(12) kommenttia

Asukkaat ihmeissään: Tämän tien päähän maankaatopaikka – maa-aines Helsingistä

Ristinummentiellä asuva Kai Pajukangas ihmettelee miten paljon pölyä ja melua rekkaliikenne toisi pikkutielle.

Kirkkonummen Kylmässä asukkaat ovat nousseet vastustamaan maankaatopaikkasuunnitelmia vanhalle sorakuopalle, jonne tavara ajettaisiin lähinnä Helsingistä.

Helsinkiläinen maanrakennusyhtiö West Express Oy hakee ympäristölupaa vanhan soranottoalueen täyttöön Kylmälässä. 

Entinen soramonttu on hyvin kapean Ristinummentien yksityistien varrella, jossa on useita omakotitaloja.

Yhtiön toimitusjohtaja Kai Både on itsekin sitä mieltä, että Helsingin seudulla tilanne on outo.

− Rakennuspaikoilta joudutaan varsinkin savi ajamaan tällä hetkellä Porvoon, Mäntsälän ja Nurmijärven säteelle, koska Helsingissä ei ole yksityisten rakennushankkeiden maamassoille mitään paikkaa eikä oikein koko pääkaupunkiseudulla. Tämä ei ole mitenkään ympäristöystävällistä, Både valittelee.

Täyttömaata eduskuntatalon verran

Lupaa haetaan noin kahden hehtaarin soramontun täyttämiseen. Alueen tilavuus on lupa-anomuksen mukaan 121 000 m3. Vertailun vuoksi eduskuntatalon vanhan osan tilavuus on 100 000 m3.

Lähistön asukkaita pelottaa erityisesti liikenne soramontulle, koska tie on kapea, pölyinen ja aika ajoin heikossa kunnossa jo nytkin.

Asukkaat ovat perustaneet adressin, jossa vastustetaan ympäristöluvan myöntämistä.

− Ristinummentien asukkaat ovat hakeutuneet seudulle luonnonrauhan ja hiljaisuuden perässä. Tällaiset liikennemäärät aiheuttaisivat huomattavia riskejä lapsille ja kaikille alueella liikkuville, adressissa huomautetaan.

Lupahakemuksen mukaan keskimääräinen kuorma-autoliikenne alueelle olisi 8 autoa päivässä eli keskimääräinen vuorokausiliikenne 16 raskasta ajoneuvoa. Liikennöinti-aika olisi kello 7-20.

Lupaa haetaan 4-10 vuodeksi. Kuljetus tapahtuisi Lapinkylän ja Sjökullan kautta eli Sjökullan koulun ohitse.

Kylmälään tuotava maa-aines olisi Båden mukaan vain uudisrakennuskohteista eli koskematonta maa-aineista. Monesti se on savea, koska pääkaupunkiseudulla rakennetaan paljon entiselle merenpohjalle.

Tilalle luvataan metsä

− Kylmälän hanke on lähtenyt siitä, että meillä olisi joku varapaikka, kun tulee äkillinen tarve sijoittaa maa-aineksia. Paikka on pitkässä matkassa ja kieltämättä hankalan kulkuyhteyden päässä. Rahditkin noille matkoille ovat todella kalliita, Både toteaa. 

West Express –yhtiö on omistanut käytöstä poistetun soramontun kymmenisen vuotta. Båden mukaan se hankittiin varikkoalueeksi, jolla säilytetään esimerkiksi talviaurauskalustoa.

Osan soranottoalueesta omistaa yksityishenkilö.

Yhtiö lupaa soramontun täytön jälkeen maisemoida alueen ja istuttaa sille puita.

Ympäristölupa-anomus on jätetty Kirkkonummen kunnalle ja se menee kuulutuksen jälkeen rakennus-ja ympäristölautakunnan käsittelyyn. (sijainti, katso kartta alla)

> Alueen asukkaiden adressi löytyy tästä
> Ympäristölupa-anomus on Kirkkonummen kunnan nettisivuilla

> Isoille kalliolouhoksille lupa − murskauksen saa aloittaa vaikka heti (Viisykkönen 13.4.)


(12) kommenttia
Kommentit (12)

Kommentit (12)

Hei, kyseinen hiekka monttu oli aikanaan paikallisten mopo poikien ajo harjoittelu paikka, jossa ajaminen kiellettiin siitä aiheutuvan suuren haitan vuoksi!
Nyt kuitenkin katsotaan haitan olevan niin pieni että se sallii kyseisen toiminnan, maansiirto ainesten sijoittamiselle.
Ihmettelen vain yleistä asennetta edellä mainittua ajoharjoittelua vastaan.
Kyseinen toiminta pienellä alueella ei näy eikä kuulu sen kummemmin.
Rekka ralli näkyy ja kuuluu, muttei haittaa??
I. Penttilä
HUOM !!!Tämä koskee kaikkia kuntalaisia ei pelkästään meitä Ristinummentiellä. Ne joiden etua tai oikeutta asia koskee, voivat tehdä muistutuksen. Muut, eli ne jotka esim. asuvat Sjökullantien, Eerikinkartanontien ja Kylmäläntien varrella voivat ilmaista mielipiteensä asiasta. Em.tulee ilmetä tekijän yht.tiedot ja nimi. Muistutus tai mielipide on esitettävä kirjallisesti ja osoitettava Kirkkonummen kunnan rakennus- ja ympäristölautakunnalle ja toimitettava viimeistään 2.5.2016!
Anonyymi
Kirkkonummen kuntalaisten tulisi herätä siihen, mihin suuntaan Kirkkonummea kehitetään: Nyt päättäjien tahtotilana näyttää olevan Kirkkonummen kehittäminen pääkaupunkiseuden kaatopaikaksi. Viime viikolla rakennus- ja ympäristölautakunta myönsi luvan 10 vuodeksi tuoda muualta kivilouhosjätettä murskattavaksi asutuksen viereen kuntakeskustan lähelle Vuohimäkeen. Melu- ja pölypäästöt ja rekkaralli toivotetaan tervetulleiksi tänne ilman, että toiminnasta olisi mitään hyötyä esimerkiksi kunnan talouteen! Kovin monessa kunnassa vastaavaa toimintaa ja päätöksentekoa ei hyvällä katsottaisi!
Ohikulkija
Kohta saadaan oma lentokenttä Kylmälään, ainakin pintakerros.
Jonnekin se Malmin lentokentän "puhdas" pintamaa pitää kuskata.
Pohjavesialueelle
121000m3 tarkottaa noin 10000 kuorma-autokuormaa. Kahdeksan kuormaa päivässä niin ajoa kestää viisi vuotta ilman lomia.
Maa-aineksen arvo (hyöty) on noin 1000000€. Kuljetuksen hinta on varmaan moninkertainen jätemaan arvon nähden.
Ei ole kovin vaikeata nähdä mikä on idean takana.

Sorakuoppa on vanha yhteiskuoppa. Kaikki joiden kiinteistöt ovat aikoinaan lohkottu Sjökullan kartanon tiloista ovat olleet osakkaita. Sorakuoppa on ajettu tyhjäksi noin 50-vuoden aikana. Soraa saatiin ottaa vain omaan tarpeeseen, ei myyntiin. Sillä on rakennettu monta tietä, talonpohjaa ja kasvihuonenpohjaa Kylmälässä.

Ristinummitie on kapea (4m) hiekkatie joka ei ole rakennettu nykyaikasia kuorma-autoja varten. Tien alle on kaivettu noin 1 km matkalla Carunan 20kV:in korkeajännitelinja. Ei taida kaapeli kestää tällaista ajoa. Tie on alkujaan vanha metsäpolku joka vaan on kasvanut ja kasvanut. Kukaan ei ole koskaan rakentanut sitä.
Läheltä seurannut
Mielummin monttu sellasenaan ku 10 vuoden rumba edessä. Tässä on kyse bisneksestä.
Mia
Luulisi Itä-Helsinkiin maata mahtuvan! Vaikka Sipooseen. Ei ole todellakaan mitään järkeä tuoda sitä pienelle paikkakunnalle, jonka tiet ja asukkaat todella kärsisivät jatkuvasta raskaasta liikenteestä!

Vastustan!

Olen tänne juuri muuttanut Metrotyömaiden jaloista ja tänne sitä maata EI ALETA KUSKAAMAAN!

Valitus lähtee takuulla!
Jättäkää pienet paikkakunnat rauhaan.
Maasta olet sinä tullut jaa maaksi olet jälleen tuleva eli hyvä uutinen:)
Anonyymi
Kuuluuko jonkun korvata arvonalennus tuo on aivan totta en minäkään ostaisi tonttia tai taloa kummassakaan tapauksessa on älytön tilanne
todella väärin
Mikäs ihme tuossa on että vastustetaan, sehän on nykyajan trendi. Eipä se monttukaan siellä metsässä mikään ilo silmälle ole.
Jos nyt muutama auto käy päivässä niin ai hurja sentään !!
Hankkikaa ihmiset elämä, tai muuttakaa pois metropolialueelta Kainuun metsiin..
Kall Järvinen
Siis 10v täyty olla järjötön kokoinen monttu.. mutta olis toisanaan hyvä täyttä ja maisemoida niin maa arvo nouse!! Minkä kautta se on aiemin ajettu pois??? Eikai o yllätys että monttut pitä kanssa täyttä josainvaihes
Huuu
Mikä vimma yhteiskunnalla on pilata koko Kirkkonummi ja kaikki sen asutusalueet!?
Ensin tulee muka vain kolmeksi kuukaudeksi vastaanottokeskuksia ns. pakolaisille ja heti perään aletaan täyttämään tien päässä olevaa tyhjää tonttia!!!! JÄRKI HOI!

Tuosta liikenne määrästä tulee valtavasti rasitetta teille tuolla alueella ja ne tiet ei muutenkaan ole mitään hyvä kuntoisia ja puhumattakaan vaarasta minkä tuo liikenne tekee jalankulkijoille, etenkin pienille lapsille!!

Eikö Kirkkonummea ole jo pilattu aivan tarpeeksi????

Asunto ei edes mene kaupaksi vastaanottokeskusten takia! Keneltä voi anoa rahat asunnon tai tontin arvon alenemisesta?????
Pilataanko koko Kirkkonummi?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä