(3) kommenttia

Kirkkonummi hylkäsi maankaatopaikan perustamisluvan – monien yllätykseksi päätöksestä ei valitettu

Ristinummentien päässä sijiatsevan soramontun täyttämistä on käsitelty kuutisen vuotta. (arkistokuva)

Jo vuosia pyöritelty maankaatopaikan ympäristölupa Kylmälässä on ainakin tällä erää käsitelty. Viimeisin päätös on saanut lainvoiman.

Vanhan soramontun omistaja on yrittänyt saada kuutisen vuotta lupaa täyttää entinen soranottoalue maamassoilla, joita rahdattaisiin lähinnä Helsingin seudun rakennustyömailta.

Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunta on kaksi kertaa hylännyt lupa-anomuksen. Viimeisin päätös on runsaan kuukauden takaa.

Lautakunnan päätöksestä meni valitusaika umpeen 9.12. Vaasan hallinto-oikeuteen ei ole jätetty päätöksestä valitusta. Viisykkönen varmisti asia oikeuden kirjaamosta perjantaiaamuna.

Monille uusin vaihe maankaatopaikkakiistassa tuli suurena yllätyksen. Edellisen kerran maanomistaja sai oikeudessa erävoiton.

Oikeus päätti toissa vuonna palauttaa asian uudelleen käsittelyyn. Oikeuden mielestä lautakunta ei ollut perustellut ympäristöluvan hylkäämistä tarpeeksi.

Ympäristölupaa hakeneen West Expressin toimitusjohtaja Kai Både ei tänään perjantaina halunnut Viisykköselle mitenkään kommentoida asiaa ja esimerkiksi sitä, miksi yhtiö ei tällä kertaa valittanut kunnan päätöksestä.

Lähes poikkeuksetta maankaatopaikan tapaisissa ja kiistoja herättävissä lupa-asioissa ratkaisu haetaan oikeudessa. Kiistan jompikumpi osapuoli valittaa yleensä aina päätöksestä.

Tähän mennessä Kylmälän tapauksessa ei ole tullut minkäänlaista oikeuden linjausta siitä, voidaanko maankaatopaikka perustaa vai.

Viime kerralla Vaasan hallinto-oikeus kumosi kunnan päätöksen pelkästään muotoseikkojen takia. Itse varsinaiseen lupa-asiaan oikeus ei ottanut silloin kantaa.

> Kirkkonummi hylkäsi toistamiseen maankaatopaikan lupa-anomuksen – asia jäänee oikeuden ratkaistavaksi (Viisykkönen 27.10.2021)

> Asukkaat ihmeissään: Tämän tien päähän maankaatopaikka – maa-aines Helsingistä (Viisykkönen 21.4.2016)

 

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Kyllä maanomistaja saa täyttää omia
kuoppia !
Täyttäjä. Kuoppamäki.
Tilalle tulee vaihtolava varikko, se ei vaadi lupaa kun on irtolavoja.
Lavavarikko tarvitaan.
Kun päätös nyt lainvoimainen, niin voiko maanomistaja aloittaa uuden lupahakemuksen jollain tavalla?

Lopullinenko päätös?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä