(11) kommenttia

Tilaston luvutkin kertovat: Meikossa oli ennätysvuosi – kävijämäärä kasvoi yli 70 prosenttia

Meikon alueen suosio näkyi viime kesänä myös autojen määrässä. Kirkkonummen kunta laajensi viime vuonna parkkialuetta.

Suomen kansallispuistoissa ja luonnonsuojelualueilla vieraili viime vuonna ennätyksellisen paljon retkeilijöitä. Kirkkonummen Meiko ylsi luontokohteista suosiossa huippukasvuun.

Metsähallituksen mukaan Meikossa vieraili viime vuonna noin 37 000 kävijää. Kasvua oli toissa vuoteen verrattuna 71 prosenttia.

Metsähallitus kerää tietoa kävijämääristä eri tavoilla kuten elektronisilla laskureilla.

Meikossa on sekä Kirkkonummen kunnan että valtion maata retkeilyyn merkityillä poluilla.

Monet samoilevat myös reittien ulkopuolella. Siksi arviot todellisista kävijämääristä voivat olla tilastoitua suurempiakin.

Joka tapauksessa se huomattiin jo viime kesänä, että korona-aika toi ihmisiä luontoon ja joissakin kohteissa jopa ruuhkaksi asti.

Nuuksion kansallispuistossa vieraili Metsähallituksen mukaan viime vuonna 367 500 retkeilijää. Kasvua oli toissa vuoteen vajaat 40 000.

Saltfjärden ja Tavastfjärden lintukosteikkoalueilla kävijöitä oli 6 400 (4200 v. 2019).

Porkkalanniemen retkeilyalueilta ei ole Metsähallituksella kävijätilastoa.

Viime vuoden kävijälukujen kasvu ei ole niin suurta, jos verrataan kahden vuoden takaisiin lukuihin. Vuonna 2018 Meikossa laskettiin käyneen 31 000 vierailijaa.

> Meikon ulkoilualueella ruuhkaa – yksityistien päässä pitkälti yli 100 autoa, parkkipaikkaa vaikea löytää (Viisykkönen 20.9.2020)

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Huh, Linlossa oli ihan sama meininki parkkipaikan laajennuksesta huolimatta. Autot parkkeerattu sikinsokin, kun täytyy auto saada ihan sillan kupeeseen, kun ei viitsitä kävellä.... auto+traileri oli ongelmayhdistelmä, kun retkeilijät jättivät autonsa miten sattuu, ei otettu huomioon muita. Jopa puomin ”kääntöpaikka” oli tukossa, vaikka siinä on pysäköinnin kieltomerkki. oli todella vaikeaa päästä laskemaan venettä, kun autot väärässä paikassa
semmosta
Voipi olla, että tuo väkimäärä luonnossa liikkumiseen ainakin tuplaantuu viime vuodesta tänä vuonna eli kunnan taholta kannattaisi alkaa suunnittelemaan jo nyt järkeviä ja eritoten toimivia liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä tulevalle kevät- ja kesäkaudelle....
Staffan
Eipä tuo toimiva/turvallinen pyöräparkkikaan tuolla olisi yhtään hullumpi
Joppe Joutomies
Jussi, onko siellä hiekkamontussa tilaa minun täysperäautolle ja minun purjeveneelle kans ? Samalla kun kunta lunastaa montun p paikaksi niin tuon omat vehkeet sinne kun ei maksa mitään.
Kunta ostaa minä käytän, niinkö.
Tuo parkkialueen "laajentaminen" oli lähinnä vitsi, autopaikkoja ei tullut kuin muutama lisää ja koko alue on aivan tukossa viikonloppuisin. Kunnan pitäisi aloittaa neuvottelut hiekkamonttualueen omistajan kanssa joko alueen ostamiseksi tai pitkäaikaiseksi vuokraamiseksi pysäköintialuekäyttöön. Hiekkamonttualuetta muokkaamalla olisi mahdollista kaksin-kolminkertaistaa pysäköintipaikkojen määrä.
Jussi
Ei muutakun pysäköinti maksuja keräämään, saa kunta tuloja. Enimmäkseen pääkaupunkiseudulta tuonne tulee väkeä. Sama koskee Porkkalaa ym..
Markus
Ulkoilupoluilla liikkuvat kokonaiset perheet, hienoa.
Monien kenttien laidoilla perheen nappulat juoksevat kentällä ja isä sekä äiti palelevat kentän laidalla tumput suorina NHL dollarinkuvat silmissä.
Jos kunnan liikuntavirtuooseilla olisi hieman enemmän tarmoa tänne olisi helposti tehtävissä laaja liikuntapolkujen verkosto ja monille vielä liki kotioven äärelle jolloin ei tarvitse ajella kilometrien päähän.

Ikiliikkuja
Anonyymi
Kysyn samaa,kuin nimim.pieni lenkki kylältä,miksi aina kaikkien pitää mennä autolla samaan paikkaan,että voi "liikkua".Eikö kotiovelta voi lähteä suoraan kävellen vaikka lähimetsään eväiden kera?Ja tosiaan ainakin kylältä kävellen Meikolle,tulee hyvä lenkki ja aivan ilmaiseksi.Pelkkää liikkumista koko reissu.Ja eikös autolla ajoa pitäisi vähentää,niin ainakin monet gallupeissa sanovat?
Patikoiden vaan
Meiko on mahtava ja aika suurikin alue minne mahtuu porukkaa! Toivottvasti sitä kehitetään lisää jatkossa. Polkujen parantamista,pitkospuita jne. Yli 10 vuotta olen käynyt viikottain ja suosio on kyllä lisääntynyt älyttömästi. Silti kun sinne menee ja vaikka autoja on paljon niin ihmisiä näkee aika vähän koska sielä on hyvin reitti vahtoehtoja.
Kiva Kirkkonummi
Tilasto tuskin kertoo Meikossa käyneiden määrää, mutta Meikolla on toki järjelläkin ajatellen käynyt enemmän ihmisiä tai vähintään yhtä monta kuin Meikossa.
Ulko- vai sisäpaikallissija?
Miksi ajaa autolla sinne jos kerran haluaa liikkua?
Pieni lenkki kylältä.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä