(7) kommenttia

Masalan paraatipaikka saataneen pian rakenteille ja keskellä kylää rumentava liikerakennus pois

Masalan kirkon ympäristöön on tulossa kaavaehdotuksen mukaan uusia kerrostaloja.

Masalan keskustassa jo vuosia silmään pistänyt vanha ja ränsistynyt liikerakennus poistunee viimein katukuvasta, kun alueelle saadaan voimaan uusi asemakaava.

Liikerakennuksen paikalle on suunniteltu kahta kerrostaloa. Alueen keskellä on Masalan kirkko, jota voidaan myös uuden kaavaehdotuksen mukaan laajentaa hieman.

Tavoitteena alueen suunnittelussa on ollut nostaa Masalan kirkko esille kaupunkikuvassa.

Kirkon eteen kohti Masalantietä muodostuu avara rakentamaton tila, jolle sijoitettavien autopaikkojen yli kirkkoa on pyritty saamaan näkyistä paremmin näkymään maisemassa.

Alueen kaavoitus aloitettiin jo vuonna 2013 rakennusyhtiö NCC:n aloitteesta.

Sittemmin kaavahanke jaettiin kahtia ja suunniteltiin Masalantien toista puolta, jolla on muun muassa K-market. Jo hyväksytyssä kaavassa Keskolla on mahdollisuus laajentaa myymälää.

Vireillä olevan Bjönsinmäen asemakaavan alueella sijaitsee kirkon lisäksi suojeltu Furugårdin kulttuuriympäristö.

Furugårdin pihapiirissä on säilynyt neljä asuinrakennusta, joista vanhin on Masan tilan ajoilta 1800-luvun puolivälistä. Pihapiirin omistaa kunta.

Kalliolla on lohkokivistä muurattu pyöreä tuulimyllyn pohja, jota on käytetty kastelualtaana.

Kaava-alueella asuu nyt noin 60 henkilöä. Uusien kerrostalojen myötä asukasmäärä kasvaa yli 200:n.

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti maanantaina asettaa Bjönsinmäen asemakaavaehdotuksen nähtäville.

> Seurakunta hermostui Masalan suunnitelmista – kirkko jää talojen varjoon (Viisykkönen 13.6.2016)

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Kyllä se vaan nyt on kylmä totuus, että omasta pidetään paremmin huolta, onhan siinä merkittävä summa rahaa kiinni. Nimimerkki SLF voisi kertoa minulle yhden esimerkin vuokra-asuntoalueesta, jossa ympäristöstä on pidetty paremmin huolta kuin omistusasuntoalueella. En vastusta kaikkea vuokra-asuntotuotantoa se on ihan ok kohtuudella! Mutta Masalaan ei nyt muuta nousekaan kuin vuokra-asuntoja ja se tuhoaa koko viihtyisän asuinalueen ennen pitkää.
Huijattu
Valitettavasti totuus nyt vaan on se, että sosiaalisesti tuettu asuminen tuo alueelle mukanaan valtavasti ei toivottuja piirteitä. Tästä on runsain mitoin esimerkkejä naapurikunnista ja kaupungeista. Asuinalue tulisi pitää kaikin keinoin haluttavana myös omistusasumiseen, sillä loppujen lopuksi sieltä ne veroäyrit kunnan kirstuun kilahtaa. Jos nämä maksavat asukkaat päättävät nostaa kytkintä niin Masalaan ei jää kuin lähiö sosiaalisine ongelmineen.
Näin se nyt vaan on!
Harmillista on, että halutaan vimmatusti purkaa vanhaa, historiallisia ja muutoin käyttökelpoisia rakennuksia...
Staffan
Kyllä pessimistin kommentissa on pientä realismiakin.
Entisenä Espoolaisena olen päässyt seuraamaan vastaavaa kehityskulkua mm. Leppävaarassa 90-luvun alusta. Paljon hyviäkin asioita tapahtui mutta huonojen osalta lopputuloksia voi lukea julkisista viranomaistilastoista. Ja kyllä Kirkkonummi valitettavasti on toistanut ja toistaa näitä samoja virheitä mitä muut ovat kunnat ja kaupungit ovat tehneet jo aiemmin. Jos mentaliteetti on se, että tehdään ensin ja mietitään sitten niin siitä ei hyvä heilu. Kirkkonummen osalta tilanne se, että 100 km:n säteellä asuu 1,2 miljoonaa ihmistä ja pari bussilastillista tulee lisää joka päivä maakunnista. Väestöpaine ja hyvien yritysten halukkuus tulla Kirkkonummelle kasvaa koko ajan halusimme tai emme. Kivenlahti on kohta rakennettu Länsiväylän suunnalla täyteen ja Veikkolaan tulossa raideyhteys jne, jne. Asioita voi tässä tilanteessa tehdä myös harkiten ja maltilla. Ja kyllä sinne Luoman pellolle tulijaa ja kiinnostunutta riittää jatkossakin siitä ei kannata olla huolissaan - tuli sinne varikko tai ei.
Elämä on ...
"Pessimistikin pettyy" kaverilla on ilmeisesti käsite, että vuokralaiset ovat alempaa kastia kuin osakkeen omistajat, eli huomattavasti huonompia ihmisiä, käsittämätöntä, että jollain on tuollainen luokkajako vielä 2020 luvulla. Olen "Keijon" kanssa aivan samaa mieltä, että hyvä asia nämä uudet talot, samoin kannatan tuota junavarikkoakin, lisää työpaikkoja Kirkkonummelle.
SLF
No nyt on katkeraa kommenttia. Tämä kunta tarvitsee veronmaksajia ja niitä saadaan kun rakennetaan asuntoja. Kerrostaloon on helppo asuttaa paljon ihmisiä lähelle palveluita.
Keijo
Masalan vuokrakasarmeille tulossa siis täydennystä. Kunnalla taas ketunhäntä kainalossa - ei kahta sanaa. Tähän kun vielä laitetaan parin kilometrin pätkä ruosteisia junavaunuja Luomasta -Masalaan peltomaisemaa kaunistamaan niin ”mestariteos” ja ”puutarha” kaupunginosa nimeltä Masala on valmis. Vihreät taputtaa karvaisia käsiään ja keskusta monumentteineen pysyy rauhallisena.
Pessimistikin pettyy

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx