(23) kommenttia

Kirkkonummi vahvisti, että koulut alkavat maanantaina lähiopetuksena

Koulut alkavat Kirkkonummella maanantaina lähiopetuksena, eikä etäkoulunkäyntiin siirrytä suoraan joululomalta.

Kirkkonummen kunta vahvisti asian perjantaina illansuussa.

Pääkaupunkiseudun kaupungit linjasivat jo aiemmin, että koulut alkavat lähiopetuksena, vaikka sosiaali- ja terveysministeriö on suositellut etäopiskelua.

Kunnat voivat päättää itse opetuksen järjestämisestä. Samoin aluehallintovirasto voi tarvittaessa kieltää koulutilojen käytön, mutta Etelä-Suomen avi ei ottanut koulutilojen käyttöön perjantaina kantaa.

Kasvomaskien käyttö koulupäivän aikana laajennetaan Kirkkonummella koskemaan 3.–5. -luokkalaisia heti maanantaista alkaen.

Koronatartuntatilanne pahenee Kirkkonummellakin nopeasti, mutta on vielä parempi kuin pääkaupunkiseudulla.

Kirkkonummella raportoitiin perjantaina 126 uutta tartuntaa.

Tällä viikolla tartuntoja on tullut ilmi 338, kun taas koko viime viikolla raportoitiin 367 tapausta. Kahdessa viikossa tartuntoja on kirjattu 788.

Ilmaantuvuus (tartunnat/100 000) kahden viikon ajalta on Kirkkonummella jo lähes 2 000.  Se on koko maassa 12:ksi korkein luku.

Korkein on Helsingissä noin 3 200. Espoossa ilmaantuvuus on runsaat 2 500.

> Uudenmaan rajoitukset jatkuvat – uimahalleja ei avata erityisryhmille, nuorten ikärajaa nostettiin (Viisykkönen 7.1.)

(23) kommenttia
Kommentit (23)

Kommentit (23)

Andersille tiedoksi, kyllä kyllä lasten
turvallisuus, ja opiskeluympäristö on otettu huomioon kun annetaan lasten
käydä koulussa.
Koulu on se oikea ja paras opiskeluympäristö tässäkin tilanteessa.
Oisi ollut enemmän lainvastaista jos
se etäopetus taas oltais otettu
käyttöön.
Koulu on turvallisempi paikka monille
lapsille kun että heidän on oltava
yksin kotona etäopetuksella.
Kuraatttori Kouluturva.
Nyt voivotaa ja ojvotaan ihan niin kun
maailmanloppu olisi tullut.
Ej täässä niin suurta hätä ole otetaan
ihan rauhallisesti ja annetaan lapset
käydä koulua ilman että stressataan
heidät tämän taudin takia.
Lapset kyllä selviät kun me vanhemmat
pysytään rauhallisina eikä tehdään tästä
taudista niin suurta hälinää.
Paniikki pois! Ja hyvä mieli esiin.
Niin kauan kun ihmiset saa istua baarissa niin on enemmän kuin kohtuullista antaa lasten olla lähiopetuksessa!!
Monella kotona tilanne ettei vanhemmat kykene psyykkisistä tms syistä tukemaan lainkaan etäopiskelussa.On alkoholisteja jne .Monelle lapselle koulu ainoa paikka jossa joku välittää,opastaa.Nyt jo potti kasvanut lasten ja nuorten mielenterveys ongelmissa.
Jättäkää lapset rauhaan ja kohdistetaan rajoitukset rokottamattomiin aikuisiin sekä ravintoloihin ym.Talouskysymys mutta lapsissa meidän tulevaisuus siihen nyt kiinnitettävä huomiota.
Lasten ja nuorten mielenterveys edellä
Perusopetuslakiin on kirjattu seuraavasti: Opetukseen osallistuvalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön. Miten tämä toteutuu maanantaista alkaen Kirkkonummella?
Anders
Coronan hoito mennyt pääministeri Sanna Marinin mielestä leviämisvaiheeseen ja mahdoton pysäyttää.
Annetaanko taudin levitä ja avataan yhteskunta. Eihän siinä ole mitään järkeä.
Terveysministeri Kiuru olisi halunut opplaita virukselta suojella ja etäopetukseen siirtyä. Terveys edellä mennä.
Nyt varmaan virus sairastuttaa puolet oppilaista. Jos virus kaikki sairastuttaa? Hassu homma, jos muutama pystyy käymään koulua.
Kestävätkö oppilaat viruksen, kuka kestää kuka ei. Verrataavat sairaanhoidon kestävään kuormitukseen, sekin on hassua. Sitten vasta asetetaan rajoituksia ja käydään tautia rajoittamaan. Se on kyllä hyvä ja miehen puhettakin.
nim. varmaan tartuntaluvuissa tapahtuu kasvua
Lapset sairastavat lievästi ja lyhyesti, heidän vanhempansa pidempään ja vakavammin. Tautihan tarttuu tavallisten kirurgisten maskien läpi minuuteissa. Long covid aiheuttaa pitkiäkin poissaoloja. Kun ope sairastuu, koulusta tulee vain säilytyspaikka lapsille.
ReetaP
Kummallinen päätös taas kunnalta, ei ollut yllätys. Toivottavasti nämä julkisuudessa mainostetut turvallisuustoimenpiteet ovat aidosti suunniteltu ja käytössä. Ei tosin yllättäisi lainkaan, jos mikään ei olisi syyslukukauden jäljiltä muuttunut. Yrittäisivät nyt kouluissa edes avoimesti tiedottaa asioista niiden oikeilla nimillä peittelyyn sijaan. Samoin kysymyksiin pitäisi saada vastauksia ihmettelyn ja voivottelun sijaan. Nyt valtava määrä energiaa kohdistuu toissijaisiin silmänkääntötemppuihin aidon vaikuttamisen sijaan, joten joku voisi ottaa nyt johtajuuden asioiden edistämisestä kohti parempaa huomista vai puuttuuko tälläkin osaamisen saralla halu, kyky ja valmius toimia.
Dani
Missä maailmassa elät Terppa??? Juuri tullut "nuhakuumeesta" uutta tietoa eli long covid lamauttaa työikäisiä kuukausiksi ja sitä jopa joka toisella!!! Myös nuoret voivat joutua sairaalahoitoon yms eli näyttöä on ettei ole vain vanhojen sairaiden tauti!! Kärsit ainakin empatian puutteesta..
Törkeä kommentti!!
Heikosti menee jos lapset kärsivät kotonaan. Pistää kysymään millaisissa oloissa sitä taas ollaan ja miksi kaikkien pitää mennä taas surkeimman mukaan. Vapaaehtoisesti koululle sitten, jos "ei haluta lapsia rangaista".
Mutta kun syrjäytyneet äänilipukkeet
Mikä suojaa opettajia ja muuta henkilökuntaa? Lapsille helppo tauti, mutta entäs koulun aikuiset, mikä heitä suojaa taudilta? Etätyö suojaa…
Anonyymi
Parasta olisi antaa olla kaikki auki. Ne jotka saa taudin, niin sitten saa. Ei tätä loputtomiin kannata pitkittää, tai ollaan vielä 5v päästä samassa tilanteessa. Tämä nyt on vain pikku flunssa, johon sairaala kuntoiset kuolee. Tilastotkin sen kertovat. Se että pelastetaan hoitolassa olevia +80v sairaita ihmisiä, ja lapset tässä sulkutiloista eniten kärsivät on todella sairasta. Eli yritämme pelastaa vanhukset ja tuhota lapset. Niinkö??
Terppa
Miksi ihmeessä ei voitu toimia ajoissa, kun oli jo tiedossa että tämä pandemia eskaloituu. Missä järki, tiedossa on että kouluissa tartuntav leviää, sitten opettajat sairastuu, senjälkeen vanhemmat, ja sitten täyskaaos.
JärkI käteen
Voitaisiinko unohtaa nyt virkamiesdiplomatia ja puhua asioista niiden oikeilla nimillä!? Perheet elävät erilaisissa elämäntilanteissa.

Voisiko koulujen esimiehet vastaisuudessa infota koteja(varmaan sama koskee varhaiskasvatusta?) ja työntekijöitä koronan vallitsevasta tilanteesta ko. opinahjossa?!?

Tämä on todellinen stressi ja suru monessa perheessä, kun eletään tietämättä todellista tilannetta ja vain arvuutellaan. On väärin pimittää kodeilta tätä tietoa. Kukaan ei mieltään pahoita, jos puhutaan suoraan.

Kaikki tullaan tämä tavalla tai toisella käymään läpi, mutta joku onnekas tämän toivottavasti välttää.
Tiedottakaa koteja rehellisesti!
Voi opeparat siellä tautisten lasten keskellä... Kouluihin ei saada nykyisin sijaisijakaan helposti, kouluista voi tulla vain säiliöitä (tautipesäkesäiliöitä) kun opet sairastuu/joutuu karanteeniin.
Koulussa töissä
Hyvä päätös!
Kyllä lapset pärjäävät.
Koululainen.
Käsittämätön päätös, että ei siirrytä etäkouluun heti lukukauden alkaessa. Kuka kantaa vastuun lasten tartunnoista ja tartunnoista, joita tuodaan koulusta kotiin? Mikä on koulun kyky turvata turvallinen kouluympäristö? Ainakin syyslukukauden käytännön kokemusten perusteella tuo kyky on heikko ellei jopa erittäin huono.
Abra
Hyvä ettei ruvettu hutiloimaan. Jos etäilyyn olisi lähdetty olisi se pitänyt päättää jo ennen joulua
Äölk
Niin naurettavaa pelleilyä. Kohta ne koulut on kiinni joka tapauksessa tai ainakin suuri osa karanteenissa altistumisien tai sairastumisien takia. Ja koska kotitesti ei riitä asettamaan karanteeniin tai edes anna opettajille lupaa kertoa muille altistumisesta, niin tämä räjähtää käsiin hetkessä. Kun kerran karanteenimääräyksen altistuneille saa antaa vain viranomainen ja oikeaan testiin pääsee n.4 päivän viiveellä, voi siitä laskea miten laajalle pääsee leviämään siinä ajassa .
Joku roti
Miten ei koulutoimesta löydy kanttia sanoa että koulu alkaa maanantaina normaalisti?

Helsingille pisteet tiedottamisesta, heiltä tuli ajoissa Wilmaan viesti koulun alkamisesta normaalisti.
Tom
Mistäpä löytyisi lopullinen ratkaisu, kun ei tehoa sulut, piikit tahi passit? Ei auta jäljittäminen, maskit tai karanteenit. Olisiko koronavilkusta apua?
Joppe joutomies
Hyvä päätös! Lapsille ja nuorille korona lähtökohtaisesti nuha tai nuhakuume. Jos taas sairaalan petipaikat uhkaa loppua, pitää alkaa kouluttamaan lisää hoitajia, jotta ei olla rähmällään seuraavan pandemian tullessa.
Hoitoresurssit ajettu alas
Miten ihmeessä joka kerta päättävät tahot viivyttelevät päätöksien kanssa ja jälkikäteen sitten yritetään reagoida jollakin tempulla, kun on jo myöhäistä? Onko kyse päättäjien osaamisen puutteesta, ymmärtämättömyydestä vai miksi näin jatkuvasti toimitaan?
Jorma K.
Miksi taaskaan ei pystytty hoitamaan hommaa ajoissa.. Kaikilla taatusti tiedossa ettei tilanne tule hellittämään vähään aikaan.. Ja tauti määrät räjähtäneen. Vauhtia olisi voitu edes vähän hillitä etäopetukseen jäämisellä, joskin tiukemmat toimet mm.juottoloiden osalta olisi pitänyt myös tehdä!!!
Ei selkärankaa toimia???

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä