(10) kommenttia

Seurakuntatalon peruskorjaus pistettiin jäihin – 7,5 milj. euron hanke epäilyttää nyt korona-aikana

Kirkkonummen seurakuntataloa ei ryhdytä ainakaan toistaiseksi peruskunnostamaan.

Kirkkonummen seurakuntatalon peruskorjaushanke on päätetty keskeyttää toistaiseksi. Laajan remontin piti alkaa tänä vuonna.

Kirkkonummen seurakuntayhtymän kirkkoneuvosto päätti tällä viikolla projektin keskeyttämisestä.

Päätöksen vaikutti vallitseva koronatilanne. Seurakuntien verotulot putoavat vääjäämättä tänä vuonna ja todennäköisesti samalla tavalla kuin kunnilla ja valtiolla.

Toisaalta Kirkkonummen seurakunnissa on vielä mietitty myös tilatarpeita uudemman kerran.

Seurakunnissa on todettu, ettei ole lainkaan selvää, minkälaisia funktioita seurakuntatalolle todellisuudessa tarvitaan tulevaisuudessa.

Esimeriksi Kauppakeskus Kirsikkaan avatusta seurakunnan toimitilasta on saatu hyviä kokemuksia.

Kirkkovaltuusto päätti runsas vuosi sitten pitkällisen valmistelun jälkeen seurakuntatalon peruskorjauksesta. Hanke maksaisi noin 7,5 miljoonaa euroa.

Peruskorjauspäätös syntyi tiukahkon äänestyksen jälkeen. Vastaesityksenä oli talon purkaminen ja uuden rakentaminen.

>Tiukka äänestys, tulos olisi voinut olla kumpi tahansa − seurakuntatalo peruskorjataan (Viisykkönen 26.3.2019)

Seurakuntayhtymän talousjohtaja Sirkkaliisa Cavonius arvio tässä vaiheessa, että kirkollisverotulot putoavat tänä vuonna useita prosentteja.

− Tilanne on vielä hyvin sumuinen, eikä ennusteita voi vielä juurikaan tehdä, Cavonius sanoo.

Seurakunnat joutuvat sopeuttamaan taloutensa kokonaan itse. Mistään ulkopuolelta ei ole luvassa apua kuten kunnilla, joille valtio on luvannut kompensaatiota koronan takia hupenevista verotuloista.

Kirkkonummen seurakuntayhtymän verokertymä on ollut noin 7 miljoonaa euroa vuodessa. Esimeriksi viiden prosentin pudotuksella veroeuroja kertyisi tänä vuonna 350 000 vähemmän kuin oli budjetoitu.

> Srk-keskuksen peruskorjausta esitetään − kustannukset 7,5 milj. euroa, ainakin viisi eri vaihtoehtoa tutkittu (Viisykkönen 20.3.2019)

 

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Hyvä päätös, toivottavasti pitää myös jatkossa. Ei ole järkeä korjata noin huonossa kunnossa olevaa rakennusta. Se on terveys riski siellä asioiville ja työskenteleville.
Seurakuntalainen
Eikö seurakunta ole ihmisiä varten? Eikö rahoja pitäisi käyttää köyhien ja varattomien, orpojen ja vanhusten auttamiseen? Miten Jeesus olisi toiminut noilla rahoilla? Missä on kristillisyys?
Mummeli 51
Eihän tuo ole edes historiallisesti arvokas kohde. Minkä ihmeen takia siihen pitäisi upottaa tuollainen rahasumma????
Kyllä seurakunta osaa
No sittenhän seurakunnalla ei ole tarvetta laajentaa kauppakeskus Kirsikkaa eikä rakennuttaa korkeita asuintaloja Kirkkolaakson puistoon, on muuten seurakunnan maita.
Virtanen
Jännä että kirkko toimii loogisemmin kuin Kirkkonummen kunta. Kunta olisi vaan viskonut toiset 7,5Me jos joku olisi luvannut taivaallisen remontin.
Pitäisi vaihtaa hiippakuntaa
Tuosta 7,5 milj. eurosta muistan viimeisestä työpaikastani, noin kuuden vuoden takaa, että tuolla summalla sai -80 luvulla rakennetun 70 asunnon rivitaloalueen täydellisen perusparannuksen. En tiedä onko tuo summa paljon vaiko vähän, kun vertaa tuota summaa tuohon rivitaloalueen perusparannukseen.
kuntalainen_
Erinomainen päätös. Nyt voidaanin hyvällä omatunnolla purkaa se kelvoton rumilus ja rakentaa jotakin sopivampaa tilalle. Vielä kun tultaisiin järkiinsä kirkon tuhoamissuunnitelmien suhteen.
Seurakuntalainen
7,5 miljoona euroa ! Se on 45,000,000 markkaa! Sillä ostaa jo pienen kaupungin! Nyky hinnoissa ei ole mitään järkee. Mutta tyhmähän ei kysele vaan maksaa.
Ei ei ei.
Eiköhän tuo tule jo edullisemmaksi purkaa ja rakentaa uusi. Alapohjaa kun ei tuossa remontissa kuitenkaan voi kokonaan uusia ja siellä on todennäköisesti osasyy kosteuteen.
Ihmetellä sopii
Näin ne rakennukset pilataan lopullisesti, kun remontteja siirretään.. Kohta purku edessä ???
Järki käteen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä