(11) kommenttia

Kirkkonummi sanoutuu irti lopullisesti Espoon kanssa suunnitellusta kulkukeskuksesta

Kirkkonummen taksiautoilijat ovat pelänneet tällä hetkellä vähienkin kyytien ehtyvän, jos kulkukeskushanke toteutuu myös Kirkkonummella.

Kirkkonummen kunta sanoo ainakin tällä erää lopullisesti ei Espoon käynnistämälle ja kuntien yhteiseksi tarkoitetulle kulkukeskukselle. Kunnanhallitus päätti asiasta maanantai-iltana.

Kulkukeskus on noin kolme vuotta valmistelu järjestelmä, jolla Espoon kaupunki ryhtyy organisoimaan keskitetysti Länsi-Uudellamaalla kaikki vammaisten ja vanhusten kuljetukset, jotka kunnat kustantavat. Järjestelmä on otettu käyttöön vain Espoossa.

Kirkkonummen kunnanhallitus toteaa, että tilanne on hiljakkoin muuttunut siten, että Espoon valituslupahakemus korkeimpaan hallinto-oikeuteen on hylätty. Markkinaoikeuden päätös jää siltä osin voimaan. Kyse oli opreettorin valinnasta, jonka Espoo joutuu kilpailuttamaan uudelleen.

Näin ollen yhteiskilpailutukseen osallistuneet kunnat voivat Kirkkonummen mielestä sanoutua irti yhteiskilpailutuksesta kuukauden irtisanomisajoilla.

Kirkkonummen kunta ei siten liity uuteen Espoon kaupungin kanssa tehtävään kulkukeskushankintaan.

Kunnanhallitus kehotti viranhaltijoita valmistelemaan uutta kilpailutusta muiden mahdollisten lähikuntien kanssa.

Päätös syntyi lähes yksimielisesti äänin 12-1 Ari Harisen (sd.) ja Timo Haapaniemen (kok.) esityksestä. Kunnanjohtajan ehdotus oli, että valmistelua olisi jatkettu Espoon kanssa.

Vammaisten ja vanhusten lakisääteiset kuljetukset jatkuvat Kirkkonummella toistaiseksi ennallaan.

Myös Inkoo, Siuntio, Lohja ja Raasepori ovat tehneet saman päätöksen kuin Kirkkonummi.

Edellisen kerran kunnanhallitus käsitteli asiaa helmikuussa ja päätti palata siihen kuntavaalien jälkeen, mutta päätöstä ei kuitenkaan jääty lopulta odottamaan niin kauaa.

> Kirkkonummi otti nyt pidemmän aikalisän kiistellyssä kulkukeskuksessa – asia siirtyy kuntavaalien yli (Viisykkönen 16.2.)

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Kunnanjohtaja vaihtoon, ei ymmärrä yhtään vanhuksia ja vammaisia.
Köyhä
Vammaisten henkilöiden palveluja ei voida suunnitella ainoastaan säästönäkökulmasta. Palvelujen saatavuus, turvallisuus, sujuvuus ja luotettavuus on ensisijaisesti turvattava ja näiden osalta Kulkukeskuksessa on ollut vakavia puutteita, kuten esim. Espoon vammaisneuvosto on raportoinut kannanotossaan. Lisäksi toimintamallissa on puutteita mm. erilaisten alueiden huomioimisessa. Kirkkonummella esim. maantieteelliset ja palvelurakenteelliset erot verrattuna Espooseen olisi pitänyt huomioida jotta asiakkailla olisi tasavertaiset liikkumisen mahdollisuudet. Edellämainittujen seikkojen turvaaminen oli osana hankinnan reunaehtoja. Jos hankinnan reunaehtoja tässäkään vaiheessa ei vielä täytetä on selvä, että tilanne on ongelmallinen.

Kunnan mahdollisuuksia vaikuttaa omille kuntalaisille tarjottavaan palveluun oli myös rajattu. Espoo ei tarjonnut muille kunnille kuin teoreettinen mahdollisuus vaikuttaa Kulkukeskuksen ohjausryhmän linjauksiin, varatessaan itselleen 49,9 % äänivallasta. Toki Espoon ensimmäinen tarjous oli, että Espoon äänivalta olisi ollut yli 60 % jolloin Espoo käytännössäkin yksin olisi voinut päättää kaikista linjauksista. Vammaisedustusta ohjausryhmässä ei ole enää lainkaan vaikka valmisteluvaiheen aikana oli.
Stefan Taubert
Näillä jotka arvostelevat päätöstä olla liittymättä kulkukeskukseen ei tunnu olevan inhimillistä puolta ollenkaan,vain raha mielessä.Miksi liittyä palveluun joka heikentyisi nykyisestä?
voi voi
Olen yllättynyt, kerrankin siellä päätettiin jotain oikeasti järkevää. Mahtavaa.
Ohhoh..
Typerä päätös joka maksaa Kirkkonummelle uuden kilpailutuksen. Kulkukeskuksesta olisi tullut kunnalle selvää säästöä väärinkäytösten estyessä ja halvempina matkoina. Hävytöntä äänien kalastelua kunnanhallituksen jäseniltä. Hävetkää.
Umpirauhanen
Kunta varmastikin käynnistää kilpailutuksen lainmukaisesti pikimmiten. Ihmettelen syvästi tätä lobattua päätöstä. Hinta olisi ollut kulkukeskuksessa kunnalle huomattavan paljon edullisempi. Kannattaisi varmaan tutkia minkälaisia väärinkäytön mahdollisuuksia nykysysteemi yrittäjille mahdollistaa.
Asioista perillä oleva
Nyt meni niin kuin oppikirjasa kaikki kiitos päättäjille
Juppi
Päätös lienee ihan ok, ja päättäjät ansaitsevat sulan hattuunsa näin pääsiäisen kunniaksi....
Uffe
Ja mikäköhän on taas kustannus siitä ettei menty?
Tosin Kirkkonummihan on rikas
SUURI KIITOS TEILLE JOTKA PÄÄTITTE NÄIN. TULI HYVÄ MIELI.
Marsa
Tähän ei voi muuta sanoa kuin, että hyvä päätös!
Tero Strand

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä