(7) kommenttia

Masalan uuden keskuksen rakentaminen pääsee alkuun − torin laidalle 8-kerroksinen maamerkki

Tinanpuiston uuden alueen alanurkkassa on pieni torialue. (kartta: Kirkkonummen kunta)

Masalaan suunniteltu uusi keskus ja torialue alkavat pian rakentua. Maamerkiksi tulee 8-kerroksinen asuinkerrostalo.

Pääosin joutomaana ollut Tinanpuisto kaavoitettiin pari vuotta sitten, ja kunnallistekniikkaa on alueelle rakennettu viime vuodesta.

Kirkkonummen rakennuslautakunta myönsi tällä viikolla rakennusluvan kerrostalolle, joka nousee alueen nurkkaan uuden Tinantorin laidalle.

Tontille toteutetaan Avara Oy:lle vapaarahoitteinen vuokrakerrostalo, jolle nyt on siis myönnetty rakennuslupa.

Kerrostalon rakentaminen aloitetaan Avaran rakennuttajapäällikön Mika Toikan mukaan pian sen jälkeen, kun kaikki lupa-asiat ovat kunnossa.

Avara hallinnoi koko maassa noin 7 500 vuokra-asuntoa, joista osa on vapaarahoitteisia ja osa kohtuuhintaisia ARA-asuntoja. Kirkkonummellakin on ennestään Avaran vuokra-asuntoja.

Masalan kohteeseen on tulossa 65 vuokra-asuntoa, jotka ovat pääosin pienehköjä. Alakertaan tulee lisäksi 150 neliötä liiketilaa.

Itse rakennus on kaksiosainen, toinen osa on 8-kerroksinen ja toinen 6. Talon ylimpään kerrokseen on suunniteltu saunatilat, joista avautuu näkymät yli Masalan.

Talo on kiinni uudessa Tinantorissa, josta on kaavailtu Masalan uutta pientä keskusaukiota.

Tinantorin toiselle puolelle Masalantien varrelle on kaavoitettu liiketalo, jonka tonttia kunta on yrittänyt myydä.

Neuvotteluja on käyty rakennuttajien kanssa. Varuboden-Osla on kertonut olevansa kiinnostunut avaamaan uudessa liiketalossa S-Marketin.

Kunnan omistamalle Kirkkonummen Vuokratalot Oy:lle on varattu Tinanpuiston alueelta kaksi kerrostalotonttia. Yhtiö kaavailee tonteille puukerrostaloja, joihin tulee vuokra-asuntoja.

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Todellakaan emme mitään vuokrataloja tänne toivoisi. Miksi ei kehitettäisi kivaa kylämäistä tnnelmaa paremmilla vaihtoehdoilla.
Kotoisa
Yritetäänkö saada Masalaan oma slummi?
Kitwe
Olemme asuneet täällä Masalassa nyt kuusi vuotta, kovin vähän täällä on kännikaloja ja muita epämääräisiä tyyppejä, verrattuna Leppävaaraan jossa ennen asuimme.
Mellu
Tomppa, se on juuri näin! Harmi, että Masalan maamerkiksi kaavailtu "tornitalokin" menee vuokra-asunnoiksi. Tiedän useita perheitä, jotka olisivat halunneet ostaa uuden kodin tästä talosta. Eikö kunta älyä myydä kerrostalotonttejaan ns. kovan rahan omistusasunnoille ?? Siitähän tulisi kassaan paljon enemmän rahaa kuin yksittäisistä omakotitonteista konsanaan.
Anne
Hienoa, Masala on varsin hyvä asua hyvien kulkuyhteyksien ja muiden palveluiden vuoksi ja kerrostaloasuminen on nykyaikaa mahtavien naapureiden kera...
Jess:))
Ja kuka haluaa Masalaan missä on juoppoja ja muita häiriköitä? Ensin tehdään vuokrataloja ja sitten asumisoikeustaloja tämän lisäksi tehdään kovanrahan kerrostaloja johon ihmiset muuttavat ja huomaa että takapihalla ei voi muuta pitää kun ilmaa.
Ei tule asukkaita ei.
Mikä ihmeen hinku on rakentaa vimmalla vuokra-asuntoja? Jos me halutaan kuntaan suurempia verotuloja (parempia veronmaksajia), niin omistusasuntoja lisää ja paljon. Pölhöläisiäkö me olemme?
Tomppa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä