(11) kommenttia

Tuomioita kaahareille: Mutkaisella Porkkalantiellä 116 km/h – ”Mutta kun se oli metsätaipale, eikä tiellä ollut kuin poliisiauto”

Porkkalanniementie sai uuden päällysteen toissa vuonna, ja se houkuttelee erityisesti motoristeja reitille.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut tuomioita viime kesän rajuista ylinopeuksista Kirkkonummella kahdelle nuorelle kuljettajalle.

Porkkalanniementie on tunnettu kovoista nopeuksista, ja viime kesänä aika ajoin poliisi tehosti valvontaa.

Heinäkuussa poliisin tutkaan ajoi moottoripyörällä 25-vuotias mies, jolle mitattiin nopeuttaa 116 kilometriä tunnissa 60:n rajoitusalueella.

Mies myönsi teon, mutta halusi huomauttaa, että ylinopeus mitattiin metsätaipaleella, jossa ei ole pihaliittymiä, eikä mittaushetkellä ei ollut muuta liikennettä suoralla, kuin siviilipoliisiauto.

Käräjäoikeuden mielestä huomautus ei ole lieventävä asianhaara, koska ylinopeus on ollut niin huomattava, että jo se itsessään asettaa muut tienkäyttäjät vaaraan.

Oikeus määräsi tuomioksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 60 päiväsakkoa, josta maksettavaa tulee miehen ilmoittamilla nollatuloilla 360 euroa.

Toinen oikeudessa ollut kesäisen hurjastelu tapahtui Turunväylällä Kirkkonummella viime elokuussa.

Poliisi mittasi 18-vuotiaan mieskuljettajan auton nopeudeksi 199 kilometriä tunnissa 120:n nopeusalueella. Autossa oli yksi matkustaja.

Nuorukainen myönsi tapahtuneen. Hänelle määrättiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 80 päiväsakkoa, josta muodostuu tuomitun tuloilla 560 euron sakko.

Käräjäoikeuden 10.3. antamat tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

> Porkkalantie vetää kaahareita puoleensa – poliisi mittasi 120 km/h-nopeuksia, kun rajoitus on 60 km/h (Viisykkönen 11.5.2020)

 

 

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Eiköhän se kortti lähtenyt kaahareilta jo heti kättelyssä kiinni jäämisen jälkeen. Ei siinä jäädä kuukausien päähän oikeudenkäyntejä odottelemaan.
Näin olen ymmärtänyt
On kyllä kieroonkasvanutta ja vastuutonta porukkaa. Miksei kortti lähtenyt? Näille lapsellisille tuomioille vaan naureskellaan.
Susi
Uffe: joo mutta menkööt jonnekin viralliselle unelmabaanalle jos niin pakottaa. Jos sellaisia ei ole niin kestäkööt. Ei se niin tärkeää voi olla että otetaan riski että henkiä menee.
Kaikkea ei voi saada
Onhan tuo Porkkalantie kuitenkin jokaisen motoristin unelmabaana ja välillä pieni piru saa vallan kaasujalassa.....:)
Uffe
Lähtee pari minuuttia aikaisemmin nii kerkee vaik ajais vähän hiljempaakin.
Huttunen V
Moottoritiellä olisi paljon pienemmästä lähtenyt kortti hyllylle. Jopa puoleksi vuodeksi.
Tiedän tapauksen
Ei ollut sentään 17-vuotiaana kortin saanut tai huumeissa, kuten nykyisin kasvavissa määrin näissä tapauksissa on.
Mutku mutku
Kevät ja kesä on edessä sekä rallien siirtyminen mutkaisille sivuteille. Eivät opi ennenkin rysähtää. Siinä viedään vaan mukanaan usein muitakin kuin itsensä.
Ei se kannata
Entäpä,jos hirvi tulee tielle? Taitaa hurjastelu loppua siihen,ehkä lopullisesti.
Eipä tullut mieleen
Rikoksentekoväline pitäisi tuomita valtiolle menetetyksi, ei ne muuten opi.
takavarikon kautta paaliin
Mitä, eikö kortti lähtenyt porkkalassa. Mitätön 300€ sakko?
Paikallinen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä