(1) kommentti

Långvikin hotelliyhtiö hakee etäisyyttä Venäjän oligarkkiperheestä – pääomistaja siirtyy syrjään

Långvikin kokous- ja kylpylähotellitoimintaan hoitavan yhtiön omistuksessa on tapahtunut muutos. Venäjä-suhteistaan aiemmin tunnettu pääomistaja siirtyy sivuun.

Hotellitoimintaa pyörittävä Ryokan Oy kertoi perjantaina, että yksi sen omistajista Auvo Niiniketo luopuu hallitustehtävistään sekä muista sidonnaisuuksistaan yhtiöön.

Niiniketo on ollut Ryokan suurin yksittäinen omistaja. Hänet tunnetaan takavuosilta suhteistaan Långvikin kiinteistön omistajasukuun Rotenbergeihin.

Långvikin hotellitoimintaa on pyörittänyt yli kuusi vuotta suomalainen Ryokan Oy, joka kertoi toissa viikolla, ettei sillä ole mitään yhteyksiä Rotenbergeihin eikä se ole maksanut vuokraa kiinteistöstä omistajilleen vuosikausiin.

Kiinteistö omistaja on aiemmin ollut Rotenbergien Tanskarlan Centrum Oy, joka on poistettu jo toissa vuonna Suomen yritysrekisteristä.

> Ukrainan sota ei ole tuonut muutoksia Långvikin liiketoimintaa – venäläisestä kiinteistön omistajasta ei ole tietoa (Viisykkönen 8.3.2022)

Ryokan Oy tiedotti perjantaina nettisivuillaan, että se on yhdessä Suomen viranomaisten kanssa käynnistänyt selvityksen toimenpiteistä, joilla kiinteistön omistus saadaan uudistettua ja palautettua jälleen Euroopan Unionin talousalueelle läpinäkyvällä tavalla.

Niiniketo katsoo tiedotteessa, että vaikka hän on toiminut täysin viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti, niin asian saama negatiivinen ja jopa asiaton julkisuus on kohtuuttomasti vaikeuttanut henkilökunnan työtä ja yhtiön toimintaa.

Niiniketo toivoo, että hänen päätös siirtyä syrjään yhtiön omistuksetsa omalta osaltaan antaisi Långvikin henkilökunnalle työrauhan ja hallitukselle paremmat toimintamahdollisuudet.

 

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Mielenkiintoista kun Suomen ja Venäjän vaikutusvaltasimmat tahot käyvät omaa piensotaansa Långvikissa.
Syöttöporsaan hallintoalamainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä