(17) kommenttia

Meikon ulkoilualueella ruuhkaa – yksityistien päässä pitkälti yli 100 autoa, parkkipaikkaa vaikea löytää

Meikon ulkoilualueelle johtavalla tiellä oli sunnuntaina autoja parkkeerattu kaikki mahdolliset paikat täyteen.

Kaunis syksyinen viikonloppu on houkutellut paljon ihmisiä ulkoilualueille. Metsähallitus on jälleen vedonnut, että esimerkiksi Nuuksioon ei mentäisi omalla autolla.

Kirkkonummen Meikolla olivat sunnuntaina puolen päivän jälkeen lähes kaikki ajateltavissa olevat pysäköintipaikat täynnä, ja autoja virtasi ulkoilualueelle tasaista tahtia, välillä jopa jonossa.

Varsinainen pysäköintialue oli aivan täynnä ja vähän enemmänkin. Tienvarsille ja levennyksille oli pysäköity runsaasti ajoneuvoja kuin myös Vesilaitoksen ympärille, jossa on pysäköintikielto.

Hiljakkoin hieman laajennetulle parkkipaikalle mahtuu runsaat 60 autoa, riippuen siitä, miten tiiviisti autoja on pysäköity.

Tienvarsilla lähellä parkkipaikkaa oli alkuiltapäivästä vähintään saman verran autoja pysäköitynä kuin itse parkkialueella.

Ulkoilualueiden pysäköintipaikkojen ruuhkaisuus on ollut ongelma pidempään. Tänä kesänä koronatilanne on vielä innostanut selvästi enemmän ihmisiä hakeutumaan kansallispuistoihin ja ulkoilualueille.

Metsähallitus on vedonnut jälleen tässä viikonvaihteessa, että ihmiset eivät menisi Nuuksion ja Sipoonkorven kansallispuistoihin omalla autolla, vaan käyttäisivät joukkoliikennettä.

Molempiin kansallispuistoihin pääsee julkisilla liikennevälineillä myös viikonvaihteessa.

Sen sijaan Kirkkonummen ulkoilualueiden lähelle Porkkalanlanniemellä, Meikossa ja Linlossa ei ole lauantaisin ja sunnuntaisin minkäänlaisia julkisen liikenteen yhteyksiä.

Meikolle johtaa yksityistie, joka on loppupäässä hyvin kapea. Volsintieltä on Meikon polkujen lähtöpaikalle ja parkkipaikalle matkaa noin 3 kilometriä.

Lue lisää:

> Pysäköinnistä ongelmia Meikon ulkoilualueella – parkkitilaa vähän lisää ja pysäköintikielto tien varteen (Viisykkönen 20.8.)

> Retkeilyalueilla jopa liikaa ihmisiä – Karilta löytyy vinkkejä Kirkkonummen luontokohteista, joissa ei ole ruuhkaa (Viisykkönen 3.4.)

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Olin aamukasilta ja ei ollut yhtään ruuhkaa. Melkein tyhjä parkkis. Missä ongelma?
Aamuvirkku
Paras ratkaisu voisi olla kimppakyyti, kokoontuminen ja ylimääräisten autojen parkki Kirkkonummen suurilla parkkialueilla sillä kaikilla matkailijoilla on kuitenkin sama tavoite......
Staffan
Miksi pitää ajaa sinne, eikö voi kävellä kun keskustassa on niin paljon p paikkoja.
Kunto nousee.
Monissa ulkoilupaikoissa on nyt Koronan vuoksi ruuhkia, ei siis mikä ihme, että näin Kirkkonummellakin. Hienoa, että ulkona viihdytään. Jos on ruuhkaa, niin kannattaa etsiä muita ulkoiluun soveltuvia paikkoja.
Ulkoilua kerrakseen
Miksi ihmiset eivät mene mieluummin sinne 20 miljoonan kirjastoon?
Varojen kohdennus!?!
Minulla, näin vihreästi ajattelevalla ihmisellä, on ratkaisu tähän ongelmaan. Sorakuopan tienoille tulliasema pystyyn ja tie tulli alueelle ajaaville. Ehkä 1€/kerta. Ja ilmaisesta parkkipaikasta pitää tietysti maksaa veroa. Ehkäpä 1€/päivä. Näin vältytään suuremmilta ruuhkilta.
Keisarin uudet vaatteet
Kyllä kai sinne pitää laittaa tietulli. Niinhän kaavaillaan muualle missä on liikaa liikennettä.
ajattelija
Ongelmat alkoivat, kun kunta alkoi markkinoimaan Meikoa enemmän ulospäin somessa jne. Juuri näin se pitää tehdä, ei missään nimessä kannata laittaa ensin infraa ja valvontaa kuntoon...
Meikon kuikka
Ihania luontoa ja ympäristöä rakastavia ihmisiä se rauha ja puhdas ilma nautitaan siitä oikein porukalla ja heitetään roskat luontoon tehdään tarpeemme sinne ja melutaan niin että desibelit raikas ......ja luonto kiittää
Fakta
Niin, miksi ei helsinki ja espoolaiset tule busseilla, kun itse sitä joukkoliikennettä haluavat koko ajan enemmän. Hehän nuo olkoilualueet tukkivat. Kirkkonummelaisilla kyllä riittää muitakin ulkoilupaikkoja, joihin voi vain kävellä/pyöräillä, kuin nuo ulkopaikkakuntalaisten täyttämät turistirysät.
Paikallinen
Ihmiset haluavat liikkua ennen kaikkea luonnossa. Kunnan vapaa-aikatoimen tulisi keskittyä ulkoilureittien asioiden kuntoon saattamiseksi sen sijaan, että rakennellaan erilaisia sirkustemppupaikkoja, portaita metsään ja koirapuistoja.
Luontoliikkuja
Se tälläisessä pitkän tien parkkialueessa hämää että tulee autoja vastaan, ajatellaan että tyhjää tilaa on syntynyt poislähtijöiden myötä. Liki kaikki vastaantulijat vaan ovatkin niitä jotka kävivät turhaan perillä asti kääntymässä. Sama tilanne on nykyisen väliaikaisen keskustakirjaston parkkipaikan suhteen. Pitää ajaa sinne kierros jotta näkee onko siellä yhtään ruutua tyhjänä.
Murphy
Komppaan iloista veronmaksajaa, hiekkakuoppa pitäisi saada P-käyttöön, se kolminkertaistaa helposti nykyiset pysäkointipaikat. Sinne johtaa jopa 3 nyt puomitettua/ketjutettua ajoväylää! Myös jonkinlainen nonstop pikkubussilinja rautatieasema - Meiko auttaisi, olisihan autottomillakin oikeus päästä nauttimaan hienosta alueesta.
Meikon aktiivikäyttäjä
Jos parkkipaikalla olisi kamera jonka kuva päivittyisi nettiin parin minuutin välein näkisi jo kotoa kannattaako suunnata tuonne vai johonkin lähimetsään. Kirkkonummella asuvillahan on kaikilla melko suuret metsät polkuineen ihan kodin vieressä.
Keijo
Sama ongelma muuallakin. Olin ruskaretkeilemässä Lapissa omalla autolla ja kävin useassa kansallis-/luonnonpuistossa. Paljon asuntoautoja liikenteessä myös ja parkkipaikat tupaten täysi ja tien varsille pysäköity parkkipaikan täytyttyä. Varsinainen Villi Pohjola!
Sirpa
Ota taxi pakaat kamat kyytiin ei maksa kuin noin 15 € keskustasta
Juppi
Jo on ihme ettei parkkipaikan vieressä olevaa "sorakuoppa-aluetta" saada hankkitua pysäköintikäyttöön. Pysäköinti miten sattuu aiheuttaa harmia sekä vakiasukkaille tien varrella että muille kävijöille.
Iloinen veronmaksaja

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx