(8) kommenttia

Seurakuntakeskus on suljettu ja toiminta talossa loppunut – henkilökunta siirtyy myöhemmin väistötiloihin

Kirkkonummen seurakuntakeskus on valmistunut 1983.

Kirkkonummen seurakuntien toiminta on loppunut seurakuntakeskuksen tiloissa ja talo on suljettu. Toimintaa jatketaan seurakuntien muissa tiloissa.

Seurakuntakeskuksen rakennuksen tulevaisuutta on mietitty monta vuotta. Rakennus on remontin tarpeessa ja sisäilmaongelmia on kartoitettu.

Vaihtoehtona on ollut joko rakennuksen peruskorjaus tai uuden rakentaminen. Lopulta pitkällisen harkinnan jälkeen seurakuntakeskus päätettiin peruskorjata.

Seurakuntayhtymä ryhtyi kuitenkin epäröimään peruskorjausta ja viime toukokuussa hanke keskeytettiin toistaiseksi.

> Seurakuntatalon peruskorjaus pistettiin jäihin – 7,5 milj. euron hanke epäilyttää nyt korona-aikana (Viisykkönen 22.5.)

Nyt koko seurakuntakeskus on päätetty sulkea, ja toiminta siirtää muihin tiloihin.

Henkilökunta ja virastot toimivat keskuksessa vielä tämän vuoden. Siirtyminen väistötiloihin ja muihin seurakunnan toimitiloihin tapahtuu vuodenvaihteen jälkeen.

Seurakuntayhtymä on miettinyt syksyn mittaan, miten seurakuntien toimitilat järjestetään jatkossa.

Talousjohtaja Sirkkaliisa Cavonius kertoo, että päätökset pitäisi tehdä joulukuuhun mennessä, jolloin seurakuntayhtymän ensi vuoden talousarviosta päätetään.

Myös seurakuntien talousnäkymät ovat epävarmoja koronatilanteen takia. Cavoniuksen mukaan toistaiseksi korona ei ole runnellut Kirkkonummen seurakuntien taloutta, mutta epävarmuus jatkuu.

Kirkkonummen seurakuntayhtymä on päättänyt, että henkilökuntaa ei ainakaan toistaiseksi lomauteta.

Ensi vuoden veroprosentti aiotaan pitää ennallaan eli 1,25:ssa.

Seurakuntien toimintaa on jouduttu karsimaan koronan johdosta, ja siitä on syntynyt myös säästöjä.

Tilatarvekin on keväästä lähtien vähentynyt, koska tilaisuuksia on jouduttu perumaan.

Kirkkonummen seurakunnilla on keskustassa käytössä toimitila Kauppakeskus Kirsikassa sekä Veikkolassa ja Masalassa seurakuntatalot.

Myös Räfsön leirikeskuksessa ja kirkoissa toiminta jatkuu.  

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Tätä nytt vatuloidaan ja pähkäilläänvielä vuosia, päätöksiä ei saa tehtyä, parasta olisi lyödä hynttyyt yhteen Espoon seurakunnan kanssa. Ehkä sitten olisi ekijöitä enemmän ja rahaa.
Anonyymi
Kunnassa ei oikein ole hyviä konserttisaleja. Tähän asti parhaat ovat olleet kirkko ja seurakuntatalo. Eihän täällä voi pitää minkäänlaista kunnollista kulttuuritilaisuutta. Kirjaston sali on liian pieni.
Anonyymi
Purettaneenko miljoonien rakennelma? Kalliiksi tulevat nuo seurakuntien toimetkin. Vaikka sanotaankin, että arkitehtien virheet säilyvät, jopa vuosi satojen ajan, mutta lääkärin virheet kuopataan. Niin ne mielipiteet muuttuvat ajan saatossa.
nim. tiaisen halli
Sääli! Seurakunnat ovat tekemässä karmeaa virhettä! Ajatelkaa nyt pidemmälle! Olette tuhoamassa Kirkkonummen rakennuskulttuurin hienointa luomusta! Pari vuotta sitten rakennuksen viat olivat vähäiset! Joku nyt vaan on saanut päähänsä että on kiva rakentaa uutta - ja varmasti kalliimpaa!
Ossi Heinonen
Tarvitaanko tuollaista keskusta enään mihinkään?Kyllä seurakunnalla on varallisuutta ja rahaa.
Ihme porukka
Seurakuntayhtymähän on rakennuttamisbisneksessä mukana keskustassa, niin asuntorakennuttamisessa kuin liikerakennuttamisessa. Kiinteistökartasta kun katsoo, niin samalla kiinteistörekisteritunnuksella on maa ja metsäomaisuutta, vanhasta pappilasta aina Humaljärven rantaan saakka. Kannattaisikohan alkaa myymää takametsiä, jotta tällainen epäkelpo rakennus saataisiin peruskorjattua harjakattoiseksi rakennukseksi.
kuntalainen_
Taas esimerkki mihin päädytään kun ylläpito laiminlyödään. Kenellä tästä vastuu?
Seurakunnalla on metsää ja maata niin kyllä varoja löytyy jos on tahtoa. Onko kirkolle maallinen omaisuus tärkeämpi kuin ihmiset?
Seurakuntalainen
Ikävä tosiasia on se että kunnostaminen maksaa enemmän kuin uuden rakentaminen. Mistä otetaan rahat kun kirkollisveron maksavien määrä vain vähenee?
Surullinen seurakuntalainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä