(7) kommenttia

Uuteen kirjastoon on sovitettu monia toimintoja samoihin tiloihin – ratkaisu on uusi ja erikoinen

Kirjastossa alkavat myös lapsille ja nuorille suunnatut illat, joissa voi viettää yhteistä aikaa ja pelata pelejä.

Ensi perjantaina avautuva Kirkkonummen uusi pääkirjasto Fyyri on paljon muutakin kuin kirjasto. Tilat on suunniteltu siten, että esimerkiksi iltaisin osa kirjastoa on nuorisotila.

Kun uutta kirjastoa lähdettiin suunnittelemaan vuosia sitten, lähtökohtana oli rakentaa monitoimitalo, jossa on paljon muutakin kuin perinteinen kirjasto.

Talo suunniteltiin lisäksi siten, että eri toiminnot ovat - ei pelkästään saman katon alla, vaan kaikki tapahtuu samoissa tiloissa, joita voidaan erotella liukuovilla ja verhoilla.

Taloon pääsee myös sisälle muualtakin kuin pääovesta eli Fyyrissä voi olla toimintaa riippumatta siitä, milloin itse kirjasto on auki.

− Tavoitteena oli luoda jotain uutta ja erikoista. Näin kirjastoon saadaan myös useita eri toimijoita, joiden kanssa kirjasto voi tehdä yhteistyötä, kirjastotoimen johtaja Margareta Kull-Poutanen sanoo.

Fyyriin muuttavat lapsiperheille tarkoitettu asukaspuisto, musiikkileikkikoulu ja nuorisotoimi, joka järjestää nuorisoiltoja – ja iltapäiviä maanantaista lauantaihin.

Nuorille on jatkossa toimintaa kirjastossa perjantai- ja lauantai-iltaisin kello 22:een.

Kirjaston kahvilan toiminnasta vastaa kuntouttavaa työtoimintaa tarjoava Toimari. Kahvila palvelee kirjaston aukioloaikoina.

Talosta löytyy varattavia kokous- ja opetustiloja sekä työpisteitä, joita voi vapaasti käyttää.

Laajennusosassa on uusi sali, joka soveltuu akustisesti hyvin musiikkiesityksiin. Yläkerrassa on myös studio ja soittohuone. Entinen Porkkala-sali toimii näyttelytilana.

Fyyri avataan yleisölle perjantaina 9.10. kello 9. Nuorisotila avautuu samana päivänä kello 15.

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Parasta lienee kuitenkin aamukaffeet ravintolassa lehtienluvun lomassa ja lounas-buffet iltapäivällä....
Staffan
Näin vanhana ihmisenä en ymmärä miten nuorisotilat ja kirjasto sopivat yhteen. Olen opetettu että kirjastossa ollaan hiljaa kun toiset lukevat siellä, epäilen vaan että uudessa kuparitönössä tuskin on lukurauha.
Vai olenko väärässä.
Muistakaa hihat!
Kun yskitte
Kyllä, monikäyttöinen tuntuu olevan myös ulkopuolelta. Eilen pojat hyppivät kirjaston kirkon puoleiselta reunalta skuuttien kanssa ja tänään oli vuorossa skeittilaudat. Ihmeen korkeaksi reuna kyllä jätetty, varmaan siinä joku vielä itsensä satuttaa, oliko peräti ajatus, että sillä reunalla on lastenvaunujen parkki...kaide voisi olla paikallaan.
Jonne3
Sama puuhamaa tullut vain pahemmaksi.
EN tule käyttämään KIRJASTOtarkoituksessa.........
Kuudbai
Kirkkonummella uutta, muualla jo tavallista.
Pian kirjoja lainaamaan
No nyt kun nuorisotilat ovat siirtyneet kirjastoon niin vanhaan nuorisotilaan Gesterbyyssä voisi avata K-market.
Kauppa kiitos.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx