(14) kommenttia

Keskustan pohjoispuolelle voisi 1 000 hehtaarin alueelle sijoittua lähes 4 000 uutta asukasta

Suunnittelualue kattaa noin 1 000 hehtaaria maata keskustan, Humaljärven ja Meikon välissä.

Kirkkonummen keskustasta pohjoiseen Meikoon ja Humaljärveen ulottava alue voisi ehdotuksen mukaan olla merkittävä kunnan kasvusuunta.

Kymmenisen vuotta sitten aloitetussa yleiskaavoitustyössä on saavutettu yksi merkkipaalu. Kunnanhallitus on hyväksynyt osayleiskaavan nähtäville ja kommentoitavaksi.

Kuntakeskuksen toisen vaiheen osayleiskaava-alue on laaja, 1 044 hehtaaria. Tällä hetkellä alue on suhteellisen harvaanasuttua lukuun ottamatta kuntakeskuksen laita-aluetta. Kaava-alueella on nyt noin 1 300 asukasta.

Jo lähes 10 vuotta sitten aloitetussa kaavoitustyössä on selvitetty rakentamismahdollisuuksia ja keskusta-alueen kasvusuuntaa.

Teoreettisesti osayleiskaava mahdollistaisi alueelle 3 750 - 4 000 uutta asukasta. Pientalovaltaista asemakaava-aluetta olisi silloin koko kaava-alueesta noin kolmasosa.

Kaava-alueen maat ovat lähes kokonaan yksityisessä omistuksessa. Kunta omistaa maata lähinnä vain Myllykylässä, jonne kaava mahdollistaisi rakentaa 750 neliön luontokeskuksen Meikon retkeilyaluetta varten.

Alueella toimivien maatilojen toimintaedellytykset pysyvät pääosin ennallaan. Peltoalueista on osa osoitettu osayleiskaavassa kokonaan tai reunoiltaan asuinrakentamiseen.

Osayleiskaavassa mahdollistetaan Humaljärven ranta-alueen loma-asuntoalueen muuttaminen ympärivuotiseen asumiseen. Ranta-alueella on rakentamattomia laskennallisia rakennuspaikkoja 12.

Liikenneyhteydet pysyvät lähes ennallaan, ja uusille asuinalueille tiet on suunniteltu nykyisiltä teiltä. Volsintie ja Myllykyläntie säilyvät ensisijaisina yhteyksinä  kuntakeskukseen.

Myllykylän tieltä on kaavailtu lisäksi uutta yhteyttä Lindalin suuntaan.

Kunnanhallitus edellytti maanantaina, että virkistysreitti kuntakeskuksen ja Meikon ulkoilualueiden välillä merkitään jatkovalmistelussa kaavaan.

Kaavatyön aikaisemmassa vaiheessa oli luonnoksissa myös uusi kehämäinen tieyhteys Volsintieltä ja Ingelsintieltä Gesterbyhyn, mutta siitä on luovuttu.

Osayleiskaava tähtää pitkälle tulevaisuuteen eli vuoteen 2050, joten kaava ei tuo ainakaan äkkimuutosta alueen rakentamiseen, mutta se mahdollistaa kuitenkin uusien asemakaavasuunnitelmien aloittamisen maaomistajien kanssa.

> Kirkkonummen keskustan laidalla poistuu rakennuskielto – ”Ihmiset eivät voi myydä talojaan” (Viisykkönen 13.3.2017)

> Keskustan pohjoisosa: 3 500 asukasta, luontokeskus, siirtolapuutarhat (Viisykkönen 23.11.2015)

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Miten niin pitkälle tulevaisuuteen? Myllytorpan asemakaava on odotuskorissa 2023-2025.
Tarkkuutta
Ja taas pilataan paloja kauneimmasta Kirkkonummesta. Miksi juuri Meikon alue pitää kansoittaa? Eikö löytyisi jotain hyödyttömämpää maata/aluetta, jonka luontoarvot eivät olisi noin korkealla. Grynderit tässä ne hyötyjät ovat.
Typerää touhua
Älkää pelätkö Kyllä täällä kaikki juntit pistää vastaan kaikkea rakentamista
Anonyymi
Toivotaan ettei Kirkkonummi ole enää Hattulan tiellä tämän prosessin edetessä. Rakennusluvituksesta, tai lähinnä sen puutteesta, ja kiinteistöveron korjauksista on saatavissa euroja kunnan köyhään kassaan.
Anonyymi
Mitä jos tämä onneton kylä pahanen ensin alkaisi järjestämään kunnon palveluja sekä kunnon kohtuuhintaisia toimivia liikenne yhteyksiä kunnassa jo asuville ihmisille!!!!!!!!!!!
Kunnassa ei ole asukkaille yhtään mitään!
Kaikkiko täyteen? Olen ihan samaa mieltä. Ehkä alueesta tulisi houkutteleva uusille asukkaille, mutta meiltä vanhoilta lähitienoiden asukkailta häviäisi taas hieno ulkoilupaikka, jonne pääsee mukavasti ilman autoakin. Ja kyllä kunnan vetovoima pikkuhiljaa vähenee, kun lähiluontokohteet vähän kerrallaan hävitetään. (Olisi kiva, jos vanha uimaranta kunnostettaisiin ja sinne saataisiin pieni pukukoppi ja ulkokäymälä. Humaljärvestä uimari nousee puhtaana toisin kuin Syviksellä.)
Luonto kuuluu kaikille
Ja tehdään sitten viihtyisiä kerrostaloalueita. Se lienee tehokkainta ja järkevää
Tero Strand
Jo otsikosta näkee, että tämä tulee herättämään suunnitelmia vastustavan kuntalaisaktiivien muodostaman liikehdinnän.
ex-luottamushenkilö
Tämä on hyvä idea, alueelle muuttaa varmasti hyviä veronmaksajia jotka pakenee Espoosta koska haluavat asua väljemmin.
Tämän tyyppiselle rakentamiselle juuri kysyntää.
Tomppa
Ei nyt pilata taas hienoa luontoa ja vanhaa kulttuurimaisemaa.Ja Meikonkin alue nykyäänkin alkaa jo olla liian ruuhkainen.Rauhasta ei tietoakaan,kuten ennen.Ja kohta ei ilmeisesti pääse Humaljärvenkään rantaan esim ongelle,kun tulee lisää taloja.
Kaikkiko täyteen?
Uskoisin useimpien maanomistajien pitävän ajatuksesta jossa heidän ryteikköiset metsät tai pienet peltoläntit kaavoitetaan asuinalueiksi. Arvo nousee merkittävästi.

Olen kuitenkin Samin kanssa samoilla linjoilla, rakentamista kannattaisi painottaa sinne jossa on jo valmiiksi toimivaa infraa, eli radan ja Länsiväylän varteen. Vaikka näin Neidonkalliossa asuvana pidänkin hyvänä jos tänne suunnelle tulisi jotain uutta ja mahdollisesti myös lisää palveluita.
Esa
"Kaava-alueen maat ovat lähes kokonaan yksityisessä omistuksessa. "
Törkeetä kaavoittaa yksityisten omistajien maille ja näin kunta vie yksityisten omaisuuden tosta vaan.
SC
Miksi pitäisi taas rakentaa kauas kuntakeskuksesta? Maata olisi keskustasta Masalaan asti Länsiväylän kummallakin puolella. Samalla saataisiin enemmän ihmisiä tiiviille alueelle, niin palvelutalon menestyivät paremmin. Juna ja bussi linjatkin sopivasti vieressä
Sami
Hienoa aluetta, luonto suorastaan työntyy vasten kasvoja....
Staffan

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä