(16) kommenttia

Masalan paraatipaikkaa ei päästä ihan heti rakentamaan – seurakunnat valittivat parkkipaikan liikenteestä

Uudet talot on merkitty harmaalla.

Masalan keskeisimmällä paikalla oleva mäki saa vielä odottaa uudisrakennuksia ja alueen kohennusta. Valtuusto on hyväksynyt uuden kaavan, mutta seurakuntayhtymä teki valituksen.

Kirkkonummen kunnanvaltuusto hyväksyi kesäkuussa Bjönsinmäen asemakaavan, jonka valmistelu oli laitettu liikkeelle vuonna 2013.

Alueen keskellä on Masalan kirkko ja asutusta on jonkin verran.

Näkyvin kohde on valitettavasti kuitenkin tyhjillään oleva vanha liikerakennus, jonka paikalle on asemakaavassa kaksi uutta kerrostaloa.

Kirkkonummen seurakuntayhtymä arvosteli jo vuosia sitten kaavaehdotusta siitä, että kirkko jää uusien kerrostalojen peittoon. Tätä asiaa korjattiin matkan varrella.

Seurakuntayhtymän hiljakkoin jättämässä valituksessa on puututtu kirkon edustan laajaan pysäköintialueeseen ja sen liikennejärjestelyihin, joita yhtymä ei pidä turvallisina.

Asia on ollut esillä aiemmin ja seurakuntayhtymä on huomauttanut ajoväylästä, joka kulkee asuintaloille parkkipaikan läpi.

Kaavoittajan vastineessa viime keväänä todetaan, että huoltoajo ja henkilöautoliikenne on hyvin vähäistä.

Kerrostalokorttelin jätehuolto tarkoittaa jäteauton ajoa arviolta kerran viikossa ja henkilöautoliikenne pysäköintipaikan vireisille pientaloille on hyvin vähäistä.

Hallinto-oikeus käsittelee valituksen, mikä ei tapahdu koskaan nopeasti. Normaalisti valitusprosessit kestävät 1-2 vuotta.

> Masalan nuhjuinen paraatipaikka pikku mäellä on viimein saatu suunniteltua uusiksi (Viisykkönen 17.5.2021)

(16) kommenttia
Kommentit (16)

Kommentit (16)

Nimimerkin "Anne" parvekkeelta näkymät taitavat heiketä, kun noin vastustaa :)
Sakkeus
Eikös siellä Sundsbergissä olisi tilaa vuokrakerrostaloille?
Anonyymi
Seurakuntayhtymä on oikeassa. Kukapa meistä haluaisi ongelmia takapihalleen. Kirkkonummen kunta yrittää rakentaa Masalasta Kirkkonummen omaa Kontulaa. Vuokra-asunnot ja sosiaalisesti tuettu asuminen on päätetty keskittää Masalaan. Kirkkonummen asukasyhteisöissä (some) tätä touhua on ihmetelty jo pitkään. Poliitikot tuntuvat olevan immuuneja tälle palautteelle. Motiivihan tässä on se, että herrojen ja kartanoiden takapihat pysyvät rauhallisina. Ja voidaan sidosryhmille näytellä sitten kivoja tilastoja siitä miten kiintiöt on kunnassa täytetty. En yhtään ihmettele että olla MOT ohjelmassa -> nämä hölmöilyt alkavat säännöllisesti ylittää valtakunnallisen uutiskynnyksen.
Uskomatonta touhua
Nimimerkki Anne on täysin oikeassa. Kysymys on Kirkkonummen kunnan osakasta joko tahallisuudesta tai osaamattomuudesta. Onneksi seurakuntayhtymä on nähnyt tämän kuvion jo pitkään ja laittaa näille järjen jättiläisille kapuloita rattaisiin.
X
Nimi. "Että se siitä."
Tarkoitin kauas metsään. Kilometrien päähän keskustasta.
Juudas
Miten kunta voi osoittaa tien toisen tontille ilman sopimusta?
Saako naapurin tontille rakentaa?
Mitä ihmettä, eikö seurakuntien päättäjät ole ollenkaan ymmärtäneet vanhan kansan sanontaa - Kirkko keskellä kylää-?
Trixi
Ihmettelen vain. Ennen kirkot rakennettiin paikkoihin josta oli kansalaisilla lyhyt matka kuuntelemaan sanaa. Näköjään haluavat, etteivät kansalaiset pääse lähelle kirkkoa helposti.
Make R
Vai että vähäistä autoliikennettä tonteilta Masalantielle! Omakotitonteilla on usein vähintään 2 autoa ja kun perheen nuoriso saa oman menopelinsä, cruisailu kasvaa. Päivittäiset asiointimatkat ja harrastuksiin viemiset ovat juuri lapsiperheissä huipussaan. Tämän päälle tulee vielä tietty enemmän autoliikennettä myös kahdesta uudesta kerrostalosta.
Onkohan Kirkkonummen kaavoituksessa kuultukaan segregaatiosta eli asuinalueiden erillaistumisesta?? Toiset kunnat pyrkivät estämään alueiden erillaistumista ja Masalaan sijoitetaan lähes koko kunnan tarvittava sosiaalinen asuntotuotanto! No, kunnanisät haluavat ilmeisestikin Masalan entisen maineen takaisin hinnalla millä hyvänsä.
Anne
Juudas. Silloin kun kirkko rakenettiin se oli " metsässä " Tiedän kun olin itse mukana rakentamassa sitä. Moni ihmetteli paikka silloin.
Että se siitä.
Ainakin kahden vuokrakerrostalon rakentaminen näin viivästyy, ne jotka tulisivat vanhan kaupan kohdille. Masalassa on vuokrakerrostaloja liikaa. Valituskierre saisi puolestani jatkua, jos sillä estetään vuokrakerrostalot. Kiitos seurakuntayhtymä.
Virtanen
Tämä oli viimeinen tikki. En tule astumaan jalallakaan tuohon jarruttajien yhteisöön.

Olisivat rakentaneet kirkkonsa kauas metsään niin kukaan ei olisi häirinnyt heitä.
Juudas
Tässä ei mielestäni ole kyse srk-yhtymän arvovallasta vaan oikeasti siitä, että parkkipaikan läpi kulkeva ajotie ei ole turvallisin tai fiksuin ratkaisu.
Voisiko kaavoitusvaiheessa pelata jo varman päälle, kai nyt toisenlainenkin ajojärjestely olisi ollut mahdollista?
Kaavoittajalle töitä
Ei kukaan ole estämässä vanhan K-kaupan purkamista. Kunta voi laittaa rötiskön nurin milloin vain, mutta jostain syystä ei sitä tee. Ikävää toimintaa kunnalta.
Hmmm...
Tätä tämä Kirkkonummi on, siiretään siiretään.
Ei mitään uutta.
Ikävää, että seurakuntayhtymä kokee arvovaltansa heikennystä parkkialueen ja ajoväylän takia. Tuskin vanha K-marketin purkamisen hidastaminen sitä millään tavalla edistää.
Lo47

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä