(24) kommenttia

Porschen matka päätyi pellolle Porkkalantiellä – tien vakikäyttäjät ovat peloissaan ja kyllästyneitä kaahareihin

Porsche sinkoutui ojan yli pellolle pitkän matkaa Friggesbyssä. Paikalla on 40 km/h-nopeusrajoitus. (lukijan kuva)

Kaunis kesäilta ja hyvin raskas kaasujalka aiheuttivat jälleen vaaratilanteen Porkkalantiellä myöhään lauantai-iltana. Kaahreista on tullut jatkuva riesa suositulla maisematiellä.  

− Oltiin lauantaina kello 22 näkemässä kaahailun lopputulos, kun Porsche päätyi pellolle. Auto lähti Friggesbyn koulun kurvissa niin sanotusti lapasesta, paikalla ollut silminnäkijä kertoo.

Onneksi kukaan ei tullut vastaan, kun auto sinkoutui tien ja ojan yli pellolle. Matkustajatkin selvisivät silminnäkijän mukaan säikähdyksellä.

− Auto oli ohittanut meidät hetkeä aikaisemmin reilulla ylinopeudella, laskin aikoja ja matkoja, nopeus oli noin 150-160 km/h. Ulosajon kohdalla rajoitus 40 km/h.

Paikalle hälytettiin poliisi selvittämään tilanne.

Porkkalantie on tunnettu kaahareista. Poliisi on ottanut kiinni lukuisia hurjia nopeuksia ajaneita moottoripyöräilijöitä ja autoilijoita.

Paikallisten asukkaiden mukaan tilanne paheni, kun tie sai uuden asvaltin.

− Kauhulla odotamme, että jotain vakavaa tapahtuu. Tiellä liikkuu nyt myös paljon pyöräilijöitä ja muita ulkoilijoita. Kaaharit vaarantavat sivullisten turvallisuutta, toteaa paikallinen perheenisä Mikael Eerola.

> Tuomioita kaahareille: Mutkaisella Porkkalantiellä 116 km/h – ”Mutta kun se oli metsätaipale, eikä tiellä ollut kuin poliisiauto” (Viisykkönen 10.3.2021)

(24) kommenttia
Kommentit (24)

Kommentit (24)

Poliisin liikkuva kamera-auto paikalle.
Flash
Anteeksi kommentoijat. Moniko teistä ajaa Porkkalantietä säännöllisesti tai edes joskus? Tie on hyvin mutkainen eikä ole kovin monta paikkaa missä voi ajaa tosi kovaa. Luulisin että kaikki sakot on annettu niistä kahdesta paikasta mihin on mahdollista laittaa tutka.

Ja droonivalvonta? Fantastinen idea! Joskus kun ajan Porkkalasta kirkonkylälle tulee 4-5 autoa vastaan koko matkalla. Tulisi valvonnallle hintaa...
Paikallinen
Oppikirjaesimerkki siitä, että hyvä asfaltti on turvallisuutta heikentävä asia. Ei muuta kuin asfaltti pois, niin vähenee kaahailu. Myös polttoaineen verotusta voisi nostaa, vaikka kolmeen euroon litralta.
tästä aluksi
Mikäköhän siinä on että esim Kehä 1 saadaan tolpitettua kameroita täyteen. Lyhyin etäisyys kahden tolpan välillä taitaa olla joku 800 m.
Sitten kun tullaan taajaman ulkopuolelle niin niitä kameroita ei sitten enää saadakkaan paikalleen.
Syy lienee ehkä kuitenkin sitten se että esim jonkun porkkalantien liikennemäärät ei riitä tehokkaaseen "liikenneturvallisuuden parantamiseen" eli laskennalliset sakkotulot ei riitä poliisille.
Valitettavasti kun tuntuu siltä että tämän päivän nopeusvalvonnalla lähinnä haetaan sakkokiintiöiden täyttöä ja toissijaisesti valvoa liikenneturvallisuutta.

Muutenhan mm porkkalantie olisi jo aikaa sitten tolpitettu täyteen.
Nopeusvalvonnan periaatteet
Joo kyllähän asia on niin että ei tällaisia ”Teuvo maanteiden kuninkaita” voi luonnossa eikä ajoteillä vapaana pitää. Kyllä näiden paikka on suljettujen ovien takana. Uho on kova ja sitten kun sattuu niin parku vielä kovempi - tämä on niin/liian monta kertaa nähty.
Vatasen luonne mutta omat kädet
Nuo urheilu auton omistajat pitäisi käydä
jonkinlaista kurssia, ja koulutukseen
ennen kun saisivat luvan aja tollaisia
vauhti hirmuja.

Tuntuu joskus siltä että Porkkalantiestä
on tullut Suomen formularata.

Ja läheltä hiipasee asuuhan fornulakuski

siellä niemessä ainakin joskus kesäisin.
Montte - Karlo vai Monza? Kiitäväinen . . .
Valvonta kameroita Porkkalantielle !
Vousi vähän auttaa tähän kaahari ongelmaan, tai drooni valvonta?
Poliisi valvonta olisi paras keino ! Mutta , mutta .?
Ei noilla kaahajilla ole kiire minnekkään !
Tuo idiootimainen tapa ajaa yleisellä
tiellä on näyttöä siitä, että kaikki ei
ole kunnossa siellä korvien välissä .

Tuollaiselta kaahariharrastalelioilta
olisi otettava ajokortti pois.

Eivät puolhullut kuskit sopii olla liikenteessä mukana.

Varsinkin tuollaiset maanteiden
Kuninkaat.
Normaali autoilia.
Kuule Teuvo!!! Muuta sinä itse muualle ja anna asukkaiden ja muiden lakia noudattavien Kirkkonummelaisten nauttia maisemista!!! Onneksi jäi Poliisin haaviin, kortti pois ja kunnon sakot... Ihan oikein hah, hah!
Svenskatalande
Onneksi ei ole mitään asiaa ajella tuolla tienpätkällä, vaikka sinällään maisemallisesti onkin hieno ja johtaa mm. upeisiin merellisiin maisemiin.
Veikkolan kolli
Pahin oli, kun viime vuonna kaahari 51sen liikenneympyrästä lähti Porkkalantietä jalankunlu- ja pyörätietä pitkin! Oli varmaan lisäjännityksen tarvetta.
silminnäkijä
Näitä kaahareita löytyy myös Sepänkyläntieltä ja Veklahdentieltä.
Nyt parin päivän sisällä jo kaksi kaaharia ajoi vastaan vaarallisen kovalla vauhdilla. Pysyivät juuri ja juuri omalla kaistallaan mutkissa. Kyllä todella pelottaa, koska näitä ylinopeudella ajajia tulee harva se päivä vastaan. Poliiseja oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan tarvittaisiin!!
Nyt pelottaa
Hesalaisilla on aina kiire. Pakko olla ekana jos vaan mahdollista vaikka ei olisi oikeasti kiire. Sama homma helsingissä. Monet ajavat härskisti kiilaten jonon eteen, kun ajattelevat vain itseään.
Minäminä
Aamuisin tiellä vasta kaahaillaan.
Kylän mies
Toi on hyvä pätkä kokeilla autoa/moottoripyörää.Harmi kun kuski lipsahti pellolle.Ensi kerralla vähän hiljempaa siihen mutkaan.Toivottavasti autoon ei tullut vaurioita,jotta pääsee aiheuttamaan lisää vitutusta näille risupartafuturisteille sekä pyöräilijöille.Näiden kommunistien sekä svenkipellejen olisi syytä pitää turpansa kiinni ja muuttaa Ahvenanmaalle polkemaan niillä jopoillaan.
Teuvo maanteiden kuningas
Pyöräiliät ja jalankulkiat pelaavat
VENÄLÄISTÄ rulettiä, Porkkalantiellä
ja Estbyn väylällä !

Eikä ole normaali autoiliakaan turvassa
kun ne suuret kaupunkilais pojat
tulevat maaseudulle näyttämään
miten hyviä kuskeja he ovat

Ohi, vaan missä vaan ja täyttä vauhtia
vaikka ei ole kiire minnekään.
Valvonta lisättävä ! ennen kun. . . taas ------
Kortti hyllylle 5 deksi vuodeksi ja auto
valtiolle, näille kaupunkilsis jupeille !

Ehkä se kaasujalka ej ole niin raskas
seuraavan kerran kun on asia porkkalaan.
Viikonloppu valvonta lisättävä !
Niinhän se vain menee että muutaman luupään takia tuollekin tielle alkaa tulla entistä enemmän rajoituksia ja ne kameratolpatkin.
Itsekin koin muutaman kyykkypyörä-virtuoosin ohitukset Kabanovin lähellä ja konkreettiset liikenteenvaarantamiset kun he puskivat ohitse mutkissa joissa ei kerkeä vastaantulijoita näkemään ja väistämään.
Ajanut itsekin moottoripyörällä vuosikymmeniä, myös kilpaa, eikä näille älynjättiläisille heru mitään positiivista sanomista.
Eikä niille autoilijoillekaan joilla on maan tapa roikkua toisen hanurissa kiinni kilometritolkulla, säästä ja näkyvyydestä riippumatta. Kanin tavat...
Muiden huomioonottaminen on yleensäkin suhteellisen olematonta Suomessa.
Ja Porkkala saa jäädä. Pieni kivennokka. Ei ole sen väärtti että viitsii koheltajien seurassa körötellä mutkareittiä ahtaille P-paikoille ympyrää pyörimään.
Fare Well. Muualle tiet vievät.
Vakikäyttäjät ohittelevat satunnaisia ajajia peräkärryjen kanssa ja moottoripyöräilijät tarvitsevat molemmat kaistat kaahailuaan varteen.
Hurjaa peliä
Tilanne paheni kun tie sai uuden asfaltin. Eli jos haluaa ajatella positiivisesti niin nämä kuoppaiset tiet vähän kaikkialla, pitävät kaahareita poissa. Että edes yksi hyvä puoli.
Monttuisen tien varrelta
Porschea on vaikea hallita asfalttipätkillä. Ralleissakin aikoinaan vain muutama kuski saavutti menestystä mm Walter Röhl, Henri Toivonen, Björn Waldegård jne.
Koska nykykuskeilla, vaikka olisikin kukkaro kunnossa, taidot ei tunnu riittävän olisi parempi pysyä sallituissa nopeuksissa.
Forza
Suorille uudet nopeusvalvontakamerat ja ajoesteitä mutkiin.

Edelliseen viitaten Porkkalaan ja Långvikiin pitäisi ehdottomasti saada jatkossa pyörätiet vaikka osa asukkaista / maanomistajista tätä vastustaisikin. Olisi merkittävä turvallisuus ja etenkin vetovoimatekijä Kirkkonummelle. Mahdollistaisi ekologisen pyöräily -ja luontomatkailun Helsingistä- Kivenlahden kautta Kirkkonummen upeisiin luontokohteisiin. Tulijoita olisi Keski-Eurooppaa myöten ja kunta voisi profiloitua ja kerätä verotuloja / houkutella uusia asukkaita tätä kautta.

Rahat ovat kunnalla ja valtiolla tietysti vähissä. Pyörätiet Kirkkonummella ovat ala-arvoisessa ja osin vaarallisessa kunnossa. Osin tämän vuoksi pyöräilijät ovat yhä enemmän siirtyneet ajamaan ajoteillä autojen seassa ja tästä taas autoilijat eivät pidä.
Tekoja
Olis niin mukava fillaroida Porkkalantiellä, mutta sen verran on itsesuojeluvaistoa, että parempi pysyä pois. Siellä kannattais partion tutkailla 24/7.
Kyläpoliisi
Kuvatkaa kaahailujoiden rekkarit, jos vaan ehditte! Sitten ilmoitus Poliisille.. Ehkä tepsisi?
Linnaa vaan näille pelleille!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä