(18) kommenttia

Masalaan rakennettiin toriaukio, mutta tori se ei ole, eikä kauppaa voi harjoittaa

Masalan Tinantori sijaitsee S-marektin takana.

Masalassa rakennetaan kiivaasti ja keskusta-alue muuttuu yhä kaupunkimaisemmaksi. Perinteinen tori puuttuu, vaikka paikka sille olisi.

Keskelle Masalaa S-marketin taakse kaavoitettiin ja rakennettiin pieni avoin alue, josta on toivottu taajaman keskusaukiota.

Alue ristittiin Tinantoriksi. Sitten on herännyt ajatus, voisiko aukiolla toimia myös tori myyntikojuineen tai -pöytineen.

Asiaa on yhdyskuntatekniikan lautakunnan pyynnöstä selvitetty ja vastaus on yksiselitteinen.

Alue on merkitty viereisen asuinkiinteistön pelastustieksi, jonka on hyväksynyt pelastuslaitos ja Kirkkonummen rakennusvalvonta.

Viralliselle pelastustielle ei voi tavanomaista toritoimintaa sallia, määräyksissä todetaan.

> Masalan uuden keskuksen rakentaminen pääsee alkuun − torin laidalle 8-kerroksinen maamerkki (Viisykkönen 30.11.2018)

Kirkkonummella on vain kaksi yleistä torialuetta: Kirkkotori keskustassa ja Veikkolassa Koskentori, joilla perinteistä toritoimintaa voi harjoittaa kunnan luvalla.

Kauppakeskus Kirsikan pihalla oleva Limnellin aukion kaupallinen käyttö on sallittu vain viereisessä kiinteistössä sijaitseville yrityksille.

Kirkkonummen kunta uusi torisääntönsä vasta viime kuussa.

Kahdella torilla kausi- ja vuosipaikan haltijat saavat harjoittaa toritoimintaa kunakin arkipäivänä ja lauantaisin klo 8.00-17.00. Kesäkaudella 1.4.-31.10. torikauppaa saadaan harjoittaa tiistaisin ja torstaisin myös klo 17.00-20.00

Torivalvojaa ei enää ole, eikä päiväpaikkoja vuokrata.

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Tuntuu siltä kuin kaikki tänne kirjoittavat olisivat itse oikein mallikansalaisia.Oikein hykerrellään sillä,kun jollain menee hieman lujempaa ja pidetään hauskaa.Eivät kaikki ole neljän seinän sisällä nyhjöttäjiä.Tunnetusti parhaat päättäjät löytyy torikahviloista,uimahallin saunanlauteilta ja viisykkösen keskustelupalstalta.
voi voi
Asemalla ja valoristeyksessä olisi pari pyöräkatosta vois viedä vaikka Masalaan niissä ei ole vielä pyöriä näkynyt.
Turhakkeet
Minä jalkauduin kirjasto- ja kauppa-asioille maanantaiaamuna keskustan torituntumaan. Hallitsevana maisemassa vajaan kymmenen hengen porukka . Puolittivat pillereitä muurien päällä ja huuhtoivat kaljalla alas. Säälittäviä ihmiskohtaloita kyllä ja erilaisia toimia varmasti tarvitaan. Mutta kyllä näin avoin päihdekäytös ja meno myös monia sivullisia pelottaa.
Väistelevä
Ja nyt keskustaan suunnitellaan vastaavaa. Isoja kerrostaloja ilman parkkipaikkoja = pieniä yksiöitä ja kaksioita. Eli ei perheasuntoja. "Pikkukaupunkimainen torialue" = varjoisa pimeä tunneli, jossa ei todellakaan tulla järjestämään mitään toimintaa ja tulla viihtymään.

Näitä ikuisen vapun aukioita alkaa olla Kirkkonummella jo liikaa. Keskustan torilla ja tapulin rappusilla, Kauppakeskus Kirsikan aukiolla ja Kirsikkapuistossa sekä Masalan keskustassa. Miten Veikkolassa?

Kunta ja paikalliset yritykset eivät myöskään satsaa mitenkään ympäristöön. Kesäistutukset loistavat edelleen poissaolollaan. Kukapa karussa ympäristössä haluaisi aikaa viettääkään.

Käyvätkö päättäjät koskaan jalkautumassa kunnan yleisillä alueilla katsomassa menoa ja toimivuutta?
Rapautuva lupaus
Kirkkonummen tulisi löytää joku hyöty näistä tenutoreista- esim kuljettaa päiväturisteja bussilla katsomaan syrjäytyneitä ihmisiä
Spiritus fortus
Oli kallis ja ei voida käyttää, mutta onhan siinä juopoille hyvä mellastus paikka.
Mally
Sama laulu viikosta toiseen.Nyt on kesä,antakaa ihmisten iloita.Kyllä talvi taas hoitaa enimmät kuleksijat kulmilta.
Suomessa on vielä onneksi vapaa kokoontumisoikeus,olkaamme siitä iloisia.
voi voi
Kyllä on keskustassakin melkonen tenutori on se melkosta katsottavaa kyllä pitäisi jollain luudalla lakaiata.
Tenu.Tori.
Nimimerkki Anne on oikeassa.

Nämä kaupunkisuunnitteluun liittyvät jatkuvat sarja epäonnistumiset ja tietoiset vahingolliset päätökset tulevat todella kalliiksi veronmaksajille ja Kirkkonummelle, joka on jo nyt yksi Suomen velkaisimmista kunnista. Valitettavasti ainoa pureva lääke tähän on henkilöiden vaihtaminen tai lahjoittaminen Kauniaisiin -> siellä vielä talous kestää tällaista hölmöilyä.
Pappa betalar
On hyvä että Masalassakin on noita toritaiteilijoita keskustan torilla niitä kyllä huutaa ja soittaa musiikkia ohi ei uskalla kulkea eikä sinivuokkoja ei kyllä näy.
Anonyymi
Todella epäammattimaista suunnittelua täällä Kirkkonummella! Nyt veronmaksajat ovat kustantaneet pussikaljaporukoille kesäolohuoneen. Siinä on tosiaankin "elävää keskusta", jota asukkaille aikoinaan luvattiin. Tusen tack! Ja kaiken kukkuraksi kaikki kerrostalotontit menivät vuokrayhtiöille, joissa ei ole perheasuntoja lainkaan! Täällä Kirkkonummella edistetään asuinalueiden segregoitumista, kun pitäisi toimia aivan toisin!
Anne
Tämä tori on menossa samaan suuntaan kuin Helsingin kurvissa oleva tori. Jonkinlainen roti se pitää olla kaljan juomisessakin yleisellä paikalla. Tähän pitää puuttua heti, toivottavasti virkavalta puuttuu siihen kovalla otteella, tämän hetkinen tilanne ei ole hyväksi muille toria käyttäville.
Okkim 54
Kyllä siellä ilmeisesti kauppaa käydään…
Ilman myyntikojuja
Tuo Tinantori on hyvä, tinoissa puolet porukasta
HT
Tinatori = Tenutori. Aivana karsea paikka jopa lounasaikaan keskellä viikkoa.
Frankfurt
”Ullatus” ja mahdollista vaan Zyrkkanummella. Kyllähän tuo ns. pelastustie on nykyisin S-ryhmän / kaupan ylläpitämä ulkoilma terassi ja painistadion. Masalan kaavoitus jatkaa jo Kirkkonummen keskustasta tuttua epäonnistumisten sarjaa. Aikanaan kun kaavaa esiteltiin kunnan toimesta niin luvattiin omistusasumiseen perustuva puutarha kaupungin-/kunnan osa mutta tulikin vuokrakasarmi. Päättäjät ja kunnan arkkitehdit pitäisi ilman muuta saada vastuuseen näistä veiveistään. Tuo Tinantorin torialue olisi pitänyt rakentaa S-marketin toiselle puolelle heti alkujaan. Nykyinen Bar Daltonin talo tulisi purkaa pois - se jo yksistään rauhoittaisi alueen.

Kirkkonummen poliitikot eivät kuitenkaan uskalla moista vaatia, koska yksi omistajista on paikallinen heidän suosimassa mediatalo?

Masalassa on alueena paljon potentiaalia mutta sitä ollaan tuhoamassa nykyisillä ja jo tehdyillä päätöksillä. Masalan ja Kirkkonummen keskustaan liittyvien päätöksien osalta on erityisen vaikea ymmärtää sitä, että vaikka on selvästi nähtävissä että tietyt ratkaisut johtavat 100%:n huonoon tai haitalliseen lopputulokseen niin niitä ei tietenkään korjata tai muuteta vaan päinvastoin yleensä vaan vahvistetaan samaa ongelmiin johtavaa toimintamallia. Sitten on tämä poliittisten päättäjien jeesustelijoiden ja hännystelijöiden joukko joka vielä aina yltiöpositiivisesti jaksaa puolustaa näitä hölmöilyjä vaikka heidän kukkarossaan poltetaan heidän silmiensä edessä verorahoja kiihtyvällä tahdilla.
Miksi?
Voi kurja. Minä odotin että "torilla^ olisi kivaa kesä toiminta muuta kun kaljan juonti.
Masalan asukss.
Taas tätä samaa säätöä Kirkkonummella... Tehdään ja sitten vasta mietitään mitä tuli tehtyä:(
Rahaa palaaaa..

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä