(22) kommenttia

Kirkkonummi ei ainakaan vielä valmistele pysäköinninvalvontaa – muita keinoja yritetään etsiä

Yleiset pysäköintipaikat on Kirkkonummella merkitty aikarajoituksin, mutta valvontaa ei ole.

Kirkkonummen kunta miettii vielä, miten pysäköintiä saataisiin järjestykseen kunnan parkkipaikoilla. Ainakaan vielä ei parkkipirkkojen palkkaamista valmistella.

Aika ajoin jo pohdinnassa ollut kunnan oman pysäköinninvalvonnan järjestäminen oli esillä jälleen yhdyskuntatekniikan lautakunnassa torstaina.

Kunnan viranhaltijoiden esitys oli tälläkin kertaa se, että kunnan pysäköinninvalvonnasta laaditaan suunnitelma. Lautakunta ei yhtynyt ajatukseen, vaan palautti asian uudelleen valmisteluun äänin 7-4.

Lautakunnan puheenjohtaja Kati Kettunen (kok.) kertoo, että pysäköinnin ongelmat kyllä tiedostetaan tietyillä alueilla, ja asialle pitäisi tehdä jotain.

Pysäköinninvalvonta jakaa Kettusen kokemuksen mukaan hyvin voimakkaasti kuntalaisten kantoja: jotkut vaativat sitä ja toiset vastustavat jyrkästi.

Lautakunta evästi jatkovalmistelua ja pyysi lisäselvityksiä muun muassa kustannuksista, jota kunnan pysäköinninvalvonnasta aiheutuu.

Lautakunta odottaa myös ehdotuksia erilaisista keinoista, joilla pysäköintikuria parannettaisiin ilman, että kunta ryhtyy jakamaan ”parkkisakkoja”.

Kunnan pysäköinninvalvonta on tarkasti lakiin kirjattu. Toiminta vaatii erikseen nimettyjä virkoja kuntaan.

Tuorein esimerkki Uudellamaalla kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta on Kauniaisista, joka ”ostaa” valvonnan Espoon kaupungilta.

Sopimuksella Espoo hoitaa valvonnan kokonaan Kauniaisissa ja Espoon saa pitää virhemaksut.

Kauniainen päättyi laskelmissaan siihen, että virhemaksujen tuotot kattavat kyllä kustannukset, muttei se enempää, joten Espoo hoitaa koko toiminnan.

> Kirkkonummi harkitsee parkkipirkkojen pestaamista – yleisesti tiedetään, että parkkisakkoja ei nykyisin jaella (Viisykkönen 11.2.2021)

(22) kommenttia
Kommentit (22)

Kommentit (22)

Kukaan ei ole kuristamassa autoilijoita, kun noudatatte lakia!!! Jos on pysäköintikieltomerkki se myös tarkoittaa sitä!! Jos ei äly riitä tämän tajuamiseen kannattaa kortti palauttaa Poliisiasemalle!!
Äly hoi
Täytynee miettiä ehdokas uudemman kerran.
Vaalit tulossa
Kirkkonummen suunta ratkaistaan kuntavaaleissa.Tämäkö on Kokoomuksen suunta?Meno on kohta kuin Intiassa,lehmät katukuvassa vain puuttuu.
Nykytilanteelle pitää tehdä jotain kongreettista,muuten homma lähtee lapasesta totaalisesti.Nykyinen välinpitämättömyys voi johtaa vain entisestään pahenevaan tilanteeseen.Tarvitaan tekoja nyt,eikä mitään hyssyttelyä.
hyvä hanke
Ihmettelen Knummen kaavoitusta, jossa autokaistoja ja parkkitilaa ei ole varattu tarpeeksi.. Kun olin mukana politiikassa wsim. sivistyslautakunnassa, tein kaikkeni, että otetaan rakennushankkeissa huomioon liikenneyhteydet ja lopulta tarpeelliset parkkipaikat. Harmitti kovasti, kun ainakin vihreät ja myös rkp vastustivat esityksiäni vain siksi, että olen persu. Ongelmia liikenteessä tulee varmasti, kun kulkuväylä Jokirinteen koululle ja tulevalle hyvinvointikeskukselle on toteutettu vain terveille nuorille pyöräileville vihreille,
Voitto Mäkipää
Aivan turha toimenpide pistää tauluja joka kulmaan aluepysäköinniläkään ei mitään merkitystä aivan koristeita
Anonyymi
"Kirkkonummen suunta valitaan kuntavaaleissa".Tämäkö on Kokoomuksen suunta?Taantumus jatkuu,meno onkun Intiassa konsanaan.Lehmät kaduilla vain puutttuu.Toivotaan,että kansa osaa valita toisenlaisen suunnan.
Kohti parempaa
Onko oikeesti joku ongelma? Miksi kaikkea pitää kiristää?
Tämä on autokunta, tarvitset auton, kun käytät palveluja, jotka ovat kaukana toisistaan.
Aseman ostari kuoli, kun tuli pysänköitirajoitukset ja sakotukset.
Anonyymi
Hyvä juttu, eli voin parkkeerata Nissan Quashanini minne vaan jos vaikka käyn nauttimassa pitsaa tai kiinalaista evästä oikein ajan kanssa keskustan tuntumassa ja hyvä niin.....
Nissan mies
Valvonnan vastustajat keksivät keksimällä syitä miksei lainvastaista toimintaa saisi suitsia! Jos kaikki jalankulkijat ja pyöräilijät rikkoisivat yhtä paljon lakia olisi kaaos valmis.. Tukitaan jalkakäytävät pyörillä yms kulkupeleillä.. Jo siitä valitus tulisi :(
Että näin
Masalassa pysäköidään arkisin 2 tunnin paikoilla vuorokausi kaupalla ja kukaan ei siihen puutu..... Siis tuossa Tinantorin paikoilla.
vaanari
Jotain pientä voisi tehdä valvonnalle. Räikeimmät tapaukset kuriin. Mutta ei sentään niin kuin Espoossa missä pysäköinti on tehty tosi vaikeaksi. Missään muualla kun virallisilla P-paikoilla ei voi pysäköidä, ja niitä on aivan liian vähän.
Viime viikolla olin työtehtävissä Espoossa ja yritin saada auton pysäköityä. Kovin pitkälle ei voinut autoa jättää kun oli työkalupakki, iskuporakone ja selkäreppu, yhteensä noin 50kg. Puolisen tuntia kiertelin ympäri asuntoaluetta ja yritin löytää paikan. Viimein just kohdalla missä työmaa oli niin vapautui huoltoaton paikka. Sinne ja nopeasti. Tuulilasiin lappu missä teksti HUOLTOAJOA ja firman nimi ja minun puhelinnumero. Ihan seinään en päässyt kiinni kun parkkiruudussa oli lunta seinää vasten. Sain siitä Espoon kaupungin parkkisakon kun auto oli osittain 6m leveällä jalkakäytävällä.
Tätäkö halutaan Kirkkonummelle?
No, laskuun lisätään "parkkikulut", 1h työtä+60€. Iloiset Espoolaiset maksavat.
Maksumies
irwin

Mikä työ sinulla on jos on pakko pysäköidä väärin joka päivä. Jos tekee hommia kuten minä pakettiautolla niin huoltoajo on sallittu.
En ymmärä.
Mikä siinä on niin vaikeaa? Jos merkki kieltää pysäköinnin, niin silloin ei pysäköidä. Olisi tosi hyvä, jos kunnalla olisi valvonta, alkaa olla villin lännen meininkiä. Esim Nissnikuntiellä monta vaarallista tilannetta, saatika auraus talvella, ei sitä tehdä jos autoja pysäköitynyt kiellosta huolimatta.
Pena
Ellej ole muuta kejnoja saada rahaa
kunnan kassan kun sakottamalla
autoilioita ,niin hillittäkää nytt vähän
ja supistakaa se menopuoli!
Suunittelioiden oma vika että
parkkeja ei ole siellä missä niitä
tarvitaan, lapsellista touhua
tämä autolioiden jahtaaminen.
Naapurilla on auto "harmitta" ---...
Onneksi ei vielä, niin voi jättää pakettiauton parkkiin edes jonnekkin työpäivän ajaksi pelkäämättä sakkoja. Työnteko loppuu muuten, ja joutuu kortistoon. No olisihan ihan kiva nukkua aamulla pitkään ja miettiä mitähän sitä tänään tekisi, menisikö vaikka pilkille tai miljoona kirjastoon.
irwin
Kirkkonummen keskusta on maalaiskunnan kirkonkylä. Ei sellaisilla paikoilla yleensä ole järjestettyä pysäköinnin valvontaa. Kaupunkien keskustat ovat aivan eri asia.
Maalainen
autojen vihaajien probakadaa.
Anonyymi
Juu kerätään merkit pois ja myydään
Huttunen V
@ Lisää vuokrataloja

Entäs jos se ei tuo? Kauniainen tuli ilmeisesti siihen tulokseen...
Anonyymi
Nyt varmaan olis järkevää ottaa turhat taulut pois kyllä ne kaikki ovat jo nähneet kelpaa varmaan kuusankoskelle
Koristeena
Vetämätöntä toimintaa ei voi muuta sanoa!!! Ostakaa sitten palvelu muualta tai vaatikaa poliisia avaamaan silmänsä jatkuvien rikkomusten edessä!! Väärin pysäköinti vaarantaa /vaikeuttaa joka päivä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkumista. Lisäksi poliisin löperö toiminta laskee kansalaisten luottamusta oikeusvaltioon..
Jänishousujen valtakunta
No en ylläty ollenkaan, sehän tuo raha kuntaan ja sellaista emme tänne haluaa.
Lisää vuokrataloja.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä