(18) kommenttia

Ensimmäisestä paikallisesta koronauutisesta tasan vuosi – tautitilanne Kirkkonummella pahenee koko ajan

Koronatartuntojen lukumäärä on Kirkkonummellakin ollut viime päivät selvässä kasvussa. Sunnuntaina THL raportoi yhdeksästä uudesta tartunnasta Kirkkonummella.

Ilmaantuvuusluku (tartunnat/100 000 asukasta) on noussut jyrkästi tämän viikon aikana, ja se on jo seitsemänkertainen tammikuun alun lukuihin verrattuna.

Ilmaantuvuus (28.2.) on Kirkkonummella 147,2 kahden viime viikon aikana. Uusia tartuntoja on todettu 14 vuorokaudessa 59 ja kokonaismäärä tartunnoissa on nyt 405.

Kirkkonummen tartuntatilanne on kuitenkin selvästi alempi kuin pääkaupunkiseudulla. Helsingissä ilmaantuvuus on 348 ja Espoossa 200.

Kehyskunnista selvästi pahin tilanne on Keravalla (215) ja Järvenpäässä (262).

Nurmijärvellä ilmaantuvuusluku on samaa luokkaa kuin Kirkkonummella ja Vihdissä 92.

Koronaepidemia täyttää tavallaan paikallisesti vuoden. Kirkkonummen kunnan ensimmäinen koronatiedote julkaistiin 28.2.2020.

> Kirkkonummen terveyskeskus: Näin pitää toimia, jos epäilet tarttuvaa virustautia (Viisykkönen 28.2.2020)

Ensimmäiset rajoitustoimet pistettiin Kirkkonummella toimeen viime maaliskuun puolivälissä.

> Kunnalta rajuja koronatoimia: Liikuntatiloja suljetaan, nuorisotilat kiinni, kansalaisopiston toiminta keskeytyy (Viisykkönen 28.2.2020)

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Todella ihmeellistä salailua KIRKKONUMMELLA!!
Ei tartunnat sillä pienene, ettei kerrota tartunnoista avoimesti!
Maskipakko päiväkodissa työskenteleville
Yx
Huolestunut äiti! Kuulun yli 18 v. riskiryhmään ja saan rokotuksen tällä viikolla. kannattaa seurata kunnan sivuja, siellä selkeät ohjeet.
Anonyymi
Ottakaa huomioon että Krista Kiuru on politikko, tuo on politiikan kieltä, on oma taitonsa puhua sanomatta mitään.
Puhekupla
Juurikin näin, välillä tai oikeastaan melko useinkin tulee mieleen on Krista Kiuru lausunnoissaan ja etenkin toiminnoissaan ihan ns. kartalla...?
Uffe
Nyt kiireesti riskiryhmille rokotus, ikään katsomatta! Espoo ja Vantaa siirtyivät jo yli 18 v. ykkösryhmän rokotuksiin.
Huolestunut äiti
Kirkkonummiko tiedottaisi jostain avoimesti? Sallikaa mun nauraa tässä kohti. Pelkkää hyssyttelyä ja sen takia juoruilua ja vääristeltyä totuuksia ja suoranaisia valheita.
Entinen kunnan työntekijä
Metsänpeikon kommentti on parasta pitkiin aikoihin! Krista Kiurun sanomat lauseet on niin vaikeita ,etten vieläkään ymmärrä lauseiden sisältöä.
Tyhmäkö
Tilanne ei ole hallinnassa. Kun muuntovirusta esiintyy päiväkodissa, altistuneita on yli ryhmärajojen, sillä lapset leikkivät ulkona hiekkalaatikolla, ahtaasti liukumäissä ym. ryhmän ohjaajat vaihtuvat kesken päivän ja apulainenkin kulkee ryhmästä toiseen. Koko päiväkodin vanhempien tulisi tietää, jos päiväkodissa on ryhmä altistuneita. Vanhemman vastuulla on harkita päivähoidon tarpeellisuutta ja turvallisuutta lapselle ja hänen perheelleen. Sama tietysi kouluissa.
Anonyymi
Ministeri Krista Kiurun, SDP, suusta tiedotustilaisuudessa:
"Tältä osin olemme saapuneet tilanteeseen, missä miltään osin harkitaan toimenpiteitä joiltain osin. Siltä osin myöhemmin osaamme sanoa pohditaanko rajotuksia näiltä osin”.
Metsäpeikko
Citymarketissa taitaa olla kuntavaali-kampanja meneillään.

Ellei itse tunnista koronaa vakavaksi epidemiaksi, pitäisi pitää etäisyyttä meihin muihin. Tungettelusta ei varmasti äänet lisäänny.

Toivottavasti ehdokkaat ymmärtävät, että siinä missä muutama tehopotilas lisää saattaa kaataa sairaalan kapasiteetin, samassa menee kunnan talous. Pitkittyvä tilanne samoin.
Mix
Huomenna töihin...
Pelottaa
Vuoden päästä saattaa olla edelleen saman aiheen uutisia....
Anonyymi
Muissa kunnissa kerrotaan koulu ja päiväkoti missä tartuntoja tai altistuneita.
Miksi ei täällä?
Ei mitenkään leimaa tms koska koskee kuitenkin isoa joukkoa.
Ja eihän korona häpeän asia ole.
Avoimuutta kiitos
Taaskin Prismassa jonkin verran maskittomia/eikä desinfiointikaan kiinnostanut kaikkia.. Mutta Cittari vetää ykkössijaa maskittomissa valitettavasti!! Ilmeisesti suomenkieli ei riitä ohjeistuksiin liikkeissä, koska isoin osa maskittomia on lähtöisin muualta. Se on syy taudin lisääntymiselle samoin tietty matkailu. Nyt kauppiaat kunnon otteet sisäänkäynnille.. Jos oma Järki ei ole mukana muiden ohjeistettava näitä.. Niin se vaan menee, jos tautia halutaan kitkeä.
Maski/desi
Tiedämme paremmin koko muun Suomen ja jokaisen kunnan ja kaupungin tilanteen kuin oman kotikuntamme Kirkkonummen. Avoimuutta toivotaan.
Anonyymi
Olisi hyvä tietää ovatko saaneet tartunnan vaikka ovat pitäneet etäisyyttä, olleet varovaisia, pesseet kätensä, käyttäneet maskia jne. Vai ovatko nämä tartunnan saaneet niitä jotka eivät välitä? Ja sen perusteella tehdään päätöksiä.
Tilastot kuntoon!
Minäkin haluan jotakin tietoa, tämä on kunnalta taas kerran niin hys, hys tiedottamista , eli ei mitään. Kirkkonummen tilanne on tosi paha.
Enpä ihmettele, porukka ilman maskeja kaupoissa, etenkin nuoria, ei käytetä käsidesiä , ei turvavälejä. Milloinkahan heille menisi jakeluun tämä vakava tilanne? Suurin osa koronaan sairastuneistahan on 20- 29 vuotiaita. Kaikilla , kaikenikäisillä maskittomilla ei voi olla esteenä terveydelliset haitat maskin käyttämättömyyteen. Plus voisi tiedottaa millä asuinalueilla on tartuntoja kuten esim. Espoo ja Helsinki kertoo tiedotusvälineissä. Vai onko tiedottaminenkin kunnan poliitikkojen päättämä ja salassa pidettävä asia?
Salailu loputtava
Voisiko kunta avata asiaa: missä tartuntoja on tullut/ tartunnan lähteet, minkä ikäisillä jne.?
Avoimuutta!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä