(2) kommenttia

Kirkkonummen kaikkien aikojen suurinta kauppaa hierotaan kesän yli – ensimmäinen sopimus hyväksytty

Hyvinvointikeskuksessa on viime viikkoina tehty viimeisteilytöitä.

Kirkkonummen kunnan uuden hyvinvointikeskuksen myynnistä jatketaan neuvotteluja. Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina ostajaehdokkaan kanssa tehdyn aiesopimuksen.

Sopimuksen yksityiskohtia kuten kauppahintaa ei vielä julkisteta. Asia tulee uudelleen päätöksentekoon kesän jälkeen, jos myyntiehdoista päästään sopuun.

Kunnanhallitus päätti kaksi viikkoa sitten, että ostajaehdokkaaksi valitaan neljästä tarjouksesta LähiTapiolan kokoama sijoittajaryhmä, johon kuuluu muun muassa eläkevakuuttajia ja -rahastoja.

Sama ryhmä osti alkuvuodesta Espoon sairaalan Espoon kaupungilta. Hinta oli selvästi enemmän kuin mitä kaupunki oli kiinteistöstä maksanut.

Kirkkonummella on myös lähdetty siitä, että hyvinvointikeskuksesta saadaan vähintään sama hinta tai mieluummin enemmän kuin mitä keskuksen rakentaminen on tullut maksamaan.

Rakennuskustannukset ovat olleet runsaat 48 miljoonaa euroa.

Hanke on kunnan tähän asti suurin investointi, ja siten sen myyntikin olisi kunnan kaikkien aikojen suurin yksittäinen kauppa.

Hyvinvointikeskus on valmis ja se otetaan käyttöön 1.12. eli kuukautta ennen kuin kiinteistö siirtyisi kunnalta uuden hyvinvointialueen vastuulle.

Myyntituloilla on tarkoitus pienentää kunnan velkataakkaa.

Viime vuodenvaihteessa kunnalla oli velkaa noin 240 miljoonaa euroa. Tänä vuonna on arvioitu, että lisävelkaa tarvitaan noin 23 miljoonaa euroa.

Hyvinvointikeskuksen mahdollisesta myynnistä päättää kunnanvaltuusto, joka kokoontuu seuraavan kerran syyskuun alkupuolella.

> Hyvinvointikeskuksen myynti etenee – ostajaksi ehdolla sama ryhmä, joka osti Espoon sairaalan (Viisykkönen 14.6.2022)

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Tero har helt rätt. Skattebetalarna betalar alltid de höjda kostnaderna i sista hand.
Ralf Mether
Hullun hommaa. Tämä tulee kalliiksi veronmaksajille.
Tero

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä