(6) kommenttia

HSL säästää bussiliikenteessä koronatappioiden takia – Kirkkonummellakin harvennetaan vuoroja

HSL:n matkustajamäärät ja tulot ovat koronakurimuksessa vähentyneet merkittävästi. Kuntayhtymä joutuu etsimään uusia säästöjä ensi syksystä alkaen.

Matkustajamäärät ovat edelleen rajusti pienemmät vuoden takaiseen verrattuna.

Keskimäärin puolet matkustajista on kadonnut HSL:n liikenteestä. Pudotus on 40-60 prosentin välillä liikennemuodosta riippuen.

Ensisijainen säästötoimenpide on se, että HSL pyrkii hyötymään bussien ajoaikojen nopeutumisesta. Bussiliikenne on nopeutunut, koska matkustajia kulkee entistä vähemmän ja muu ajoneuvoliikenne on vähentynyt.

Seuraava toimenpide on arvioida uudelleen ruuhka-aikojen liikennetarjontaa. Korona on verottanut erityisesti ruuhka-aikojen matkustamista.

On todennäköistä, että ruuhka-ajan kysyntä elpyy pandemian jälkeen hitaammin kuin muiden aikojen matkustaminen, HSL arvio.

Vuorojen vähentämisen ohella HSL:ssä on harkinnassa ruuhka-aikojen lyhentäminen. Silloin aika, jolloin bussiliikenne on tiheimmillään, olisi nykyistä lyhyempi.

HSL lupaa, ettei säästötoimet matkustajien kannalta ole rajuja, vaan palvelutarjonta pyritään pitämään hyvällä tasolla koko alueella.

Kirkkonummelle on luvassa samat säästökeinot kuin muuallakin.

Kirkkonummella kavennetaan ruuhkaliikenteen liikennöintiaikoja ja yksittäisillä linjoilla lyhennetään ruuhka-ajan tiheän liikenteen kestoa.

Käytännössä se merkitsee nykyistä harvempia vuoroja, muttei itse linjaston harventamista. Tarkempia esityksiä yksittäisistä toimista ei vielä ole kerrottu.

Bussiliikenteen karsinnalla pyritään koko HSL-alueella noin 6 miljoonan euron säästöihin.

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Ja kunta se yrittää keinolla millä tahansa saada asukkaita lisää kuntaan mutta kas kummaa, kunta jättää aina mainitsematta sen että kunnassa ei ole kunnolla toimivia bussi yhteyksiä! Kunnassa pidetään itsestään selvänä sitä että kaikilla on oma auto tai kaksi!
Muutto Helsinkiin takaisin 1.6.2021
Vähennetään viikonloppu vuoroja Pohjois- Kirkkonummella, kun ei tunnu olevan liikkumisen tarvetta.
Autoilija
Mitkä bussit jää pois kun ei nykyäänkään bussit kulje?
Överbyntie.
Ei ole ihme, että matkailijat väheni kun väkeä suorastaan peloteltiin liikkumasta julkisilla joka ei kuitenkaan pidä ollenkaan paikkaansa varsinkin kun maskipakko otettiin käyttöön. Voisi kuvitella julkisiila liikkumisen olevan edelleenkin yhtä turvallista kuin kioskilla tai lähikaupassa käynti eli asia on kvittu eli kuitti....
Uffe
Kirkkonummella ei ole toimivaa kollektiivilikenettä joten supistaminen ei tunnu missään.
Kalle Luoto
Hyvä ja ymmärrettävä päätös. Tosin supistus tosin olisi pitänyt tehdä jo vuosi sitten. Viimeisen vuoden bussit lähes tyhjinä.
Setämies

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä