(30) kommenttia

Kirkkonummi harkitsee parkkipirkkojen pestaamista – yleisesti tiedetään, että parkkisakkoja ei nykyisin jaella

Kirkkonummi ottaa jälleen keskusteluun kunnan oman pysäköinninvalvonnan järjestämisen. Kunnan parkkipaikoilla ja kadunvarsilla voi vain poliisi antaa pysäköintivirhemaksuja eli kansankielellä parkkisakkoja.

Aiheesta on puhuttu monia vuosia aika ajoin, mutta kunnan palkkaamiin parkkipirkkoihin ei ole vielä turvauduttu.

Kaksi vuotta sitten kuntatekniikan lautakunta päätti äänestyksen jälkeen, että pysäköintivalvontaa selvitetään ja asiaan palataan.   

> Kirkkonummi harkitsee parkkipirkkojen pestaamista − esityksessä 7 pointtia, miksi pysäköintiä pitäisi valvoa (28.11.2018)

Kunnan viranhaltijat ovat esittäneet valvonnan aloittamista jo muutamaan kertaa vuosien varrella, mutta kuntapäättäjät eivät ole lämmenneet ajatukselle.

Asia on jälleen esillä yhdyskuntatekniikan lautakunnassa 18.2.

Kirkkonummen kuntatekniikassa ollaan edelleen sitä mieltä, että pysäköintijärjestelmä ei toteudu toivotulla tavalla, koska pysäköintipaikkojen kierto ei toimi.

Yleisten pysäköintialueiden ja katujen asiakaspysäköintiin tarkoitetut paikat ovat pitkiä jaksoja samojen ajoneuvojen käytössä.

Osa autoilijoista suhtautuu välinpitämättömästi pysäköintisääntöihin, sillä kunnallisen pysäköinninvalvonnan puute Kirkkonummella on yleisesti tiedossa, perustellaan valvonnan järjestämistä.

Tavoitteena olisi, että järjestelmä kattaisi kulut. Tulonlähteeksi siitä ei kunnalle ole, se todettu aiemmissa selvityksissä,

Kirkkonummen kunnalla on noin 2 000 merkittyä parkkipaikkaa. Niille on asettettu aikarajoituksia, joita kukaan ei kuitenkaan valvo.

Lisäksi Kirkkonummella toimii yksityisiä valvontafirmoja, jotka ovat tehneet sopimuksia kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden kanssa.

> ”Parkkisakon” tuplaamista esitetään – Kirkkonummi ei ole anonut korotusta yli 20 vuoteen (Viisykkönen 12.11.2020)

(30) kommenttia
Kommentit (30)

Kommentit (30)

Turha parkkivalvojia pestata kun
suuniteltu on että kaikki
parkkipaikat poistetaan kerrostalojen tieltä.
Parempi olisi pestata uudet
suunitteliat ja akkitehdit,joilla olisi
jotain maalaisjärkeä mukana
kun maalaiskunta suunnitellaan.
maalainen autoila .
Kyllä Pirkoille löytyy tuottaisaa
työsarkaa kun lailliset p. Paikat
pikapuolin ruvetaan poistamaan
Kerrostalojen tieltä.
Kun on kerran päästy alkuun niin
antaa mennä vaan!Eihän tavallisella
kuntalaisella on mitään vaikutusvalta kunnan tekemisiin .
Sakkolaput ruutuun ja$$ kunnan kassaan
Kyllä olisi mukavaa jos Pirkkoja rupeisi liikkumaan kylässä,kun tämä keskusta on niin hiljajnen ja synkkä paikka.Että edes jonkun ihmisen
joskus näkisi,ja vähän naiskauneutta vielä kaupan päällä
PIRKAT saa tulla!
Yksinäinen väärinparkkeerannut!
Pysäköintivalvojia tarvitaan koska ihmiset eivät välitä ja poliisi ei Kirkkonummella vuosiin ole katsonut velvollisuuteensa sakottaa edes vaarallisiin paikkoihin pysäköityjä autoja, vaikka ongelmista ja riskeitä on heille ilmoitettu. Tällaista se poliisin resurssipula saa aikaan. Valitettavasti pysäköintitilaa ja myös tilaa lumelle ei ole riittävästi huomioitu katusuunnittelussa.
Kohti valoa
Kirkkonummi nousuun, vaikka parkkisakko kerrallaan! Rahaa tulee ovista ja ikkunoista :D
ex-luottamushenkilö
Myöskään väärin ajamisesta ei sakoteta. Keskustan kevyen liikenteen väylällä saa lukion ja Aseman ostarin tienoilla toistuvasti väistellä pakuja ja muita autoja, jotka käyttävät väylää tavaroiden kuljettamiseen liikkeisiin. Mikään liikennemerkki ei kuitenkaan salli autoliikennettä tuollakaan osuudella kevyen liikenteen väylää. Huoltoajo ei ole siellä sallittu.
Autoille on omat väylät
Voin ilmoittautua vapaaehtoiseksi muutaman tunnin viikossa:))
Kannatetaan ehdottomasti..
Helppoa rahantuloa kunnalle.Sama kun ottaisi lapselta tikkarin.Jokapäivä keskustan kieltoalueella vähintään 50 autoa väärinpysäköity.50*60€*250pv=750 000€/v.Kyllä sillä rahalla jo muutaman Lassen ja Pirkon palkkaa.
hyvä hanke
Vaalipuheita vai osaako muka joku kunnanvaltuustossa/kunnanhallituksessa ajatella tai käyttää päätään. Uskomatonta. Ihmeiden aika ei ole ohi.
JouniA
Erinoimainen asia. Sen jälkeen saisi ajaa kotiin turvallisesti liikennesääntöjä noudattaen eikä väärällä kaistalla ja osittain jalkakäytävällä koska väärin pysäköidyt autot tukkivat toisen ajokaistan. Katu on nyt tästä syystä yksikaistainen. Sitä paitsi kadun alussa on pysäköintikieltomerkki, mutta sillä ei ole näköjään mitään merkitystä.
Lukkarinmäen asukas
Yhdyskuntatekniikan lautakunta.. tehkää tämä päätös pikimmiten, se helpottaa huomattavasti niin työntekijöiden, että jalankulkijoiden elämää:) Ja aivan varmasti maksaa itsensä takaisin!
Autoilijat kuriin!!
Uffe J:lle jos sinäkin jalkautuisit ja tekisit havaintoja väärin pysäköinnin määrästä ,yllättyisit.Kylällä on päivittäin lähes 50 jos ei enemänkin luvatonta pysäköintiä.80€ virhemaksulla se tekee 4000€/pv.Vuoden arkipäivillä ~250*4000=1milj./v. kyllä sillä summalla jo muutaman Pirkon ja Lassen palkkaa.
hyvä hanke
Jos olisi joskus poliisi joka laittais lapun lasiin auttaisi paljon mutta mutta on mukavampi ajaa hurua
Parkkipirkko
Pysäköinnin valvonta ei taida olla poliisin prioriteetissa mitenkään niitä tärkeimpiä asioita ja varsinkin huonoilla keleillä autosta ulos astuminen ei liene virkamiehille muutoinkaan mielekästä. Muutoinkin tuo kylän virhepysäköinti on varsin pienimuotoista johon puuttuminen on aivan turhaa....
Uffe J.
Säästetään pirkoissa ja annetaan kotihoidontuki takaisin.
Anonyymi
Jos keskusta aiotaan uudistaa on pakko suitsia laiton pysäköinti kuriin, muuten ei kukaan osta mahdollisia uusia asuntoja!
Stop pysäköinnille!
Loistavaa!!! Kannatetaan ehdottomasti, tänäänkin vaikka kuinka autoa käynnissä keskustassa pysäköintikieltoalueella:(
Lisäksihän tieliikennelaissa kielletään autojen tyhjäkäynti, saastuttaa jalankulkijoiden ilmaa ja näin tuhoaa entisestään ilmastoa. Välinpitämättömät autoilijat saavat syyttää vain itseään..
Hyvä Kirkkonummen kunta.. Sydämiä...
Tässäkin asiassa päättäjillä menee jälleen kerran pupu pöksyyn ja päätös jää tekemättä.Vaalit lähestyy.Miksi täällä ei tarvita valvontaa, jos se on arkipäivää jo monessa kunnassa.Valvontaa tarvitaan juuri niiden minä minä ihmisten takia,jotka eivät sopeudu tai halua noudattaa yhteisiä sääntöjä.Kirkkonummellakin tulee vihdoin siirtyä 2020-luvulle.
hyvä hanke
Masala

Niin olet sitä mieltä että mitään parkkiongelma ei ole kunnassa koska poliisit hoitavat sen työn.
Vaan ei hoida.
Kirkkonummella on aluepysäköintikielto merkki jo sillalla , mikä kieltänee koko keskustassa pysäköinnin muualle kuin merkityille paikoille , toisaalta lindalissa kadunvarsipaikat , jossa ei saa pysäköidä kuin muutaman tunnin , käsittämätön merkintä asuin kadulla , jos olisi yrityksiä niin ymmärtäisin , monta syytä löytyy sille , etä miksi pitäisi valvoa ja toki monta sille miksi turhaa , josko vaan asukkaat pikkasen ajattelisi , esim kunnospitoa ja muita ennen itseänsä , ja ajaisi oikeille P-paikoille , niin tätä keskustelua ei edes tarvitsisi käydä , jos valvonta tulee , löytynee syy aika monesta peilistä
Valivali
Minulle se ja sama tuleeko pirkot vai ei, mutta 35 vuotta olen asunut ja toiminut työn puolesta ympäri kirkkonummea mm. Heikkilä-keskusta-Bro-Gesterby-Neidonkallio-Masala, enkä ole vielä kertaakaan joutunut pohtimaan pysäköintiin liittyviä kysymyksiä. Aina on löytynyt laillinen parkki, eikä koskaan ole ollut häiritsevästi pysäköityjä autoja tiellä.
Ilmeisesti autottomat ovat eniten huolissaan koko asiasta, kun tuntuu, että realiteetit ovat kateissa.

Sen keskustan pizza-autorivin ohi kuljen lähes päivittäin, ja olen näin 120 kiloisena aina mahtunut ohi, vaikka olisi vielä lapsenlapsi suksineen ja pulkkineen mukana. Aivan keksimällä keksitty ongelma tämäkin, mutta ilmeisesti kun on luppoaikaa, niin on aikaa keksiä ongelmiakin.

Keskitytään taas välillä oikeisiin ongelmiin, ja eletään ihmisiksi.
Autoileva ukkomies
Yksityisen parkkifirman tukeminen onkin hyvää pisnestä.esim.parkkipete teki 10miljoonan liikevaihdon 100 työntekijällä.se on satatonnia per työntekijä siinä on tuottavuus kohdillaan.
Höpöhöpöjälleen
Hyvästi maalaisjärki, tervetuloa katkeruus...
Mutta kun naapurilla on
Loistavaa! Ehkä sen jälkeen keskustassakin pääsee liikkumaan normaalisti jalkakäytävällä myös jalankulkijat. Nyt paikat on tukkinut jo vuosia paikallinen pizzeria omilla, ja kavereittensa sekä sukunsa autoilla.
Toivottavasti Parkki Pirkot saapuu pian!
Hyvä. Lukkarinmäkeen joutuu ajamaan lainvastaisesti tänään 12 autoa pysäköi kiellosta huolimatta estää saapuminen lukkarinmäkeen
Joutuu ajamaan jopa jalkakäytävällä.
Olemme ajaneet asia jo vuosia.
Jalle
Jotenkin tuntuu että tää ilmiö ei oo niin iso että tarvitsisi palkata tänne näitä. Kyllä poliisit kerkee sakottaa räikeästi väärin pysäköidyt autot..
Masala
Tuo voisikin olla ihan hyvä homma, tarviikin seurata kunnan sivuja koska tehtävä tulee hakuun sillä kyseessä kuitenkin kevyt kenttätyö....
Anonyymi
Tämä on hyvä asia koska senjälkeen lumityöt on tehty koska muutenhan ei parkkitilaa ole varsinkin keskustassa ja Gesterbyyssä. Ja mopoautot jotka ovat väärinpysäköityjä joka päivä Kelan takana häipyy.
Hurraa.
Sundsbergissa on tarvetta pysäköinnin valvonnalle.
Tällä hetkellä 24h parkkialueet ovat täynnä asukkaiden perävaunuja, asuntovaunuja sekä veneitä.
KH78
Turha niitä Pirkkoja pestata kun kohta ej ole heillä mitään paikka missä kävisivät niitä sakkolappua jakamassa.Parkkipaikat täyttyvät kohta kerrostaloila !Arkitehdit jäävät kohta Pirkkojen kohteeksi!Joss ei voi parkkerata ej voi sakottaa !Arkkitektit maksumieheksi!
Sakkomaksu saa korottaa.!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä