(2) kommenttia

Päätös on tehty: Kirkkonummen bussit ajavat Matinkylään ainakin lähivuodet

Matinkylän bussiterminaali on Kirkkonummen linjojen päätepysäkki, mutta saattaa vaihtua lähivuosina Espoonlahteen.

Kirkkonummen bussien päätepysäkki pysyy Matinkylän bussiterminaalissa Ison Omenan yhteydessä näillä näkymin vuoteen 2025 saakka.

Metron jatkeen valmistuminen Kivenlahteen muuttaa bussilinjoja Etelä-Espoossa. Samalla on mietitty, ajavatko Kirkkonummen bussit jatkossa Matinkylään vai Espoonlahden metroaseman uuteen bussiterminaalin.

HSL:n hallitus päätti tiistaina, että Kirkkonummen bussilinjaston päätepysäkki on toistaiseksi edelleen Matinkylässä.

Asiaa mietitään uudelleen, kun metroliikenne Kivenlahteen alkaa parin vuoden kuluttua.  

Alkuperäisenä ajatuksena on ollut, että Kirkkonummen bussit ajavat Kivenlahden metroaseman vierestä, jolloin bussista voi vaihtaa metroon joko Kivenlahdessa tai Espoonlahdessa.

Kirkkonummen bussilinjaston lopullisissa ratkaisuissa joudutaan odottamaan Kivenlahden metrokeskuksen valmistumista. Kokonaisuudessaan metrokeskuksen arvioidaan olevan valmis vuonna 2025.

Itse metroasema otetaan käyttöön silloin, kun metroliikenne alkaa, mutta ympärille rakennetaan muutakin.

Metroliikenteen alkaessa Kivenlahdentien sisäänkäynti ei vielä ole matkustajien käytössä alueen muusta rakentamisesta johtuen.

Sisäänkäynti on samalla kohtaa, jossa Kirkkonummen bussien on tarkoitus pysähtyä, jos ne ajavat Espoonlahden terminaaliin.

> HSL säästää bussiliikenteessä koronatappioiden takia – Kirkkonummellakin harvennetaan vuoroja (Viisykkönen 4.5.)

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Helsinkiin joidenkin vuorojen tulisi mennä suoraan, että pääsisi huonosti liikkuvatkin matkustamaan ilman älyttömiä vaihtoja.
Raimo A Remes
Ymmärränkin oikein? Siis alkuperäinen ajatus olisi ollut, että bussit ajavat Kivenlahden aseman vierestä Matinkylään, jolloin vaihtaa voi kummassa vaan? Eli sen sijaan, että ajaisi moottoritietä suoraan Matinkylään, loukattaisi Kivenlahden kautta, jolloin matka-aika Matinkylään pitenisi entisestään? Toivottavasti ei noin.
Edelleen omalla autolla?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä