(19) kommenttia

Porkkalantie vetää kaahareita puoleensa – poliisi mittasi 120 km/h-nopeuksia, kun rajoitus on 60 km/h

Arkistokuva

Kesäiset ajokelit näyttävät houkuttelevan suuriin nopeuksiin viime vuonna uuden päällysteen saaneella mutkaisella Porkkalantiellä.

Viikonloppuna poliisi valvoi nopeuksia useana päivänä ja tutka mittasi törkeitä ylinopeuksia Porkkalanniemelle johtavalla tiellä.

Huippulukemat olivat 119 km/h, kaksi 120 km/h ja 125 km/h. Kaikki ylinopeudet mitattiin 60 kilometrin nopeusrajoitusalueella.

Viikonloppuna Länsi-Uudenmaanpoliisin haaviin jäi useita kaahareita koko toiminta-alueella.

Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattiin 13 kappaletta ja vakavia piittaamattomuuksia liikenneturvallisuudesta samoin 13.

Törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset käsitellään tuomioistuimessa ja vakavista piittaamattomuuksista annettiin paikan päällä sakko. Kaikki päätyivät myös väliaikaiseen ajokieltoon.

Suurin ylinopeus mitattiin Espoossa Länsiväylällä 178 km/h.

(19) kommenttia
Kommentit (19)

Kommentit (19)

Porkkalantie on todella vaarallinen pätkä, kuten "Dolomites" kirjoitti.
Useat autoilijat ovat niinkin härskejä, että ohittavat bussin sulkuviivan kohdalla, jolloin vastaan tuleva kevyt liikenne on hengen vaarassa. Pientareitakaan ei ole!
Toisenlainen vaaratilanne on, kun autoilija väen väkisin ohittaa pyöräilijä liian läheltä, vaikka vastaan tulee auto; ei malteta olla takana ja odottaa turvallista ohituspaikkaa. Tämä ei tietenkään koske kaikkia autolla liikkuvia.
Valitettavasti on vielä niitäkin, jotka tahallaan haluavat pelotella kevyttä liikennettä ohittamalla liian läheltä.
Erkki
Nimimerkille ”samalla tiellä”. Ihan hyvä näkökulma. Viitaten kuitenkin artikkelin otsikkoon ja väylän kapeuden suosittelisin vahvasti pysymistä reunaviivojen sisäpuolella (pientareen puolella). Samoin huomioliivien, takavalojen ja taustapeilin (ennakointi) käyttöä kypärän ohella. Olen polkenut erilaisia reittejä ympäri Eurooppa ja pohjoismaita. Liikennekäyttäytyminen, nopeudet jne. huomioiden uskallan sanoa, että vaarallinen pätkä. On Ikävä kyllä vaan ajan kysymys kun pamahtaa.
Dolomites
Valkoinen sulkuviiva Porkkalantien reunoissa on reunaviiva eli tarkoittaa tien reunaa. Pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden ei tarvitse yrittää pysytellä reunaviivojen ulkopuolella, vaikka itsesuojelun takia kannattaa, mikäli tilaa on.
Samalla tiellä
Nimimerkille LJ. pitäskö sen sun kunnan keskustella valtion ja tiehallinnon kanssa vähän aktiivisemmin kun tilanne on ollut vähän sama jokapuolella kuntaa jo muutaman vuosikymmenen? Onko se turvallisuutta lisäävän pyörätien/pyöräteiden rakentaminen myös valtion vastuulla? Entäs ne kahteen kertaan rakennetut koulut ja keskustat löytyisikö niille myös joku ulkopuolinen syy? Vai jatketaanko kuitenkin LJ sinun ja minun verorahojen polttamista entiseen malliin.
Teflon brothers
Taitavat suurin syy olla kylläkin moottoripyöräilijät Porkkalantiellä.
Ihme
Nimi merkki. Ihme touhua.
Porkkalantie ei ole Kunnana hallinnoima vaan Valtion.
Turha haukkua kunnan päättäjiä sekä virkamiehiä.
LJ
Täytyy ihmetellä myös sitä, että miksi pyöräilijöiden/jalankulkijoiden turvaksi Ei ole rakennettu pyörätietä Porkkalantielle? Sulkuviivalla rajoitettu pyörä / jalankulkuväylän nykyinen osuus Porkkalantiellä on olematon / hengenvaarallisen kapea. Kirkkonummella tämä touhuilu ja tonttuilu saa koko ajan erikoisempia piirteitä ja hakee kyllä vertaistaan. Yksityinen maanomistus ei riitä selitykseksi. Kunta ja sen vastuuhenkilöt hiipivät nurkissa ja tuntuvat olevan immuuneja sanalle vastuu näissä asioissa.
Ihme touhua
Sakkoja vaan!
Onneksi eivät ajale iltamyöyhään koska tuolla on varmaan koko maan tihein peura keskittymä. Sielä pitäisi olla kunnon varoitusmerkit kaikille jotka eivät aluetta tunne että varokaa näitä otuksia. Loistava paikka bongailla hirviä ja kaikkia peura lajeja vaikka lasten kanssa.
Porkkalanmies
Täytyyhän näiden hurjastelijakuskien olla jotenkin häiriintyneitä, sillä maksimi 60-kymppinenkin tuntuu paikoin varsin huimalta vauhdilta näinkin mutkaisella Porkkalantiellä...vaikea sanoa mitä näiden kuskien päässä liikkuu, tuskin mitään jos vaan toinen eli kaasujalka toimii...?
Staffan
Miksi ei 40 aluella
Paavo
Miksi tästä vuosi toisensa jälkeen välitetään. Tehkää asialle kerralla jotakin!
Pelkkää valitusta
Joo kyllä hirvittää päästää 7v pojat pyöräilemään. Vaikka he ajavat tietä vain kilometrin ennen kun kääntyvät hiekkatielle. En voi ymmärtää näitä välinpitämättömiä ihmisiä.
Minä vain
"Hidastetöyssyjä"
Kaahailija
Kirkkonummen pikkutiet tuntuvat olevan jokin yleinen rallirata. Niin autoille kuin moottoripyörille.
Joskus myös rysähtää
Kaaharit kuvittelevat vain "muiden" ajavan vauhdissa ulos tieltä tai aiheuttavan yleensäkin onnettomuuksia. Eivät he. Kunnes aiheuttavat.
Hekin ovat näitä "muita"
Muuten sitä pyöräilisi Porkkalaan kahvittelemaan, mutta autoilijat kun eivät osaa pitää nopeudestaan huolta.

Autoillessa kerran tuli eteen samalla reissulla sekä hirvi että useampi peura. Ja mutkaisella osuudella meinasi tehdä tiukkaa havainnoida tarpeeksi nopeasti.
Vroom vroom
Olin tuolla eilen pyöräilemässä, kyllä sieppaa tuollaiset!
Dickinson
Ottakaa se asfaltti pois niin kyllä se suurimman osan kaahaushaluja hillitsee. Nuo kaahaukset on selviä murhanyrityksiä. Alueella ei ole kevyenliikenteenväyliä, joten pieniä kulkijoita on tien reunoissa.
milloin joku kuolee?
Auto valtiolle ja kunnon sakot, ei nämä pellet muuten opi!!
Auto pois..

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä