(18) kommenttia

Kunta alkoi epäröidä Kantvikin sataman uutta toimintaa, koska lähelle kaavaillaan asuinaluetta

Energiapuun tuontia suunnitellaan Kantvikin sataman etelänpuoleiselle laiturille. (arkistokuva)

Kantvikin satamaoperaattorin hakemus muuttaa sataman toimintaa on kunnan näkökulmasta ongelmallinen. Satamaan haluttaisiin laivata puuta ja hakettaa sitä.

Helsingin kaupungin omistaman sataman operaattori Inkoo Shipping on hakenut ympäristölupaa, jolla aloitettaisiin heti energiapuun tuonti ja myöhemmin ehkä erilaisten kierrätysjätteiden käsittely.

> Kivihiilen tuonti loppui, energiapuuta halutaan jo tänä vuonna tilalle – Kantvikin satamaan tulossa uutta toimintaa (Viisykkönen 27.5.)

Kunnassa on valmistelu lausunto lupahakemukseen. Kunnanhallitus palautti asian tällä viikolla ja lausuntoa on sorvattu uudelleen 1.7. pidettävään kokoukseen.

Uudessa esityksessä kunnanhallitukselle todetaankin, että alueelle suunniteltu haketustoiminta on selvästi ristiriidassa vireillä olevan kaavoituksen kanssa.

Lisäksi muuttuva toiminnan katsotaan hankaloittavan merkittävällä tavalla Kirkkonummen kunnan ja Helsingin kaupungin yhteisen kaavoitussopimuksen toteuttamista.

Kirkkonummi on jo vuosia suunnitellut uutta asuinaluetta Helsingin omistamille maille Prikinranta-nimisellä kaavalla, joka toisi noin 700 metrin päähän satamasta 150-200 asuntoa.

Kirkkonummi ei ole kuitenkaan häätämässä satamaa pois. Nykyinen laituri ja varastointialue on osoitettu kaikkiin ajankohtaisiin kaavoihin satamamerkinnällä.

Sen sijaan kunta on vaatimassa tiukempia ehtoja sataman uudelle toiminnalle.

Hakettimen ympärillä pitäisi olla ehdotuksen mukaan pysyvät ja riittävän korkeat meluaidat, pelkät hakekasat eivät riitä. Myöskään pölyäminen ei saa lisääntyä.

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Mikä kumma nyt puupöly ennen hiilipöly kyllä löytyy vikisijöitä
Kummallista
Maailman terveysjärjestön WHO:n osana toimivan Kansainvälisen Syöväntutkimuskeskus IARC:n arvioinnin mukaan puupöly on syöpävaarallista ihmiselle (karsinogeeninen ihmiselle, IARC:n karsinogeenisuusryhmä 1). Tuoreimmassa, vuoden 2012 arvioinnissa todetaan, että puupöly aiheuttaa nenän ja nenän sivuonteloiden (sinonasaali-) syöpää sekä nenänielun syöpää. Tämä arviointi kattaa kaikista puulajeista syntyvän pölyn, eikä kovapuusta (lehtipuut) tai pehmytpuusta (havupuut) muodostuvaa pölyä eritellä.

Lähde: Työterveyslaitos
Terveisiä pölyn keskeltä haketuslaitoksen naapurista
Kohta varmaan kunta sulkee moottoritien kun huomaavat että siihen olisi hyvä rakentaa vuokrakerrostaloja.
Ei ihme jos näin.
Ei se työntekijöiden määrä vaan ne vaikutukset= ympäristö, työllisyys, tulos ja sitä kautta verot kunnalle, vaikutus kuluttajien käyttäytymiseen, tiedon tuotto ym. Työllistävä vaikutus on plussaa, mutta kunta hyötyy yhtiön tuloksesta ja mahdollisista vuokratuloista. Sataman tulee saada jatkaa teollisuusalueella, osa Kantvikin viehättävyyttä piilee teollisuudessa, sen historiassa ja hyvinhoidetuissa (palkituissa) puistoalueissa. Melua on monenlaista, ei sataman meteli häiritse, ei se ole mitään moottoriteihin verrattuna. Nykyaikaa on miettiä vaikutuksia laajasti, ei lyhytnäköisesti jotakin asuntoaluetta ainoastaan.
Anonyymi
Eikö kuntapäättäjät ymmärrä vai eivätkö halua ymmärtää, että yksityinen liiketoiminta ja sen työpaikat ovat juuri niitä, jotka pitävät kunnankin pystyssä? Nyt kaikenlainen jarrutus seis. Verotusta ei voi enää kiristää yhtään. Kirkkonummella ei ole varaa yritysvastaisuuteen. Vaihdetaan seuraavaksi huonot päättäjät.
Alf
Pakko todeta että yritykissä on isoja eroja talousvaikutusten näkökulmasta. Esimerkkinä olkoon vaikka "Googlen" tyyppinen IT yritys jolla olisi toimisto Kirkkonummen keskustassa. Toimistorakennus pienellä tontilla, työntekijöitä vaikka 500.

Tässä sataman tapauksessa, viedään kunnan harvoja ranta-alueita "pari hehtaaria" ja työllistetään ehkä 10 henkilöä jos sitäkään. Mun mielestä aiiika huono diili. Parempi näistä on ilman muuta uudet asukkaat, verotulot ja lisäksi enemmän asiakkaita olemassa oleville pienyrityksille.

Toki jos satama oikeasti työllistää satoja niin tilanne on toinen, mutta näin ei mun käsittääkseni ole puhutaan muutamista henkilöistä.
Suhteellisuuden tajua, kiitos!
Motsatte mig i förslaget om strängare krav i styrelsen. Förlorade 10-2 (Männikkö). Strängare krav för en aktör kommer att gälla alla andra. Gällande plan för området är hamn och industri, det finns inget i planebeskrivningen om sänkt bullernivå. Kommunen har beslutat om kolneutralitet till 2035. Nu vill styrelsen bromsa fullmäktiges beslut samt förhindra användning av förnybar energi.
Hans Hedberg.
Hans Hedberg
Kirkkonummen yritysvihamielisyys on kerrassaan ihmeellistä.
Ajattelija
On meillä melkoiset päättäjät aina vastaan jos tulee jokunen työpaikka päättävät vaihtoon
Aika poppoota
Ei kantsis varmaan hirveesti mietiskellä, sillä onhan satamatoiminta elintärkeää koko yhteiskunnalle....
Uffe
Valintahan on, työpaikkoja vai asukkaita, kumpi on kunnalle tärkeämpiä. Työpaikoilta tulee verotuloja, asukkaista tulee tai sitten ei.
Politiikka vai järki
Se on kyllä huippu kun Kirkkonummi on toiseksi huonoin kunta Suomessa yrittäjille. Nyt taas kiireesti kieltämään satamasuunnitelmat. : )
Kyllästynyt kuntalainen
Taas kerran Kirkkonummi näyttää että yritysmaailma on aivan jossakin muualla kun tässä kunnassa.
Täällä esim. Överbyyssä missä ei ole hajuhaittoja eikä äänihaittoja niin täällä on rakennuskielto. Miksi. Tänne mahtuisi uusia taloja vaikka huru mycket.
Voi että.
Kyllä tämä pitää kieltää, voisi vaikka tulla joku uusi työpaikka tähän kuntaan. Stop sellaiselle! Asuntoja vaan ja kaikki Länsiväylälle joka arkiaamu klo 7.
Näin on jämpti!
Kirkkonummi tekee kaikkensa kaiken yritystoiminnan lopettamiseksi. Kunnanhallitus on osoittautunut lupavirkamiehiäkin huonommaksi , entiset yritys- ja duunaripuoleetkin kokoomus ja spd ovat unohtaneet juurensa. Mutta näkeehän tämän kunnan tilastakin.
Pienyrittäjä
Kirkkonummen kehittymisen ongelma on, että joku aina vastustaa. Antaa vaaleilla valittujen edustajien päättää ja eletään sen mukaan. Usko, että parempaa tulee.
Voitto Mäkipää
Taas nostetaan kunnan yrittäjä ystävällistä imago,sitten ihmetellään miksi kunta on jumbosialla kaikissa tutkimuksissa......
ihmettelijä
Mutta se ei ole ongelma, että viereiset teollisuuslaitokset päästävät hajuhaittoja ilmaan? Kohta varmaan kielletään Upinniemen ammunnatkin, koska asukkaat häiriintyy. Jos sataman viereen muuttaa, niin tulee sietää hieman työn ääniä.
Joppe joutomies

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä