(22) kommenttia

Kirkkonummi vastustaa Kantvikin sataman toiminnan muutosta – kunta yrittää kumota tuoreen luvan

Kantvikissa on kaksi satamaa molemmin puolin lahtea. Kuvassa Suomen Sokerin tehtaat.

Kirkkonummen kunta on noussut vastahankaan Kantvikin sataman toiminnan laajennuksille ja muutoksille. Kunta on valittanut tuoreesta ympäristöluvasta.

Sataman omistaja Nordic Sugar Oy haluaisi saada Kantvikiin lisää toimintoja, joka liittyvät pitkälti kierrätystalouteen kuten metalliromun käsittelyyn.

Toiminnot eivät liity satama-alueella olevan Suomen Sokerin toimintaan.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan sataman toiminnan muutoksille.

Uuden luvan mukaan Kantvikin niin sanotussa pohjoissatamassa voi vastaanottaa ja laivata metalliromua, puuta ja pellettejä sekä käsitellä metalliromua leikkaamalla.

> Lue lisää: Kantvikin satamassa saa laivata puuta ja paloitella metalliromua – toiminnan muutoksille annettiin lupa (Viisykkönen 16.12.2021)

Kirkkonummen kunta on puuttunut lupapäätökseen ja jättänyt valituksen, jossa vaaditaan luvan kumoamista.

Kunta arvostelee varsin kovin sanoin avin toimintaa lupakäsittelyssä. Kunnan mielestä lupa on käsitelty puutteellisin tiedoin.

Erityisesti valituksessa on puututtu metalliromun käsittelyyn, jonka otaksutaan aiheuttavan melua pitkälle ympäristöön.

Kirkkonummi pitää lupapäätöstä myös asemakaavan vastaisena.

Jos ympäristölupaa ei voida kokonaan kumota, kunta vaati ainakin metalliromun käsittelymahdollisuuden poistamista ympäristöluvasta.

Kantvikin kahden sataman toiminta voi vastaisuudessakin aiheuttaa kitkaa kunnan kanssa.

Kirkkonummen kunnalla on aivan satamien läheisyydessä merenrannalla kaksi mittavaa kaavahanketta, jotka toisivat alueelle muutama tuhatta uutta asukasta.

> Tältä näyttäisi Meri-Kirkkonummi – kaikille avoin merenranta, 300 uutta venepaikkaa, uimaranta ja ravintola (Viisykkönen 16.10.2021)

> Satamayhtiö sai luvan tuoda ja hakettaa puuta Kantvikin satamassa – toiminta korvaa kivihiilen tuonnin (Viisykkönen 18.11.2020)

(22) kommenttia
Kommentit (22)

Kommentit (22)

Kunta on varmasti soittanut jo vatserille niinkuin 50 muuta että on halukas ottamaan tehtaan kuntaan kun on niin yritysystävällinen yrittäjille
Anonyymi
Tehtaat haisee niin pahalle Brohon saakka, että ei voi kuin ihmetellä miten sinne kaavoitetaan lisää asuinalueita.

Kesäkahvilasta on sitten kiva katsella kun autonraatoja käsitellään…

Kerrankin kunnalla on oikeasti kuntalaisten hyvinvointia tukeva vetoomus käynnissä.
Oispa uimaranta merelle
Mikä voi olla mahdollista että kirkkonummi on kaikessa tyopaikossa ja teollisuuden mitä suurin vastustaja Espoo/Vantaa ottaa kaikki ilolla vastaan niihin on mennyt jo suuret joukot ottakaa päättäjät jotain oppia
Miksi näin
Kunnan yritysmyönteisyys on suuri vitsi.
Hölmölandian asukas
Pieni melueste romuttamon ympäri,
niin se ongelma on hoidettu !
Ja meriKanttula pystyyn!
sejlaaja Purjehtivainen.
Eikö se Kantvik syntynyt kun teollisuudelle tehtiin asuntoja jotta saatiin työntekijöitä. Nyt ihan yllättäen teollisuudesta kuuluu ääniä. Turhaa valitusta jos sataman viereen on menny muuttamaan. Ihan oikein joku jo kommentoi kunta sahaa omaa oksaa,taas!
Naapuri
Tuota satamaa kun ei voi keskustaan rakentaa, pitää laittaa sinne missä on ranta. Kanttulassa olen minäkin ikäni asunut ja satama on ollut siellä vielä kauemmin. Kunta tässä hölmöilee, kyllä tuonne sopii talot ja yritystoiminta ihan hyvin rinnakkain, jos ääniä pelkää niin sitten vaan syvemmälle metsään.
Kaislikko suhisee öisin
Voi ei... Junavarikon Vuohimäkeen on kunnalle parasta, aivan järkyttävät haitat läpi eteläisen kirkkKirkkonummen, ja nyt nyt vastustetaan sataman kehittymistä. Vanhukset pois Kirkkonummen politiikasta! Ja ei pro kirkkonummelle
Niin tätä taas
Miten nukkumalähiö ja romuttamo
sopii yhteen?
Haloo, kuuluuko?
Voi hyvät ihmiset eiköhän tehdas ole olut siellä paljon ennen teidän tönöjänne Älkää valittako aina
Veronmaksaja
Annetaan lupa siihen asti kunnes sataman asuinrakentaminen alkaa valmistumaan.
Verotuloja kiitos
Virtasella ei nyt ole faktat kunnossa, Nordi Sugar Oy:n (y-tunnus 1657285-5) kotipaikka on patentti- ja rekisterihallituksen mukaan Kirkkonummi. Eli yhteisöveron he maksavat Kirkkonummelle.
Keijo
VIRTANEN

Niin kauan kun minä olen elänyt vuodesta 1955 niin Kantviikissä on ollut satama joten Kantvik on satama alue. Nyt jotkut kuka lie haluaa rakentaa viereen luxustaloja jotka maksavat senverran että kenenkään Kantviikiläisen rahat riitä. Tarkoittaa että tulee rikkaita muualta sinne ja vievät teidän venepaikat, sekö on hyvä asia. Kohta joku haluaa Stömbyyhyn kans luxustaloja ja vaativat että Gyproc puretaan kun sieltä tulee pölyä ja meteli.
Nhyt kunta tekee hallaa meille.
Tuosta nyt tulisi jotain neljä työpaikkaa, hyvin vähän kumminkin. Jos henkilö asuu muulla kuin Kirkkonummella niin ne vähät kuntaverot menee muualla. Yrityskään ei ole kirjoilla Kirkkonummella niin emme saa yhteisöveroja. Saisimme rekkarallin, meluhaitat, jotka heikentävät alueen asuntokehittämistä.
Virtanen
Ei nukkumalähiössä olisi mitään vikaa, jos se olisi avoimesti kunnan strategia. Kyllä sellainenkin toimisi taloudellisesti. Nyt kun ollaan perus sillisalaatti niin tarvitaan yritystoimintaa.

Uusissa taloissa ei melu sisälle kuulu ja ulkoilemaan mennään autolla kauemmaksi eli mikä tuossa nyt on se ongelma?
Majuri vsop
Eihän se jytke sinne keskustaan kuulu, mutta täällä meren rannalla kuuluu ja kovaa. Että sulki vaan.
Paikallinen
Yksi iso kannattava satamahanke jo valitettu nurin ja taas alkaa pelleily mistä ihmeestä löytyy nämä ainaiset vastustajat
Järjetöntä
Viimeinen sammuttaa valot.
Optimisti
Hyvä Knummi !
Ei tänne kaivata yritystoimintaa, työpaikkoja ja verotuloja.
Nukkumalähiö josta käydään muualla töissä.
Kyllästynyt-Erkki
Kukapa nyt muuttaisi sinne, jos satamassa lisää melua ja muita haittoja?? Jäisi kalliit asunnot myymättä..
Jälkijunassa mennään..
Tietysti kunta valittaa, sehän voi jopa tuoda muutama työpaikka kuntaan. Eri asia jos olisi vuokratalo.
Sama tyyli jatkuu vaan.
Nyt kyllä kunta sahaa sitä oksaa, jolla itse istuu. Olemassa oleva satama, jonka toimintaa halutaan kasvattaa, ja ei kelpaa kunnalle, koska halutaan kaavoittaa "meluherkille". Sehän tuo urbaania rouheutta, jos työn äänet kuuluu.
Joppe joutomies

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä