(5) kommenttia

Espoo tekemässä hyvän tilin sairaalan myynnillä – sijoittaja on ostamassa kiinteistön 300 miljoonalla

Espoon sairaala valmistui Jorviin vajaat kolme vuotta sitten. (kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy)

Espoon kaupunki on sote-uudistuksen alla hieronut kauppoja Espoon sairaalasta, joka toimii myös Kirkkonummen terveyskeskussairaalana.

Espoo tiedotti keskiviikkona, että sairaalakiinteistöstä on tehty esisopimus Lähi Tapiolan kiinteistösijoitusyhtiön kanssa.

Kauppahinta on 295 miljoonaa euroa, johon sisältyy myös rakennuksen maanvuokrausoikeus vähintään 20 vuodeksi.

Kauppa toteutuu, jos Espoon kaupunginhallitus hyväksyy sen. Asia on esillä 10.1. Sairaalan toiminta jatkuu ennallaan kaupasta huolimatta.

Espoo on kaupitellut aiemmin viime syksynä sairaalakiinteistön omistavaa yhtiötään. Tarjouksia tuli kymmenen, joista toiselle kierrokselle pääsi kuusi.  

Myyntikohteesta oltiin erittäin kiinnostuneita kansainvälisestikin.

Ostotarjouksen tehneessä LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:ssä sijoittajina ovat Keva, LähiTapiola, Valtion eläkerahasto, Kirkon eläkerahasto ja Eläkekassa Verso. 

Espoon kaupungin sairaala otettiin käyttöön vajaat kolme vuotta sitten.

Rakentamiskustannukset kasvoivat alkuperäisestä. Espoon valtuusto hyväksyi lopulta kattohinnaksi kiinteistölle 175 miljoonaa euroa.

Lopullinen hinta ei ole vielä tiedossa, koska kaupunki kiistelee loppulaskusta rakennuksen urakoitsijan kanssa.

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornos (kok.) pitää sairaalan myyntiä järkevänä espoolaisen veronmaksajan kannalta.

Kauppahinta on Vuornoksen mukaan ylittämässä merkittävästi sen, mitä sairaalan rakentaminen maksoi.

Myyntituloilla Espoo aikoo vähentää velkataakkaansa.

Sijoittajat ovat olleet kiinnostuneita tiettävästi ympäri Suomea varsinkin uudehkoista sote-kiinteistöistä, jotka siirtyvät vuoden kuluttua uusille hyvinvointialueille.

Kirkkonummen kunnalle valmistuu tänä vuonna uusi hyvinvointikeskus, jonka kustannukset nousevat kaikkinensa noin 50 miljoonaa euroon.

Kirkkonummen kunta ei ole kertonut, onko kiinteistön myynnistä käyty neuvotteluita.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Tähän liittyy satavarmasti soteuudistukseen liittyvää matematiikkaa jolla kustaan länsi-uudenmaan (Ei espoon) veronmasajaa jälleen silmään. Uusi omistaja voi kiskoa sotealueelta kovempaa vuokraa kuin Espoon kaupunki voisi?
veronmaksaja
Kirkkonummikin hyötyy tästä tulavaisuudessa kun meistä tulee Espoon kaupunginosa.
CB
Nykyään on enää vähempi rehellistä toimintaa, johon ei liittyisi rahan kiskontaa, enempi tai vähemmän.
Kiinteistöillä tehtään Suomessa satojen miljardien eurojen voittoja vuosittain, jotka tavalla tai toisella tavallinen työtätekevä kansalainen joutuu maksamaan. Kiskonta on monipuolista, aina korkeisiin asunnonvuokriin ja asumiskustannuksiin.
Velkaraha ja konkurssipetokset. Ulkomainen työvoima, rahavirrat ulkomaille ja sitten ne veroparatiisit voitto rahoille. Nekin velat suomalanen työmies tietenkin joutuu maksamaan, ellei sitten maalla ole omaa kultakaivosta, nekin mahtaa olla jo lahjoitettu ulkomaille. On enää minkä vähän suojeltuja metsien rippeitä.
Kaikilla vain velkaa aivan mahdottomasti, valtio alati kasvavassa velassa, josta selvinneen koskaa.
nim. kaikenlaisten keinottelijoiden turmelema talous
Onpas näppärää. Veronmaksajat maksaa ja firmat käärii voitot. Ei onnistuisi varmaan missään muualla kuin Espoossa.
Uusi vuokraisäntä
Kuinka olisi, saisiko Kirkkonummi vielä keskeneräisestä "hyvinvointikeskuksesta" jonkun korvauksen, jolla voitaisiin rakentaa nykyterkkarin perustuksille alkuperäisen suunnitelman mukainen terveyskeskus korvaamalla nykyvanha uudella?
No ei tietenkään. Jo vanhat, uuden HVK:n päättäjät ovat jo kaikki eläkkeellä tai muuten poismuuttaneet, joten mennään näillä, parasta toivoen ja pahinta peläten. Terveisiä VV:lle ja RV:lle !
JTL46

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä