(17) kommenttia

Kunta muistuttaa mopoilun säännöistä – Kirkkonummella vain kolme pyörätietä, joilla saa ajaa mopolla

Länsi-Uudenmaan poliisi on tarkastanut tehostetusti mjuun muassa Kirkkonummella mopoja ja huomautettavaa on valitettavan paljon.

Nuorten mopoilukäyttäytyminen on yksi kesto keskustelun aihe, eikä syyttä, sillä onnettomuuksiakin sattuu. Viikonvaihde korostuu onnettomuuksissa.

Poliisin tietojen mukaan Kirkkonummella on tapahtunut viimeisen viiden vuoden aikana 13 mopedionnettomuutta. Pääosin ne ovat peräänajoja ja kumoonajo-onnettomuuksia.

Mopedionnettomuuksista lähes puolet on tapahtunut lauantaina tai sunnuntaina.

Lähes kaikki mopedionnettomuudet ovat tapahtuneet maantieverkon yhdysteillä. Viisi onnettomuutta on sattunut Gesterbyntiellä/Kirkkonummentiellä Kirkkonummen keskustassa.

Lisäksi mopoilijoille sattuu kaatumisia, jotka eivät päädy tilastoihin.

Mopoilun säännöt ovat liikenteessä selvät ja yksiselitteiset.

Mopolla tulee ajaa autoliikenteelle tarkoitetun ajoradan oikeassa reunassa. Mopolla ei kuitenkaan saa ajaa moottori- tai moottoriliikennetiellä.

Jalankulku- ja pyöräilyväylät on tarkoitettu kävelijöille ja pyöräilijöille, ei mopoille.

Mopoilu on sallittu niillä ainoastaan silloin, kun liikennemerkin yhteydessä on erillinen Sallittu mopoille -lisäkilpi, Kirkkonummen kunta muistuttaa. 

Kirkkonummella on vain kolme kevyenliikenteenväylää, joilla saa ajaa mopolla.

Ne ovat Maantie 51:n varrella Munkinmäestä Siuntion rajalle, Upinniementiellä Munkinmäestä Strömsbyntielle ja Sundsbergintiellä Sundetin puistotien ja Sundsberginraitin välillä.

Koulujen pihoilla ja urheilukentillä ei tietenkään saa mopoilla.

Poliisi on kevään mittaan valvonut tehostetusti mopoilijoita ja puuttunut erityisesti viritettyihin ja viallisiin mopoihin ja mönkijöihin.

> Sähköpotkulauta kulki 65 ja mönkijä 112 km/h – poliisi ratsasi nuorten kulkupelejä (Viisykkönen 10.5.)

> Mopoilun säännöistä tarkemmin kunnan nettisivulla

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Ja vielä Marin ehdotti ajokorttia muun liikenteen joukkoon kevytautoilla onneksi EU puuttui asiaan.
Fakta
Veikkolan kolli - sähköiset mopot vasta ne vaarallisia jalkakäytävillä ovatkin, kaksi iltaa sitten Lindalissa joku nuori mies ajoi n. 40-50 km/h jalkakäytävää takaamme, olin lapseni kanssa kävelyllä. Sähkömoposta ei kuulunut juuri mitään ääntä ennen kuin se oli jo ohi. Onneksi emme kumpikaan lapseni kanssa poikenneet kävelysuorastamme, muuten olisi syntynyt todella vakava onnettomuus.

Vanhemmat - yrittäkää huolehtia, että teidän jälkikasvunne ei vaaranna kenenkään terveyttä (tai jopa henkeä), valistakaa, kasvattakaa ja seuratkaa sitä toimintaa! Pojat on poikia ja tytöt ovat tyttöjä - ja typeryys on typeryyttä.
Säikähtänyt
On se kumma, että kaikki täytyy mennä ns.pahalla, kun hyvällä ei uskota :(
Montako liikennekuolemaa tarvitaan.. Ilmeisesti todella paljon ennenkuin jengi herää???
Ja vanhemmat ajattelee, että pojat on poikia...
Joopa joo
Toivottavasti myös mopot alkavat hiljalleen sähköistymään autojen tapaan, ympäristö kiittäisi ja myös asumisviihtyvyys melun katoamisen myötä paranisi huomattavasti. Voisin kuvitella, että moponuoria kiinnostaisi kasvavissa määrin sähköautojen puolelta tutuksi tullut voimalinjalle ominainen ajamisen vaivattomuus ja kiihtyvyys.
Veikkolan kolli
Poliisit ajettu Espooseen niinkuin kaikki muutkin nyt äänet oikealle puolueelle
Anonyymi
Tänään viimeksi 3päällä ilman kypärää mopolla keskustassa siinä esimerkki sähköllä 2päällä
Ei valvontaa
Täällä Kirkkonummella selkeästi ihan liian vähän, tai liian lepsua valvontaa. Viritetyt mopot/prätkät saa ihan vapaasti kisailla Gesterbyn koulun alueella niin että kilometrin säteellä kaikki kärsii parista viritetystä vehkeestä.
Vastuuta myös vanhemmille jos mopo kuulostaa crossiprätkältä.
Poliisia ja kiinnijäämistä ei enää pelätä ja silloin on jossain vikaa.
Kesäiltana korvatulpat korviin
Valtio säästi, otti liikennepoliisit pois ja yllätys yllätys ei ole enään yhtään ongelma liikenteessä, kaikki toimii.
Halpa ja hyvä.
Marsa, sähkömopoja koskee samat liikennesäännöt kuin polttomoottorimopoille, eli ei saa ajaa jalkakäytävillä. Poikkeuksena liikkumista avustavat välineet, niilläkin omat rajoituksensa.
Huomautus
Kuvassa ainakin mopon kuljettajalla varusteet kunnossa; kunnon ajohaalari, pippurisumute ja pamppu. Kyparää ei näy, mutta eiköhän sekin ole päässä.
Tomppa
Se nyt on ihan sama muistutella säännöistä, kun ei kiinnosta ja sama ralli jatkuu. Gesterbyn koulun pihassa mopojen ja jopa autojen annetaan rällätä eikä pienemmät lapset uskalla leikkiä koulun pihalla. Sitten on kiihdytysajot Vilhonkummun ja Volsintiellä eikä poliisia näy mailla eikä halmeilla.
Viksu
Ajetaanhan sitä täällä autoillakin pitkin jalkakäytäviä.
Kyllästynyt
Ei muuta kun rekkarin ylös ja ilmoitus Poliisille! Kunnon sakot vaan mopottajille:(
Taas nähdään vanhempien epäonnistunut kasvatus tässä, ei mitään sääntöjä.
Vanhemmat herätkää!!!
Haluaisin muistuttaa että sähköskooterilla saa ajaa jlkakäytävällä ja kevyenliikeenteen väylillä.Ilman vihaisilta katseilta . Se on helpotus liikunta esteisille olla luonnossa.
Marsa
Veikkola mielestäni kuuluu Kirkkonummeen….täällä on myös kevyen liikenteen ajoväyliä, missä saa ajaa mopolla. On kyltti sitä varten.
mopedisti
Tinanpuistossa ajavat suuremmatkin kuin mopot, kun ei ketään kiinnosta niin niinhän tehdään, ja jos uskaltaa huomauttaa niin vittua haistalellaan... että se siiä ajakoot....
mallu
Ihan sama vaikka muistutetaan säännöistä, kuitenkaan niitä ei noudateta. Koulujen pihoilla ja läheisyydessä juuri eniten ajetaan, Joka vuosi tulevat uudet vatipäät.
Nikke

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä