(26) kommenttia

Kunnalta rajuja koronatoimia: Liikuntatiloja suljetaan, nuorisotilat kiinni, kansalaisopiston toiminta keskeytyy

Kirkkonummen kunta ryhtyy välittömästi ennen näkemättömiin toimiin koronavirustilanteen johdosta monen muun kunnan tapaan. Rajoitukset koskettavat ainakin tuhansia kirkkonummelaisia.

Esimerkiksi koulujen liikuntatilat, tekonurmet, Pommari ja Masalan kuplahalli ovat ulkopuoliselta käytöltä suljettu toistaiseksi. Käyttökielto koskettaa lukuisia yhdistyksiä ja urheiluseuroja.

Uimahalli on auki normaalisti, mutta ohjattua toimintaa ei järjestetä.

Kirjastot pitävät ovensa auki. Sen sijaan kirjastoissa järjestettävät tilaisuudet ja ohjattu toiminta on peruttu. Kirjastoauto ei kulje.

Musiikkiopistossa, kansalaisopistossa ja kuvataidekoulussa kaikki opetus, lukuun ottamatta musiikkiopiston yksilöopetusta, on peruttu.

Kunnan järjestämiä tilaisuuksia perutaan tai siirretään.

> Tarkemmat tiedot erityistoimista löytyvät kunnan nettisivulta

Sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat KIrkkonummella lähes normaalisti. Joitakin poikkeuksia on, tietoa niistä löytyy täältä.

Kirkkonummen koulut ja päiväkodit ovat normaalisti auki. Sen sijaan kolme asukaspuistoa ovat maanantaista lähtien kiinni.

Kirkkonummella on toistaiseksi todettu yksi koronavirustartunta ja kaksi henkilöä on altistumisen takia karanteenissa.

 

(26) kommenttia
Kommentit (26)

Kommentit (26)

Korona pandemia, kasvaa vähän niinkuin ruokahalu syödessä.
Miten tuo sitten on, että koska se saadaan häädetyksi tai hävitetyksi. Vai jääkö se olemaan.
Tuskin se nyt kaikkiin ihmisiin leviää, varsinkaan syrjäeudulle, kun rajoitukset ovat 100%.
Taudin sairastaneet muka eivät enää levittäisi virusta. Missä se virus sitten elelee ja mitä se käyttää paikkana elääkseen, kun ei kuole jä häviä. Ei tiedemiehet ole saaneet selville.
Se vaan jossain elelee pysyttelee ihmisissä ja kulkeutuu ihmisten mukana, sairastuttaa. Paha tauti tuntuu elevan. Pysäyttäähän se kannattaa sen leviäminen kokonaan. Silleensä sen saa pois. Eihän sitä muuten saa, jos se pääsee karkaamaan, aina uudestaan ja uudestaan. Toista kirrosta mennään. Katsotaan nyt montako kierrosta tarvitaan vielä, kun valtiolta loppuvat resussit kokonaan hallita tautia.
nim. pahalta näyttää
Nimimerkille Emppo: onhan meitä tässä keskustelussa nyt ainakin kaksi jotka ei juokse seinille. Itselläni on kylppärin kaapissa 2,5 rullaa wc-paperia. Yhden hengen taloudessa ne riittää helposti pari vikkoa. Ostan sitten lisää (jos kaupassa on). Jos ei ole, pyyhin vaikka Armanin paitaan jonka juuri tilasin verkkokaupasta, mutta johon en ole ihan tyytyväinen. Tuleepahan käyttöä sillekin paidalle. Sanomalehteenkin voinee pyyhkiä.
Veronmaksaja
Kehoittasin tälläkin keskutelupalstalla ihmisiä olemaan järkeviä ja olemaan lietsomatta paniikkia, terveisiä esim. nimimerkille "Lönnberg". Katsokaa nyt ihmeessä YleAreenasta la 14.3. Ykkösaamun lähetys! Siinä tautiopin professori sekä ylilääkäri sanovat, että koronapelko on saanut täysin poskettomat mittasuhteet. On kausi-infulessa muiden joukossa! Myös monet kansainväliset professorit sanovat samaa. Toki niille, jotka saavat koronan vakavan muodon se voi aiheuttaa huomattavia keuhko-ongelmia. Asiantuntijoiden mukaan valtaosa sairastaa taudin lievänä. Ja mitä hamstraamiseen tulee: jos joutuu karanteeniin voi tilata ruokaa verkkokaupasta tai pyytää kaveria käymään kaupassa. Suomessa ei kukaan kuole nälkään!
Veronmaksaja
@veronmaksaja

Olet ilmeisesti ainut tervejärkinen tässä keskustelussa. Muut joilla nyt on kotona (varmuuden vuoksi) vessapaperi viideksi vuodeksi, vaikka tietääkseni tämä virus ei aiheuta ilmiömäistä ripulia, ovat nyt tämän hirveän paniikin vallassa. Voi vain ihmetellä miksi tänä vuonna jokavuotinen influenssa on saanut tällaiset mittasuhteet. Mutta, hyvät ihmiset, teillä on nyt paskapaperia joksikin aikaa, vaikka se ei välttämättä pelastanut mistään millään tavalla. Kävin perjantaina Tokmannissa ostamassa linnuille auringonkukansiemeniä eikä tullut mieleenkään hamstrata vessapaperiä. Siinä olinkin ainut kassajonossa ilman valtavia kakkapaperi määriä. Voisiko joku kertoa millä tavalla korona virus saa aikaiseksi niin hirveätä ripulia että pitää ostaa tuollaisia määriä emboa...
Emppo
Koronavirus on vakava ongelma! Tähän liittyen on toinenkin ongelma joka pitäisi lailla kieltää!!! Koronavirus testistä joutuu maksamaan. Näin EI saisi olla kun on kysymyksessä tälläinen tilanne!
Lönnberg
Kukaan ei tainnut katsoa la-aamuna tv-1:n ohjelmaa jossa esiintyi kaksi tautiopin proffaa, toinen muistaakseni yliopistolta ja toinen HUS:lta. Ensimmäinen ihmetteli miksi korona on saanut näin suuret isot mittasuhteet. Jälkimmäinen totesi, että kyseessä on hieman tavallista ärhäkämpi kausi-influlenssa ja valtaosa niistä jotka saavat tartunnan, sairastavat sen lievänä. Sairaana ei tietenkään pidä mennä töihin/kouluun ja rajojen sulkeminen voi olla viisasta, mutta muuten koko yhteiskunnan alasajo on ylireagointia joka tulee romahduttamaan talouden ja aiheuttamaan valtavan konkurssi- ja irtisanomisaallon josta monella ei ole edes kalpeinta aavistusta...
Veronmaksaja
Vanhemmilla on lapsistaan suutempi vastuu kuin kunnalla ja sen päättäjillä! Ei koulu voikaan olla vastuussa lasten käsien pesusta tai siitä, että lapset eivät sairaina tule kouluun. Tämä asia on vanhempien vastuulla, heidän tulee pitää lapset sairaina kotona ja jäädä kotiin myös itse sairauden kohdatessa.
Suomessa e ole koulupakkoa, vanhemmat voivat ottaa lapsensa koulusta pois, ei siihen tarvita koulun sulkemista.
Veonen
Vaikea päätös.
Vaan hyvä.
jti
Nyt on perheiden vastuulla se, että vähänkään sairaita lapsia ei viedä päiväkotiin, eikä kouluun. Aikuiset eivät myöskään mene töihin sairaana. Nyt jos koskaan on otettva se ihan oikea järki käyttöön.
hoitsu
Tästä lähtien voikin sitten kaikki kunnan kokoukset pitää sähköisenä, niin säästyy siinäkin veronmaksajien rahoja!
Tuulianna
Laittakaa nyt hyvä ihme ne koulut kiinni, vastuu pois lapsilta ja perheiltä leviämisen kannalta.

Uskomatonta vastuunkarkailua tällainen, kouluissa se hygienia ei TODELLAKAAN ole ok tasolla.
Hämmentynyt ja vihainen kuntalainen
Toivottavasti myös kunnan päättäjät muistavat pitää itsestään huolta, tosin sairaus ei taida valikoida kohdettaan...?
Voe voe....
FCK keskeyttää kaiken toiminnan mutta maksujen palautuksista ei ole ollut mitään puhetta. Ilmeisesti asia vaietaan unohduksiin jotta palkatut kalliit toimihenkilöt saadaan pidettyä palkkalistoilla.
Joha
Nyt, tai mielummin jo viikko sitten, koulut kiinni!
Ihan kypsä
Seurojen kulut tiloista juoksee ja ohjaajien palkat myös. Jos kausimaksuja aletaan palauttamaan saa harrastustoimintaa jatkossa keksiä itse kun seurat ovat maksuvaikeuksien kautta lakkautuneet.
Järki käteen, kukaan ei tässä voita
Palauttako seurat harrastusmaksut erityisesti lapsiperheille, PK?
Harrastusmaksuille vastinetta
Nyt Kunta, päättäkää!
Koulut ja päiväkodit myös kiinni.
Tositilanne tulossa!
Opettaja itsensä ja lasten puolesta
Hienoa, nopeaa reagointia!
Lapsiperhe
Tämä lähtee aivan lapasesta! Olenko väärässä vai olenko lukenut, että Korona EI ole vaarallinen perusterveelle työikäiselle ihmisille. THL:n mukaan joka vuosi Suomessa kuolee n. 500 hlöä tavalliseen influlenssaan! Ymmärtäisin tämän, jos kyseessä olisi raivotauti, musta surma tms. oikeasti vaarallinen. Nyt jengi hamstraa kahvia ja bensaa. Ei mitään järkeä! Riskiryhmät on toki asia erikseen, esim. vierailuja vanhainkoteihin jne. pitää välttää, ja globaali lentokielto olisi pitänyt saattaa voimaan jo viikkoja sitten, mutta tämä hysteria menee aivan yli hilseen. Tahallista paniikinlietsontaa sanon minä.
Veronmaksaja
Uimahalli auki mutta tekonurmet kiinni? Mikä logiikka tässä?
Ihmetys
Hassuja juttuja. Koulut ja päiväkodit saa toimia?! Ja samat tyypit ei saa olla illlalla paria tuntia harrastamassa? Aikuisten ihmisten kokouksia peruttu NYT jo toukokuun loppuun saakka?! Vaikuttaa vähäsen kun joku haluais vältellä duunejaan?! Mutta lapset voi räkiä toistensa naamariin päiväkodeissa, mutta 10 aikuista ei voi kokoontua?
Kunta ihan oikeasti
Yrittäkää olla nuolematta sormianne kirjastossa kun kääntelette sivuja. Nyt on hyvä sauma opetella tästä epähygienisestä tavasta eroon.
Pinttynyt tapa joillakin
Palauttaako kunta seuroille käyttömaksut?
Pk
Hienoa Kirkkonummi! On tärkeää reagoida nopeasti. Kiitos.
Hienoa
Koululaisryhmät eivät saa mennä kirjastoon eikä kirjastoautoon, mutta kouluissa ryhmät saavat olla.
Hmmm
Mites koulut? Lapset ja henkilökunta ”joukkokokoontuu” joka päivä! On aika hassua että ulkona tekiksellä ei voi 20 lasta pelata palloa mutta ne samat voivat kokoontua kouluun satojen muiden kanssa..
Ristiriitaista toimintaa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä