(36) kommenttia

Fyyri avattiin koruttomasti koronan merkeissä ilman juhlapuheita – fanfaari kuitenkin soitettiin ulkona

Uusi kirjasto avattiin fanfaarilla ilman suurempia seremonioita.

Kirkkonummen uusi pääkirjasto on nyt auki yleisölle. Tapahtumaa oli torilla todistamassa pieni joukko, kun pääovi avattiin kello 9.

Koronatilanteessa kirjaston avaaminen remontin ja laajennuksen jälkeen hoidettiin hyvin pienimuotoisesti ilman juhlavia avajaisia.

Kirkkonummen musiikkiopiston puhaltajat esittivät ulkona Kirkkonummi-fanfaarin, jonka on säveltänyt opiston käyrätorvensoiton opettaja Hanna Nikamaa.

Pitkin avajaispäivää henkilökunta esittelee uutta taloa. 

Avajaispäivän musiikkiohjelma huipentuu kello 18 tapahtumasalissa alkavaan kamarimusiikkikonserttiin.

Esiintyjinä on musiikkiopiston oppilaita ja juontajana toimii Titta Kalaja.

Kirjaston tiloissa avautui samalla myös asukaspuisto. Ensimmäinen nuorisoilta alkaa kello 15.

> Uuteen kirjastoon on sovitettu monia toimintoja samoihin tiloihin – ratkaisu on uusi ja erikoinen (Viisykkönen 7.10.)

> Yleisö pääsee pian katselemaan uutta kirjastoa myös sisältä – tässä esimakua, katso kuvat! (Viisykkönen 5.10.)

(36) kommenttia
Kommentit (36)

Kommentit (36)

Sivut

Kulttuuri ja sivistys on yksi tärkeistä asioista kunnissa. Itse olen iloinen ja tyytyväinen, että kirkkonummella sitä osoitetaan. Erittäin ikävää on hintojen karkaaminen. Sellaista ei saa tapahtua ja ikävä kyllä Kirkkonummella on näin tapahtunut liian usein. Jotkut poliitikot ovat samoneet pyytävänsä selvityksiä. Onko niitä pyydetty ja, jos on niin missä ne ovat.
Tero Strand
https://yle.fi/uutiset/3-7282859 niin 10,5 miljoona maksoi.
Google tietää.
Paljonkohan Seinäjoki maksoi kirjastostaan?
Jepulis.
Todellakin Seinäjoella on hyvin samantapainen rakennus niin sisältä kun ulkoo, piti oikein laittaa Googleen sanat Seinäjoen kirjasto ja kuvahaku. Nyt on kyllä arkitektitoimisto tehnyt hyvin rahaa kun on kopioinut kuvat ja myyty Kirkkonummelle.
Ruma ja kallis.
Komea ja ehken jopa kaunis ulkonäkö on rakennuksella, mutta ei vaan millään ilveellä sovi nykyiseen ympäristöön eli oikea paikka voisi löytyä pohjanmaan lakeuksilta jossa on muutoinkin latoja...
Sepänkankaan kyylä
Seinäjoella muuten saman näköinen peltilaatikko, samalta toimistolta. Tulikohan toimistolle halvaksi tehdä samalla sapluunalla kaksi.
Kari K. Mäki
Fyyri on ulkoa luotaantyöntävä ja RUMA! Kuntalaisille korvausta kun pilaa maiseman.

Sisältä kaunis ja ihana, varsinkin kirjat ja sen sellainen sisältö.

Markku K.
Ei ole päättäjien pussista pois
Veronmaksaja
Kaikinpuolin epäonnistunut rakennushirviö kallis ruma sekava ylläpitokustannukset järkyttävät pommi.puretaan vuoden päästä
Tosi on
Onhan kummallista ajattelua,että sama se mitä se maksaa kun saadaan hyvä.Minä olen valmis rakentamaan taloja näille ihmisille,ei se mitään,jos talon hinta tuplautuu.Kyllä taitais olla silloin väliä ja meikäläisen pää pölkyllä.Kukaan ei vielä tiedä onko se hyvä,aika näyttää.Kai kunnantalonkin piti olla hyvä.
Joku tolkku pitäisi olla.
Todella monipuolisen oloinen tila. Toivottavasti meillä on varaa ylläpitää Fyyri. Varmasti melko kalliit ylläpitokulut, sähkö, siivous,.. iso rakennus, eikä missään suhteessa Kirkkonummen muihin palveluihin...
Fyyrissä käynyt
Hyvää työtä

Mitä vika vanhassa kirjastossa oli. Se oli kaunis, eikö sitä olisi voinut suurentaa niin olisi ainakin ollut seinä mihin kello olisi mahtunut.
Uusi ruma.
Tuskinpa kestää 700 vuotta tuo pläkkipeltiluomus! Mitenkähän virus säilyy kirjojen ja lehtien pinnoilla, itse en lainaisi/lukisi toisten näpräämiä sivuja. Nyt jäitä hattuun ettei kirjasto ole kohta viruslinko! Ehtii sinne myöhemminkin..
Jäitä hattuun
700 vuotta vanha kirkko sai naapurikseen arvoisensa talon, joka toivottavasti kestää liki yhtä kauan. Kirjasto toi lauantaina torille sellaisen vilskeen, että moista ei ole tavallisena päivänä nähty aikoihin.
Onneksi suunnittelijat ja asiantuntijat eivät päästäneet poliitikkoja sähläämään hanketta. He olisivat varmaankin tehneet kunnan arvokkaimmalle tontille pläkkkipeltihallin.
Hyvää työtä
Äsken tulin Fyyristä ja olipa harmoninen ja kaunis.Maskit monella käytössä ja henkilökunta suojattu.
Käsidesit helposti näkyvillä.
Henkilökunta erittäin ystävällistä ja palvelu pelasi loistavasti.
Ihanaa kun valoisat,kauniit ja väljät tilat.
Tulen vierailemaan usein.Lapset viihtyivät ja aikuistenhan tehtävä heidän turvallisuudesta kantaa vastuu.
Hieno Fyyri
Ai ai ai! ja mitä Fyyri sisätää? Kirjoja kirjoja kirjoja, tarinoita, tiedettä, satuja, saagoja, runoja... kaikkea mitä ihminen on viisaudessaan pystynyt luomaan. En vaan ole saanut tästä kaikesta tarpeekseni vielä kuusikymppisenäkään. Kiitos Kirkkonummen kunta, kiitos kirjastolaitos, kiitos suomalainen koulujärjestelmä! Olemme onnekkaita!
Onni
Vali vali. On se kumma, että kun saadaan jotain noin hienoa yhteiseen käyttöön, jokaiselle kuntalaiselle, niin veroja maksavalle kuin muillekin, niin ei muuta kuin valitetaan. Olihan se kallis mutta kun aletaan tehdä, eikö silloin kannata tehdä kunnolla eikä mitään puolivillaista tai mitäänsanomatonta rakennusta, joka ei herätä kenessäkään mitään tunteita ja pahimmassa tapauksessa vaatii jo parin vuoden päästä uusimista. Onhan se joidenkin mielestä rumakin, mutta kauneushan on tunnetusti katsojan silmässä – makuasioista on vaikea keskustella järkevästi ilman että sortuu turhaan nokitteluun. Mielestäni Fyyri luo hienon kontrastin vanhan kirkon vieressä, siinä eri aikakaudet kohtaavat. Ja mikä vika muka Fyyri-nimessä on? Minulle tuli ainakin välittömästi oivallus, että samoin kuin majakka (fyr på svenska) kirjasto valaisee ympäristöään. Tiedon valoa, you know.
Anonyymi
Kannattaa varmasi iloita siitä, mitä saatiin, sillä ei kirjaston ulkonäöstä valittaminen mitään muuta, mutta ilo muuttaa. Jos olet päättäjä, voit miettiä menikö budjetointi oikein ja miten vältytään seuraavalta kuopalta, mutta ei tämä netissä valittaminen edistä mitään.
Anonyymi
No,joo hieno ehkä on,mut budjetti ylitty roimasti.Luulis veronmaksajan olevan kiinnostunut miksi?
Jos tilaat kotiisi esimerkiksi kylppäriremontin,niin olisitko valmis maksamaan moisen ylityksen?Et varmasti olisi.
Meidän rahoilla pelataan.
On se käsittämätöntä minkälaisia ihmisiä kirkkonummella asuu. Maailmaa ei taida moni olla nähnyt kylää enempää. Kehutaan kaikkea mitä rakennetaan ja naurettavasti annetaan nimiä. Ei väliä vaikka ulkonäkö olisi ihan mikä vaan tai lopputulos sika kallis niinkuin tämä KIRJASTO nyt oli. Tekisi hyvää matkustaa kylän ilkopuplelle oikeata maailmaakin katsomaan niin ehkä ne silmät sukrisivat enemmän näkemään miten kaunista ja järkevää rakentamista on maailmalla ja jo kylän ulkopuolella.

Pakkoyhteen liittymistä Espoon kanssa odottaen
Joku nimimerkki käskee iloitsemaan siitä mitä saatiin. En ihan käsitä lausetta, ellei sitten kyseessä ole vapaamatkustaja joka ei osallistu yhteiskunnan toimintaan veroja maksamalla. Me työssäkäyvät kuntalaiset nimittäin maksettiin tuo Käpykakku jonka aukioloajat palvelevat huonosti työikäistä väestöä.
Anonyymi
Poikkesin la aamupäivänä Fyyrissä ja suurimmalla osalla väestä oli maski käytössä. Henkilökunta aivan ihanaa - niin kuin olemme onneksemme saaneet tottua jo vuosia. Kiitos siitä. Itse rakennus aivan mahtava monipuolisine tekemisineen. Oli vaikea lähteä sieltä ulos, niin viihtyisää oli.
Olohuone
Tutustuimme kirjastoon eilen kauppamatkalla. Upea oli talo, monipuolisia tiloja ja käyttötarkoituksia useassa kerroksessa. Hieno arkkitehtuuri. Erityiskiitos kahvilan ja kirjaston henkilökunnalle hyvästä ystävällisestä palvelusta.
Tyytyväinen kävijä
Koronan tuomat turvarajat petti kirjastossa täysin. Ei tämä liity hienoon kirjastoon, vaan avajaisten suunnitteluun sekä henkilökuntaan.
Korona kirjastossa
Fyyri täh
Ei valittaja
Kirjaston kävijämäärät ovat varmasti hurjat tulevina viikkoina. Joku toisessa ketjussa ehdotti aukioloaikoja pelkästään riskiryhmäläisille, olisipa se vasta tosi hyvä juttu!
Anonyymi
Ihmettelin samaa, että nyt pidetään konsertti, kun on tiedossa, että laulaminen/huutaminen levittää eniten pisaroita ja mahdollista koronaa!! Onneksi en tullut sinne.. Ottakaa nyt ihmiset Järki käteen ennen kuin on liian myöhäistä! Turha sitten inistä, kun kaikki suljetaan..
Ei järjen häivää..
Juu. Todella kiva paikka. Nimimerkille "Järkyttynyt" oltiinko samoissa avajaisissa? WC: t hohtivat uututtaan, kahvila todella hieno, jokaisella henkilökunnan jäsenellä maski. Ystävällisiä olivat.
Tulenuudestaan
Höpö höpö, nyt kaikki negat pois ja iloitsemaan siitä, mitä saatiin! If life gives you lemons, keep them, because, hey, free lemons.
Ja paljon muuta!
Valittakaa nyt sitten ihan kaikesta. Onneksi positiivisiakin kommentteja löytyy, kiitos niistä. Meillä on nyt uusi upea kirjasto eikä kaikkea voi rakentaa jokaisen maun mukaan. Joten kestäkää.
Hieno kirjasto

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä