(0) kommenttia

Noin 900 kilometriä pyöräreittejä ja palveluita on kartalla – matkailutuote halkoo myös Kirkkonummea

Hvitträskin museo on yksi pyöräilyreitistön kohteista.

Uudenmaan ja Kymenlaakson parhaita pyöräilyreittejä on koottu kartalle. Matkan varrella on palveluita, ja reittejä halutaan kehittää houkuttelevana matkailutuotteena.

South by Cycle -hankeen reitistöt julkaistiin keskiviikkona Luontokeskus Haltiassa Espoossa. Hankkeessa on ollut mukana 13 kuntaa, joista Kirkkonummi on yksi.

Tässä vaiheessa kartalle on suunniteltu reittejä on noin 900 kilometriä, ja ne ulottuvat Kouvolasta Hankoon.

Pyöräilyreitit on valittu sellaisiksi, että matkanteko onnistuu mahdollisimman pienillä ja rauhallisilla teillä, joilla kuitenkin voi ajaa millaisella pyörällä tahansa.

Reittien varrelle on merkitty nähtävyyksiä ja palveluita. Jatkossa reittejä voi tulla lisää, ja niiden varrelle toivotaan syntyvän lisää palveluita.

South by Cycle on palasteltu sopivan kokoisiin etappeihin, joista pyörämatkailija voi valita mieleisensä päivän mittaisista retkistä useamman yöpymisen pyörälomaan.

Osin Kirkkonummen halki kulkee reitti, jonka varrella ovat Nuuksio ja Meikon ulkoilualue. Reitti kulkee Veikkolasta Lapinkylän kautta Kirkkonummen keskustaan.

Jokainen reitin solmukohta on helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä.

− Bikepacking on maailmanlaajuisesti jo valtava ilmiö ja yksi nopeimmin kasvavista pyörämatkailun muodoista. Se tuo uuden houkuttelevan tulokulman pyörämatkailun markkinointiin sekä kansainvälisen että kotimaisen asiakkaan kannalta, sanoo projektipäällikkö Kristiina Vaano Pyöräilykuntien verkostosta.

− Tässä hankkeessa on houkuttelevan reitin lisäksi ennen kaikkea luotu markkinoille valmis tuote, jota kuntien ja yritysten on helppo hyödyntää pyörämatkailun tulovirtojen kasvattamiseksi, painottaa Raaseporin matkailupäällikkö Ville Vuorelma.

Bikepacking on kevyehköllä varustuksella tapahtuvaa, sorateitä, ulkoilureittejä ja metsäpolkuja hyödyntävää pyörämatkailua, jota voi kutsua myös pyörävaellukseksi.

> Tämä reitti on kartalla koko Itämeren ympäri – opasteet Kirkkonummi-Turku ovat pystyssä (Viisykkönen 1.7.2021)

> Lisää tietoa pyöräilymatkailusta Bikeland.fi

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä