(8) kommenttia

Lähes 50 milj. euron hyvinvointikeskus haluttaisiin myydä nopeasti sijoittajille – kunta uskoo saavansa voittoa

Kesän aikana valmistuva hyvinvointikeskus on päätetty ottaa käyttöön 1.12.

Tänä vuonna valmistuvan Kirkkonummen uuden hyvinvointikeskuksen myyntiä on valmisteltu ja arvoitu sen kannattavuutta kunnalle.

Lähes 50 miljoonaa euroa maksava uusi kiinteistö siirtyy joka tapauksessa kunnalta vuokralle uudelle hyvinvointialueelle ensi vuoden alussa, kun sote-uudistus astuu voimaan.

Kirkkonummen kunnassa on selvitetty kiinteistön myyntimahdollisuuksia talven aikana.

Selvityksen mukaan sijoittajat ovat kiinnostuneita Kirkkonummen hyvinvointikeskuksen kaltaisista kiinteistöistä, joita uusi hyvinvointialue vuokraa mahdollisesti hyvin pitkäksi aikaa.

Hyvinvointialueet vuokraavat ensi vuoden alusta myös ulkopuoliset, kuten sijoittajien omistamat sotekiinteistöt automaattisesti ainakin kolmeksi vuodeksi.

Espoon kaupunki teki kuluneena talvena onnistuneet kiinteistökaupat, kun se myi Espoon sairaalan rakennuksen sijoittajille.

Myös Kirkkonummen kunnan selvityksen mukaan hyvinvointikeskuksesta saataisiin todennäköisesti voittoa.

Kiinteistö on rakennettu kunnan ottamalla velkarahalla, ja onnistuneella kaupalla voitaisiin kuitata kunnan mittavaa velkataakkaa.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsittelee hyvinvointikeskuksen myyntiasiaa ensi maanantaina.

> Espoo tekemässä hyvän tilin sairaalan myynnillä – sijoittaja on ostamassa kiinteistön 300 miljoonalla (Viisykkönen 5.1.2022)

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Ollako vaiko eikö olla ,siinäpä pähkinä poliitikoille.Vuokraamalla tilat hva:lle tulisi tuloja(ehkä).Myymällä sijoittajille voitaisiin maksaa velat pois ja siten helpottaa kunnan kassaa.Teet niin tai näin aina teet väärinpäin.
EI oo helppoo
Odotetaan nyt seuraavat valtakunnalliset vaalit ensin.Kokoomushan on luvannut vesittää koko Soten, kun pääsevät taas valtaan.
suomi nousuun
Ensin rakennetaan ja sitten myydään. Hullua touhua. Sen ostanee joku ulkomaalainen pääomasijoittaja ja rahastaa kunnalta/hyvinvointialueelta kovan hinnan. Sellaista hölmöläisen politiikkaa täällä tehdään. Sapettaa nämä Kirkkonummen jutut välillä
Tero
Eihän hyvinvointialueen tarkoitus ole ostaa yksityisiä tiloja! Joten myös sijoittajilla on riski hankkia tämä kiinteistö! Nyt kunta liikkuu suurten riskien edessä!
Ossi Heinonen
Ei kunta maksaisi mitään, hyvinvointialue sen maksaisi. Kyllä se kunnan kannattaa ehdottomasti myydä, muuten saavat pyörittää sitä tappiolla hyvinvointialueelle.
Ei tämä kunnalle jää kuitenkaan.
Kunta uskoo saavansa voittoa ?

Kuka niin pöljä ostaja olisi , että ostaa kohteen tappiolla.

Kunta maksaa raskaasti vuokrissa ostajan pääomalle tuhdin tuoton


Nyt kun inflaatio laukkaa niin pääomat on syöty hetkessä kun se tuossa rakennuksessa pelkästään inflaation aikana kasvaa.Tässä kunnassa ei taloutta ymmärretä
Joopa, joo ja ollaan itse vuokralla kalliilla rahalla??
Järkee??
Eihän näissä ja sähköverkoissa sun muissa ole järjen häivääkään antaa sijoittajien määritellä käytön hinnat. Omille nilkoille tulee vaikka hyvältä aluksi vaikuttaakin.

Perusinfra on oltava omissa käsissä.
Roope Jansson

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä