Masalalainen on ikävä kyllä oikeassa.
Poliitikot ja päättäjät asuvat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta Masalan ulkopuolella ja siksi on yksissä tuumin päätetty keskittää kaikki sosiaalisesti tuettu asuminen ja ongelmat Masalaan. Kokkarit ja RKP:n tytöt ja pojat saavat rauhassa lipittää skumppansa Sundbergissa ja rakentaa velkarahalla epäonnistunutta Kirkkonummen keskustaa monumentteineen uudelleen.

Jatkossa olisi tärkeää, että saataisi poliittisiksi päättäjäksi Masalalaisia ja yksipuolisesti Masalan etuja ajavia ehdokkaita. Tämä puhtaasti sen vuoksi, että Kirkkonummen päättäjät eivät kohtele alueita tasa-arvoisesti. Ikävä asia ja ilmiö sinällään mutta Kirkkonummella tämä homma on klikkiytynyt ja kuplaantunut niin pahasti, että tilanne ei parane kun päättäjiä vaihtamalla.
Härskiä toimintaa
Me muutimme masalasta pois omaan taloon. Ei vaan pystynyt jäämään sinne vaikka lapset olisi halunnut.
Heippa
Nimim. Uskomatonta
Se on juurikin noin, Tuo keskittäminen, se vasta suurta hölmöilyä on!
Pena
Järkyttävä slummi on tulossa. Lapsiperheille pitää saada sekä vuokra- että omistusasuntoja. Silloin vähimmäiskoko on 3 huonetta ja keittiö. Makuuhuoneet ovat usein niin pieniä, ettei niihin lasten sänkyjä mahdu.
Ketkä Kirkkonummen päättäjät ovat vastuussa tästä?
Järkytys
Kun Masalan läpi ajaa niin muutos on kyllä iso. Onneksi sielä on sentään palveluita. Talojen ulkonäkö ei kyllä ole yhtenäinen eikä kovin kauniiksi niitä voi haukkua.. muutama ihan kiva kuitenkin! Se ostari pitäisi vielä jyrätä ja rakentaa jotain fiksumpaa. Kyllä ihmisiä varmaan kiinnostaa asua vähän halvemmalla ja ei Masala kyllä Espoon radanvarren asuinalueille häviä.
jee
Taitavat päättäjät itse asua muualla kun Masalaa välinpitämättömästi tuhotaan järjettömällä kaavoituksella. Keskusta aivan täynnä 20 neliön koppeja. Vaikea arvata että niihin asutetaan kaikki vaikeuksissa olevat ihmiset yhteen: pakolaiset, sairaat, alkoholista, huumeista ja harhoista kärsivät. Sijoittaja korjaa taloudellisen hyödyn. Suututtaa tällainen yhdyskuntasuunnittelu.
Surullinen masalalainen
Vain Kirkkonummella voivat virkamiehet ja poliitikot hyväksyä kerrostalokaupalla pieniä kanankoppiasuntoja kaavaan ja rakennettavaksi! Voimallista sosiaalista segrekaatiota.

Tuo vapaana olevien omistus- ja vuokra-asuntojen määrä on Masalan kokoisessa taajamassa järkyttävän suuri. Kysyntää tällaisille ei vaan ole. Seuraava askel on täyttää nämä pienet asunnot asukkailla, joiden vuokrat maksaa eri kaupunkien sosiaalitoimi. Sosiaalisen tuen piirissä olevat toki asuntoja tarvitsevat, mutta ei tällaista kasaumaa yhteen pikkukylään.

Tarve tuntuu olevan erityisesti yksikerroksisiin rivitaloihin. Sopivat niin lapsiperheille kuin ykääntyneemmillekin. Niistä on huutava pula ollut jo vuosikausia keskustan alueellakin. Painopistettä sinne suuntaan.
Keittokomero ja huone
Vuokra-asumista en vastusta. Vuokra-asuntojen ja sosiaalisesti tuettujen asuntojen yksipuolista keskittämistä ja Kirkkonummen päättäjien tuottamuksellinen hölmöilyä tässä asiassa sen sijaan vastustan - uskomatonta! Olen toiminut yhteiskuntasuunnittelun ja arkkitehtuurin asiantuntija - ja johtotehtävissä 25-vuotta ja pitänyt esitelmiä ulkomaita myöten. Masalasta on tulossa ja tulen sitä käyttämään omissa esityksissäni oivana esimerkkinä siitä miten kaavoitus asiat ja hajauttaminen on sössitty totaalisesti ja tuottamuksellisesti pienen poliitikko ja virkamies klikin toimesta.

Ennakoin, että tätä kokonaisuutta tullaan käsittelemään vielä valtakunnallisissa medioissa jossain vaiheessa ja kunnan pussihousut selittelevät asiaa tapansa mukaan tomaatit punaisena.
Uskomatonta
Turha rakentaa Kelan maksamia vuokra kämppiä lisää... Jo nyt joutoporukkaa kulmat pullollaan :(
Ei hyvä!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä