(9) kommenttia

Pyöräilyreitti halkoo nyt koko etelärannikon – Kirkkonummella opasteet ohjaavat pikkuteille

EuroVelo-reitti Länsi-Uudellamaalla.

Etelärannikon pyöräilyreitille on pystytetty opasteet usean sadan kilometrin matkalle. Täksi kesäksi saatiin merkittyä itäinen osa rannikkoa.

Reitti on merkitty mahdollisimman pienille teille, joiden varsilla on nähtävyyksiä ja taajamia. Isoja valtaväyliä on reitistössä vältelty.

Viime vuonna saatiin tehtyä Kirkkonummi-Kaarina -osuus, ja nyt valmistuivat opasteet Helsingin ja Vaalimaan välille.

Reitti on osa eurooppalaista pyöräilyverkostoa, jota kehitetään useassa maassa.

Pohjois-Euroopassa tavoitteena on yhtenäinen reitti Itämeren ympäri rannikkoa seuraten.

Reitti on merkitty Vaalimaan raja-asemalle saakka. Tulevaisuus näyttää, miten Venäjän-osuuden käy.

Kirkkonummella EuroVelo10-reitti on opastettu Sundsbergistä Masalan kautta Vanhaa Rantatietä Överbyntielle ja sieltä Siuntioon ja Inkooseen.

Opasteet sijoittuvat enimmäkseen alemmalle maantieverkolle ja pyöräteille.

EuroVelo 10 -reitti kulkee myös katuverkkoa pitkin kuntien keskustojen kautta sekä lyhyitä osuuksia yksityistieverkolla.

Espoossa reitti on kartalla opastettu Rantaraitille. Helsingin on meneillään oma pyöräilyreittihanke, joka täydentyy.

Kirkkonummi on mukana myös toisessa pyöräilyreittihankkeessa, joka kattaa reittejä Kouvolasta Hankoon.

> Noin 900 kilometriä pyöräreittejä ja palveluita on kartalla – matkailutuote halkoo myös Kirkkonummea (8.12.2021)

EuroVelo -reittejä on ympäri Eurooppaa yhteensä 12, mutta niiden valmiusaste vaihtelee paljon.

Suomen EuroVelo-reitistön virallisena koordinoijana toimii toissa vuonna perustettu Pyörämatkailukeskus.

Reittien suunnittelusta vastaa ely-keskukset ja alueen kunnat osallistuvat kustannuksiin.

(9) kommenttia
Kommentit (9)

Kommentit (9)

Toivottavasti Vanha Rantatie kunnostettaisiin sellaiseen kuntoon, että pyörällä voisi siellä ajaa. Kevyen liikenteen väylä on luokattoman huonossa kunnossa.
Väylä
Onneksi kulttuuri on jo hiukan muuttunut. Työmatkaa ajelen pyörällä ja hienosti autot antavat tilaa -kiitti!
Kiitos
Nimimerkille kyllä sitä ketjua riittää. Huomaa kyllä heti tekstistä, että et ole aiemmin pyörän päällä liiemmin ollut / et tunne lajia lainkaan. Helpompi ja rakentavampi olisi vaihtaa näkemyksiä jos kävisit maantiepyörällä edes kerran ajamassa. Tämä on juuri sitä eri liikennemuotojen tuntemusta ja hyväksymistä. Niin ne ajavat porukassa letkoissa tuolla Rankassa ja Espanjassakin mutta siellä ei jostain syystä ole tällaista vastakkain asettelua kun Suomessa -> on totuttu, tiedetään, tunnetaan, hyväksytään, kunnioitetaan ja yritetään käyttäytyä fiksusti puolin ja toisin.

Yleensä nuo kaksi rinnan tilanteet letkoissa liittyvät siihen, että vetäjä letkassa vaihtuu säännöllisesti etenkin pidemmillä lenkeillä. Joskus tulee myös tilanteita, että edessä on este ja kun kärki kaveri joutuu vetämään liinat kiinni niin reaktioajat ovat todella lyhyet ja hetkellistä kasautumista syntyy (vrt. autojonot). Pääsääntöisesti noissa pyöräilyporukoissa sisäinen ajokuri ja sääntöjen noudattaminen + merkkien näyttö ohjeistus (vaarat / esteet jne) on aidosti todella tiukka. Jos mokaat niin a) olet täysin suojaton ja auton tai muun ajoneuvon kanssa pyöräilijälle käy aina huonosti b) vaarannat myös ryhmän muut jäsenet. Etenkin kansainvälisissä pyöräilyn massatapahtumissa jos mokaat letkassa tai et noudata sääntöjä niin tunnet sen kyllä todella nahoissasi jne.

Toki pyöräilijöissäkin on niitä jotka hölmöilee mutta niin on kaikilla muilla kulkuvälineillä liikkujissakin mlk. autoilijat. Jos ei olisi niin eipä tuolla teillä poliiisin tarvitsisi valvoa liikennettä. Pyörien keskinopeudet kuitenkin kieltämättä ovat nousseet niin paljon, että jonkinlainen lakisääteinen ajokoulu mopojen tapaan ei olisi huono ajatus.
Vatasen luonne mutta omat kädet
Yhteiseloa ei auta yhtään se että tietyt seurat ajavat ns yhteislenkkejä isoilla porukoilla. Ei ole harvinaista että ajetaan kolme rinnan ja 5-6 peräkkäin ja näitä ryhmiä saattaa mennä kolme peräkkäin. Ryhmien väli on muutama metri, tai sellainen että juuri esim auto mahtuu väliin.
Näillä meidän mutkikkailla ja kapeilla maanteillä tekee vaan sen että ohittaminen turvallisesti on puolittain mahdotonta. Nämä ryhmät eivät todellakaan väistä autoja tai muuta liikennettä, saatikka käyttäisi pyöräteitä. Ymmärrettävästä syystä ei myöskään liiveissä näy seurojen nimiä tai logoja.

Kyllä sen pyöräilykulttuurin puutteen huomaa näistä "kisapyöräilijöistäkin".
Kyllä sitä ketjua riittää!
Suomessa pyöräilykulttuuri on nuorta johtuen myöhäisestä kaupungistumisesta ja ilmastosta (lyhyt ajokausi). Itse olen kuntopyöräilijänä ajanut ja kiertänyt Pohjoismaissa, Espanjassa ja Ranskassa niin pyöräilytapahtumissa kun muutenkin vapaa-ajalla. Maittain ja maiden sisällä on paljon eroja pyöräilijöiden ja autoilijoiden välisessä kanssa käymisessä. Espanjassa ja Ranskassa, jossa pyöräilyllä on pitkät perinteet, pitkä ajokausi ja vahva lajikulttuuri autoilijat kunnioittavat pyöräilijöitä (heikompi osapuoli) liikenteessä ja esim. tilan antaminen on itsestään selvyys. Taustalla osin myös se, että aika moni autoilija on edellä mainituista syistä näissä maissa itsekin istunut pyörän / kapeiden tuubirenkaiden päällä sen auton kapiinin ohella. Ei siellä ole samanlaista vastakkainasettelua kun Suomessa. Eräs entinen maajoukkue pyöräilijä kertoikin aikanaan, että jos esim. Espanjassa alat autolla pyöräilijöitä uhmaamaan/kiusaamaan niin paikalliset vetää sua joukolla pataan. No ei ole asiallinen / hyvä malli tuokaan mutta kertoo kyllä ajatusmaailmojen erosta. Suomessa tulee varmasti aikaan / ajan kanssa tapahtumaan sama kehityskulku kun ajokausi ilmaston muutoksen myötä edelleen pitenee ja yhä useampi alkaa käyttää fillaria esim. työmatkoihin.
Ajan kanssa opitaan kunnioittamaan toisiamme liikenteessä?
Hyvä että ohjataan pyöräiliät pois
Porkkalantieltä !
Se on liian varallinen heille
Allle jäänyt !
Samaa mieltä. Menisivät muualle polkemaan täältä pieniltä kapeilta teiltä. Hengenvaarallista hommaa heidän kannalta. Ihan hyvin voisivat polkea pellonlaidassa kuntopyörää ja katsoa siitä kuka polki parhaiten. Siinä ehtisi katsoa myös maisemia.
Paikallinen
Leena: Kun näet pyöräilijärykelmän, anna auton torvella lyhyt äänimerkki hyvissä ajoin ennen kuin saavutat pyöräilijät. Pyöräilijät siirtyvät tällöin yhteen jonoon, jolloin myös ohitus on helpompaa.
Teemu
Mökkeilemme Kirkkonummen Kylmälässä. Siellä on aika huonot ja kapeat tiet, ja on hiukan ärsyttävää, kun useiden pyöräilijöiden joukkioita liikkuu ahtailla ajoteillä. Autolla ajaessa on varottava pyöräilijöitä, kävelijöitä ja peuroja. Eikö sellaiset pyörätiellä varustetut leveämmät väylät olisi parempia tuohon harrastukseen? Pyöräilijät ajavat sitä paitsi niin kovaa, että tuskinpa maisemia ihailevat...
Leena Snellman

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä