(9) kommenttia

Kirkkonummi hylkäsi toistamiseen maankaatopaikan lupa-anomuksen – asia jäänee oikeuden ratkaistavaksi

Ristinummentien päässä Kylmässä on vanha soramonttu, jonka sen omistaja haluaisi täyttää lähinnä pääkaupunkiseudulta rahdattavilla maamassoilla. (arkistokuva)

Kirkkonummen kunta on toisen kerran hylännyt Kylmälään suunnitellun maankaatopaikan ympäristölupahakemuksen.

Lupaa on jo vuosia sitten anonut vanhan soramontun omistava maansiirtoyritys.

Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunta hylkäisi tiistai-iltana lupa-anomuksen selvin äänestysluvuin 8-1.

Edellisen kerran lupa-asia oli lautakunnassa runsaat neljä vuotta sitten.

> Kirkkonummen kunta hylkäsi lupa-anomuksen maankaatopaikalle Kylmälässä äänestyksen jälkeen (Viisykkönen 21.5.2017)

Soramontun omistava yritys valitti tuolloin lautakunnan päätöksestä ja Vaasan hallinto-oikeus kumosi kunnan päätöksen ja palautti asian uudelleen käsittelyyn.

Hallinto-oikeus ei tuolloin ottanut kantaa itse anomukseen, vaan edellytti lisää selvityksiä ja perusteluja lautakunnan päätökselle.

> Kylmälän maankaatopaikka: Erävoitto soramontun omistajalle − oikeus kumosi kunnan päätöksen ja palautti asian (Viisykkönen 3.6.2019)

Toiselle kierrokselle ympäristölupa tuli jälleen maanomistajan aloitteesta.

Tälläkin kertaa asiaa valmistellut lautakunnan esittelijä ehdotti luvan hyväksymistä. Esittelijän mukaan lain ehdot luvan myöntämiselle täyttyvät ja lupa on myönnettävä.

Lautakunta oli jälleen toista mieltä ja hylkäisi anomuksen puheenjohtaja Saara Huhmarniemen (vihr.) esityksestä.

Esittelijän ehdotuksen eli luvan myöntämisen puolesta äänesti Kim Männikkö (r.).

Maankaatopaikan ympäristölupa jää lopullisesti oikeuden ratkaistavaksi, jos maanomistaja valittaa päätöksestä.

(9) kommenttia
Kommentit (9)

Kommentit (9)

Kall Järvinen
Hiekkakuoppa on jo maisemoitu. Nyt halutaan tehdä bisnestä. Avata jo suljettu kuoppa. 5000 rekkauormallista jätemaata kuljetettavana Helsinki > Kylmälä + maksu maan vastaanotosta. En tiedä paljonko euroissa mutta useita miljoonia kumminkin. Tämäkään ei ole pääasia vaan rekkaliikenne kapealle tielle joka menee pihapiirien läpi. Paikallisten elämä muuttuisi melkein mahdottomaksi.
Sivusta seurannut
Mikäs sen kauniimpaa kuin vanha hiekkamonttu metsän keskellä. Hirveä ulina jos joku haluaisi ennallistaa sen. Voi teitä uhriutujia !
Kall Järvinen
Pysytään asiassa kiitos.
Sun kannattaa tutustua ympäristölupahakemukseen. Tiedot ovat suoraan sieltä. Hakijana on maansiirtoyritys juristin avustamana.
Läinattu muualta.
"vähintään yhdeksänakselisena, jos vähintään 65 prosenttia perävaunun massasta tai perävaunujen massasta yhteensä kohdistuu akseleille, jotka on varustettu paripyörin (yhteispaino saa olla 76 tonnia)
Lähde: Tieliikennelaki, 122 §, liite 6.6.
M Berg
M Berg

On hauska lukea sinun kirjoitus. 76 tonninen rekka Ristinummitiellä, hah hah haaa. Sellainen rekka käyttää 11 akselia joten se ei kyllä sinne eksy koska vaatii erikolislupa.
Mutta helposti voi muita säikyttää jotka ei ymmärä autoista mitään.
Pysytään asiassa kiitos.
Tästä olisi aivan kohtuuton haitta varsinkin Ristimummitiellä asuville. He eivät voisi käytännössä käyttää omaa tietään kymmeneen vuoteen. Miten kohtaat 76 tonnisen yhdistelmäajoneuvon 4-5m leveällä tiellä? Ainoa keino on mennä jonkun pihalle tai peruttaa jopa yli puoli km. Kuorma-autoja liikkuisi kätännössä parinkymmenen minuutin välein. Lisäksi tulee melu ja pölyhaitat. Lapset eivät voisi mennä tietä pitkin naapuriin tai harrastuksii jne.
Ihmettelenkin että ainoa puoltaja oli RKP:n edustaja. Pohjoiskirkkonummi Kylmälä, Lapinkylä ja Oitmäki, jota liikenne koskisi, on RKP:n ydinalueita.
Veikkaankin että seuraavissa vaaleissa edustaja lentää kuin leppäkeihäs.
M Berg
Frisbeegolfrata tuonne sopisi.
Terve
Te jotka valitatte lautakunnan päätöksestä täällä, ottakaa selvää kuinka paljon siitä on haittaa Kylmälässä asuville kuntalaisille, siellä olevalle tiestölle, myöskin koulujen oppilaat siirtyvät siksi ajaksi taksi kuljetuksiin, josta tulee kustannuksia kunnalle.
Okkim 54
Vaikuttaa lautakunnan kiusanteolta jos laillisuus edellytkset ovat kunnossa.mitä ihmeen paavoja siellä laitakunnassa oikein on?olisi karpolla taas asiaa
Höpöhöpöjälleen
Ja oliko tässä jotakin uutta, siiretään siiretään kun on kyseessä Kirkkonummi.
Ja sitten se lupaa tulee kummiskin.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä