(17) kommenttia

Pk-seudun rajoitukset jatkuvat entisellään – Kirkkonummella tartuntatilanne kehyskuntien rauhallisin

Koronaepidemian aiheuttamat rajoitustoimet jatkuvat pääkaupunkiseudun kaupungeissa ainakin tammikuun loppuun. Päätös rajoitusten jatkosta tehtiin tiistaina.

Nykyiset rajoitukset ovat olleet voimassa kahteen otteeseen noin kuusi viikkoa ja jatkuvat siis vielä ainakin kolme viikkoa 31.1. saakka.

Myös Aluehallintovirasto päätti tiistaina jatkaa kokoontumisrajoituksia tammikuun loppuun Uudellamaalla. Kaikki yli 10 henkilön yleisötilaisuudet ja kokoukset on kielletty. Päätös koskee kaikkia Uudenmaan kuntia.

Kirkkonummella ei olla tehty vielä uusia omia päätöksiä, jotka ovat käytössä ensi maanantaihin (10.1.) saakka. Kunnalta odotetaan omia ratkaisuja viimeistään viikon lopulla.

Koko Helsingin seudulla tartuntaluvut ovat olleet laskussa viime viikkoina.

Suuri epävarmuus liittyy kuitenkin testauksiin, joita on tehty joulun ja uudenvuoden aikana selvästi vähemmän kuin aiemmin.

Joillakin alueilla testausmäärät ovat HUS:n mukaan pudonneet jopa neljäsosaan joulunalusaikaan verrattuna, joten piileviä tartuntoja on todennäköisesti aikaisempaa enemmän.

Kirkkonummella tartuntatilanne on ollut varsin rauhallinen ja selvästi parempi kuin esimerkiksi Espoossa ja Helsingissä.

Myös kehyskunnista Kirkkonummen suhteelliset tartuntamäärät ovat Mäntsälän ohella kaikkein pienimmät.

Kirkkonummella on todettu viimeisen 14 vuorokauden aikana THL:n tilaston mukaan 12 uutta tartuntaa, se on yli puolet vähemmän kuin kahden edellisen viikon aikana.

Kirkkonummen ilmaantuvuusluku (tartunnat/100 000 asukasta) on noin 30, kun taas edeltävät kaksi viikkoa näyttivät lukua 72.

Espoossa asukaslukuun suhteutettu luku on nyt 98 (134) ja Helsingissä 150 (221).

Vihdissä ilmaantuvuus on kahden viikon ajalta 34, Nurmijärvellä 46, Tuusulassa 38, Keravalla 91 ja Järvenpäässä 56.

> Kirkkonummi jatkaa omia rajoituksia ja suosituksia tammikuulle – julkiset tilat pysyvät kiinni (Viisykkönen 16.12.)

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Juurikin näin, nyt kun onj lunta niin hiihtäminen ja mäenlasku on erittäin hyvä liikuntamuoto:)
Trixi
Vanhemmat! Keskittykää lapsiinne ja harrastakaa niiden kanssa ihan itse, niin ei tarvitse kaikkea valittaa. Missään ei sanota tai olisi selvää että jonkun muun pitäisi aina järjestää jotain. Ottakaa aika itseltänne lastenharrastuksiin lopettamalla kaikenlainen turha someilu ja median ja muiden ihmisten seuraaminen (kyttääminen). Ilman niitä pärjaa vallan hyvin.
Vanhanaikainen
Pulkkamäkeen ja hiihtämään ja nauttimaan talvesta.
Miksi tunkea sisälle.
Järki hoi
Tapauksia on ollut vähän koska lapset ja nuoret eivät ole kulkeneet laumoina tautia levittämässä. Suosittelen etäopiskelua joka ikäluokkaan, se toimi keväällä, miksei nyt? Eikö vanhemmat jaksa huolehtia omista lapsistaan?
Anonyymi
Maskiton-paluuta normaaliin entiseen ei ole.. Koittakaa nyt tajuta tämä! Tuskin kukaan haluaa samaa tilannetta kuin monessa muussa maassa, jossa kuolee tuhansia ihmisiä?? Minä en ainakaan! Joten laitapa maski naamaan julkisissa tiloissa ja noudata ohjeita..
Maskit
Syksyllä lapsilla ja nuorilla Kirkkonummella olleet tartunnat tulivat kodin ulkopuolelta vain harrastustoiminnasta ei koulusta. On perusteltua pitää pukkarien ovet kiinni.
Uudesta muunnoksesta ei tiedä
Mitä enempi tätä miettii, sitä vähemmän tässä on tolkkua. Vain joillekin vaarallisen viruksen sekä mahdollisten (huom. mahdollisten) sairaaloiden kuormittumisen varalta ollaan valmiit rajoittamaan ihmisten perusoikeuksia, elinkeinonvapautta ja kaiken kukkuraksi vielä lasten ja nuorten elämää! Tämä tulee kostautumaan lasten ja nuorten pahoinvointina, syrjäytymisenä ja ties minä. Ja koko ajan HUS:n johto huutaa mediassa naama punaisena mitä ei saa tehdä. Hoitaisivat työnsä eli sairaat. Ei tässä voida ajatella pelkästään miltä asia näyttää sairaaloiden näkökulmasta. Näitä viruksia tulee ja menee ja tällä menolla ollaan rajoitusten kanssa naimisissa vuosikausia. Normaali elämä takaisin, hysteria seis!
Maskiton
Lapset voi käydä koulussa ja olla siellä monta tuntia per päivä, mutta ne osin samat lapset ei saa harrastaa yhdessä muutaman tunnin viikossa. Mikä järki.

Korona menee sillä ohi, kun kukaan ei mene testeihin. Kuten jo aiemmin uutisen kommenteissa todettua, median lietsomaa hysteriaa reilusti mukana. Toivottavasti ei vaikuta Kirkkonummen päätöksiin.
Tove
Harrastakaa vanhemmat itse jälkikasvu ne kanssa.. Ei kaikkea tarvitse ulkoistaa, vai mitä???
Vanhemmat liikkumaan..
Samaa mieltä lasten harrastusten kanssa, pitäisi saada heidän taas takaisin harrastamaan. Monella pitkät tauot tekee sen, että harrastus tippuu kokonaan pois. On jo nyt liikaa, vain koneen ääressä iltaisin istuvia lapsia!
Lapset tarvitsee ohjattua toimintaa!
Niin kyllästynyt-enää ei ole paluuta entiseen! Pandemiat seuraavat toisiaan ja vain edesvastuuttomat menevät kuin mitään ei olisi tapahtunut.. Ei se mitään, jos se iskisi niiden omaan nilkkaan mutta usein muut kärsivät näistä koronankieltäjistä!!
Rajoitukset peukku
Niin kyllästynyt-enää ei ole paluuta entiseen! Pandemiat seuraavat toisiaan ja vain edesvastuuttomat menevät kuin mitään ei olisi tapahtunut.. Ei se mitään, jos se iskisi niiden omaan nilkkaan mutta usein muut kärsivät näistä koronankieltäjistä!!
Rajoitukset peukku
Voisi aikuisetkin harrastaa, ainakin pienissä ryhmissä. Alle 10 henkeä suuressa tilassa, mitä vaaraa siitä olisi kenellekään? Mutta ei mitään - tällä tyhjyydellä on vaaraa monelle.
Henkistä hyvää myös
Ei nuolaista ennenkuin tipahtaa! Ei ennen niin sanotun jouluajan lomien loppua kannata tehdä helpotuksia, koska tulossa ovat vasta kotiin lapinmatkailijat tällä viikolla kierroksiltaan. Kaiketi lisänä vielä mummot ja vaarit jotka eivät ole jaksaneet noudattaa sääntöjä etteivät olisi menneet laspensa ja lastenlasten tapaamisiin pyhien aikana. Heitä riittää aivan varmasti.
Aika vasta näyttää missä jatkossa mennään.
Rispa
Samaa mieltä nimimerkin Harrastukset auki -nimimerkin kanssa. Jos ihmiset vaan nyt eläis ja joka tulee sairaaksi, menee lääkäriin, niinkuin ennenkin. Sairaita kyllä saadaan mahdottomalla testausmäärällä testaamalla testillä, joka antaa suuren osan vääriä tuloksia ja pelkoa lietsomalla.
Median hysterisointia.
Niin kyllästynyt
Lasten harrastukset ok, muita rajoitettava kuten kapakat kiinni! Eiköhän tautitilanne realisoidu 1-2 vkon sisällä, kun Lapin matkaajat ja lomalaiset saavat tartunnat nousuun. Tilanne jatkuu kuukausia, turha luulla muuta.
Rajoitukset jatkuu...
Toivottavasti Kirkkonummi tekee OMAT ratkaisut eikä seuraa sokeana pk-seutua. Meidän kunnan lapset ja nuoret tarvitsevat jo nuorisotilat auki & harrastusmahdollisuudet kunnolla avatuksi! Lapset pitää saada harrastusten pariin ja pois kaduilta! Onko tartuntoja ollut noin 15 2vk aikana? Ja kuinka monta lapsilla?
Harrastukset auki!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä