(5) kommenttia

Kirkkonummen terveyskeskus: Näin pitää toimia, jos epäilet tarttuvaa virustautia

Terveyskeskuksen päivystykseen ei tule suoraan mennä, jos epäilee virustautia, vaan ensi pitää soittaa päivystysnumeroihin.

Kirkkonummen terveyskeskus ohjeistaa aina ottamaan yhteyttä ensin puhelimitse terveyskeskukseen, jos virustaudin oireita ilmenee. Puhelimessa päivystys toimii 24/7.

Ohje on tämä: Jos sinulla esiintyy jonkin tarttuvan taudin kuten influenssan, tuhkarokon, koronaviruksen tai jonkin muun virustaudin oireita, ota yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse.

Puhelinnumeroita on kaksi. Päivällä ja illalla vastataan numerossa 09 2968 3401 ja aina, myös öisin, voi soittaa Päivystysapu-numeroon 116 117.

Terveysasemalta tai Päivystysavusta saa ohjeet jatkotoimista. Myös netistä löytyy paljon terveysviranomaisten ohjeita ja tietoa koronaviruksesta.

Kaikkien kannattaa huomioida käsihygienia, sillä käsienpesusta huolehtiminen on tehokas keino estää tautien leviämistä.

Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi, terveysviranomaiset muistuttavat.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamat ohjeet infektiotaudeista ja ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta löytyy täältä.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Kaikki eivät välitä käsihygieniasta. Kauppojen vessoistakin lähdetään käsiä pesemättä ruokaostoksille. Sen huomaa kyllä ihan kyttäämättä kun vessa vedetään ja eikun suoraan kauppaan ruokatavaroita näpelöimään käsiinsä jääneen pöpöviljelmän kanssa. Tätä tapahtuu oikeasti paljon, myös siis naisilla. Jospa nyt edes tämä korona saisi ihmiset muistamaan käsienpesun saippualla ja hygienian muutenkin.
Peskää kätenne
Hyvä, että annetaan vielä paikallisesti ohjeet jotka on kopioitu THL:tä. Olisin odottanut hieman tarkempaa, mutta tottahan tuo käsihygienia ja yskiminen ovat. Eivät kaikki osaa vieläkään.
Tero
Vastataanko noihin numeroihin Fuengerolasta tms?
Päivystys lienee minimissään Kirkkonummella; ainakin itse jouduin järjestämään kyydin Jorviin jokin aika sitten. Syy ei ollut Koronan, mutta syy voisi olla vakavampikin akuutissa oireessa.
Kai nyt jokainen yskiä osaa
Ompa hyvät ja selkeät ohjeet, nuita voisi jakaa väelle laajemmallakin jakelulla....
Anonyymi
Uskomatonta, että vielä 2020 pitää antaa ohjeita kuinka yskitään ja pestään käsiä! Kotikasvatus puutteellista, jos noita ei itse tajua:(
Muuten hyvä, että Kirkkonummella sentään saa jonkun kiinni yötä päivää.. Muualla esim. Savossa ei saa enää mennä edes terveyskeskukseen vaikka olisi minkälainen hätä.. Jätetään soittopyyntö johon ei koskaan vastata.
Yksinkertaista

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä