(12) kommenttia

Masalan keskellä sijaitseva talorumilus puretaan – uutta ei päästä heti rakentamaan valituksen takia

Masalan keskellä olevaa vanhaa kaupparakennusta puretaan.

Pitkään Masalan keskustaa rumentanut vanha liikerakennus poistuu viimeinkin katukuvasta. Tyhjillään ollutta taloa puretaan parhaillaan.

Alueelle on laadittu uusi asemakaava, jonka Kirkkonummen valtuusto hyväksyi viime keväänä.

Kaava-alueelle voidaan uuden kaavan mukaan rakentaa uusia asuntoja arviolta noin 150 asukkaalle. Purettavan liikerakennuksen paikalle on kaavassa kaksi kerrostalon paikkaa.

Bjönsinmäen asemakaavaan kuuluu myös Masalan kirkko.

Kirkkonummen seurakuntayhtymä arvosteli jo kaavan valmistelun aikana suunnitelmia. Seurakuntien mielestä kirkko olisi jäänyt uusien talojen varjoon.

Kaavaehdotusta muutettiin ja kirkon edustaa väljennettiin. Myöhemmin seurakuntayhtymä valitti hallinto-oikeuteen valtuuston hyväksymästä kaavasta.

Valituksessa arvostellaan liikenne- ja pysäköintiratkaisuja.

> Masalan paraatipaikkaa ei päästä ihan heti rakentamaan – seurakunnat valittivat parkkipaikan liikenteestä (Viisykkönen 3.9.2021)

Alueen kaavoitus aloitettiin jo vuonna 2013 rakennusyhtiö NCC:n aloitteesta. Sittemmin kahden kerrostalon hanketta on suunnitellut Bonava Oy.

Asemaakaavassa on myös kunnan omistama kortteli, johon voidaan rakentaa kerrostaloja.

Bjönsinmäen asemakaavan alueella sijaitsee kirkon lisäksi suojeltu Furugårdin kulttuuriympäristö, joka säilytetään. Alueelle on kaavoitettu yksi uusi pientalotontti.

(12) kommenttia
Kommentit (12)

Kommentit (12)

Nyt kirjoitti nimim. Hyvä Viisykkönen täyttä asiaa! Se on juuri noin. Eikä tuohon hirveästi lisättävää ole.
Well done.
Pena
Kontula 2, se on valitettavasti niin, että jos siihen tulee kunnan vuokrataloja, slummiutuminen jatkuu.
Mutta jos ns kovanrahan taloja, niin tuskinpa.
Veikkolassa olisi tilaa kunnan vuokrataloille.
Anonyymi
Paikalle rakennetaan kunnan vuokrataloja. Vuokrataloja en vastusta mutta Kirkkonummen kunnan ja sen kaavoittajien tuottamuksellista ja pahan tahroista hölmöilyä tässä asiassa vastustan. Vuokra-asuminen tulisi hajauttaa tasaisesti ympäri Kirkkonummea. Kunnan tavoitteena on ja on ollut jo pitkään tehdä Masalasta Kirkkonummen oma slummi. Toiminta on systemaattista ja tuottamuksellista - päättäjät pitäisi saada näistä päätöksistä ehdottomasti henkilökohtaiseen vastuuseen. Näkyy mm. siten, että jo ennestään levottomalle alueelle sijoitetaan kunnan sosiaalisesti tukemaa vuokra-asumista. Kertoo ja on taas yksi esimerkki kaavoituksen tasosta Kirkkonummella. Kirkko instituutiona onneksi nähnyt tämän kuvion ja vastustaa tätä järjettömyyttä. Kunnan some-ryhmissä tämä on jo pitkään niin ikään herättänyt keskustelua. Yleensähän fiksut poliitikot ottavat näissä tilanteissa asiat uudelleen käsittelyyn/tarkasteluun mutta Kirkkonummen poliitikot ”tytöt ja pojat” pakenevat paikalta/syvä hiljaisuus asiasta.

Viisykköselle kiitokset siitä, että se nostaa näitä epäkohtia esille toisin kuin täysin paikallisten poliitikkojen kutupaikka / talutusnuorassa oleva Kirkkonummen sanomat -> täysin turha julkaisu - en ymmärrä kenelle se on tarkoitettu ja miksi jotkut paikalliset yritykset tällaista so… tukevat. Minulle menee suoraan saunan pesään.
Hyvä Viisykkönen!
Onneksi on kirkko! Mutta missä te kaikki Masalan alueen kirkkoon kuuluvat henkilöt olette! Missä te olette, kun kirkonkellot soittavat kutsuen jumalanpalvelukseen? Varmaan kaikista asukkaista noin 70% kuuluu kirkkoon.Missä on teidän panoksenne esimerkiksi vapaaehtoistyössä,jota tarvittaisiin paljon ajatellen Masalan alueen syrjäytyneitä,päihteiden käyttäjiä,lapsiperheitä,nuoria jne.Kyllä kirkko tarvitsee vapaaehtoistyöntekijöitä.Ja kyllä me ihmispoloiset tarvitsemme hengellistä ravintoa!
Vapaaehtoistyöntekijä Kirkkonummelta
Tämän nyt purettavan ent K kaupan tilalle olisi pitänyt rakentaa tuo uusi S market eikä sinne missä nyt on. Silloin olisi ollut kaupat vierekkäin ja siihen olisi tullut matala rakennus.
Tämä on suunittelua. Uusi sana kunnassa.
Lopettakaa jo pienten kerrostaloasuntojen rakentaminen Kirkkonummella. Niistä ei verotuloja kunnalle tule, mutta ongelmia sitäkin enemmän kaikilla osa-alueilla. Kunnassa on todellinen pula suurista perheasunnoista, mitään ei ole myynnissä eikä rakenteilla. Miksi tästä kunnasta rakennetaan slummia.
Anonyymi
Lisää slummiutumista Masalaan. On nykyisellään jo ihan karsea paikka, valitettavasti.
Kontula 2
Junaradan varten pitää saada ihmisiä asumaan. Katsokaa vaikkapa Tollsa ja myös Masala. Kohta Jorvas ja sen jälkeen Veikkola on vuorossa.
Nummitien ajattelija
Masala on muuttunut ja levoton on meininki. Lisää asukkaita halutaan kovasti.
Terve
Vain matala rakentaminen ja viheralueiden istuttaminen tulisi enää sallia Masalaan. Koko alue on ihan tukossa ja tunkkainen valtavien kerrostaloväylien valloittama.
Lukekaa IPCC raportti
Miksi pitää tunkea talot aivan lähekkäin?? Rauhattomuus ja liikenne kasvaa.. Jotain yksityisyyttäkin välillä.
Jotain rajaa
Eipä ole ruuhkaa näkynyt Masalan kirkossa.
Mikäli nykyinen trendi jatkuu niin hiljenee vielä entisestään.
Miksi kirkko yleensä on keskeisellä paikalla...
Maija

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä